Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:09

@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
koja od tih zemalja je socijalisticka,ajd dobro, amerika je napola socijalisticka, po rjecima ocasio cortez i velikih umova u americi, uskoro ce uvesti dovoljno novaca za sve da svi budu socijalno obezbedjeni iako ne rade
nek im je sa srecom
eto vidis
dovuku se gladni u ameriku I odma pocnu prodavat system iz kojeg su pobjegli
velim ja to je u dusama, mos ti imat system kakav hoces al kad se ove lijeve nakaze dovuku pa propametuju gotovo, konobar sviraj fajront
iako moram priznat da mi se kod nje svidio onaj program zastite prirode zabranom kravama da prde
ako nis duhovita je jebiga
svi su se dovukli gladni u ameriku, i ona je amerikanka
prave amerikance ionako nis ne pitaju, oni u rezervatima puse lule i jebe im se :)
govorim za danasnja vremena
 naravno da se nisu svi gladni dovukli u ameriku jer ovi sto sa zapada dolaze u ameriku nisu gladni, kuis
dovlace se I u ovom momentu svi ti gladni I to u kolonama
a onda glasaju za demokrate I ljevicu zbog kojih im je I zemlja iz koje bjeze ukurcu
isto ko arapi, bjeze iz svoje muslimanije da bi istu takvu napravili tu di su pobjegli

btw I ti koji su pusili lule su se takode dovukli
vjerujem gladni I oni
meni j eok, nek im dolaze takvi , isto u europu
nekad su svabe govorili scheisse yugo i talijani slavi di merda, danas bi rado da im se ta vremena vrate
trpaj
europa se polako pretvara u zemlju treceg svjeta, vec imas cetvrti po gradovima koje su ko mogadishu
polahko kako bi moj jaro reko, polahko
kad hodza u minkenu opali jednu sa ezana 
nekad su se turci prilagodjavali svabiji koliko toliko, danas njet, svabe laganini bjeze put drugijeh drzava
odi u holandiju, il belgiju, bagdad s nigerijskim stihom
polahko, srusice se oni sami od sebe
i ameri
trpaj
ako se ne varam tis u australiji, et, koliko vidim i tamo se polako stvaraju preduslovi za shariju :)
:|
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by frka on Wed 13 Feb - 17:10

Ima jdna moja...Kad sekvoja pada onda sjebe pun kurac manjeg drveca oko sebe.Ameri mogu ziveti sami izolovani od ostalog svijeta.Da sam ja prezident ja bi se izolirao od svih jer bi tek onda nastao picvajz na svijetu.A onda bi sa sigurnosne daljine gledao kako da zavadim budale i prodam im sto vise oruzja..i svi sretni jebote..Pa na svijetu zivi 95% budala a samo 5% ljudi je svjesno da su ljudska bica;;;ostatak se ponasaju kao zivotinje (doduse zivotinje uzimaju samo koliko im treba) kad pobijesne..Daklem..nije dobro da sekvoja padne odjedared nego da se prvo osusi pa da je pojede vrijeme...jebo vas vi bi sve odjedare...nemre to tak..malo strpljenja..
frka
frka

Male
Posts : 1342
2018-10-16

Lokacija: : dzungla

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Leviathan2 on Wed 13 Feb - 17:12

@Maggie19 wrote:
@Leviathan2 wrote:
@Maggie19 wrote:
@Leviathan2 wrote:
kofein wrote:

To se ne broji.  Kad ti i Pismejker potražite sreću u Rusiji, to će biti znak propasti prljavog i odbojnog zapada.   ;)
nikad ne reci nikad,
ja mogu bilo gdje na svijetu dobro zaradit, lopata i mjesalica su univerzalne vrijednosti
medjutim, ja se planiram povuc u selo uskoro, vocke, vrt, praunuce i opusteno, samo se nadam da moje bivse supruge nece doci za mnom
neces pobjeci..nitko nije pobjegao zeni koja ga zeli naci, a ti jos imas dvije ;-D
dvije bivse koje su ko krpelji
u pm, neznam jel bi katmandu bio optimalno rjesenje
haha, ma rijesio bi ti to da zaista hoces, nego potajice perverzno uzivas u njihovoj paznji, a mazohisticki u kontroli...priznaj 8-))
ma nije to, bil bi mi zao da se rastuze,koga bi onda maltretirale
ja ionako navikao a kukam reda radi
vako je dobro, ja na bausteli odmaram, one skacu oko unuka i praunuka, (babska posla) kad me vide onda skacu oko mene i sve 5, jedino sto su dosadne, svaki dan zovu i pitaju jel jedem redovno, jel me sto boli i slicne budalestine

_________________
Blago onom `ko rano poludi, njemu zivot u veselju prode.........
Leviathan2
Leviathan2

Male
Posts : 18810
2015-10-04

Lokacija: : Međurečje

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by pismejker on Wed 13 Feb - 17:12

@Speare Shaker wrote:
@pismejker wrote:
@Speare Shaker wrote:
@crvenkasti wrote:Kapitalizam je zasnovan na rastu. Ako nema rasta, bilo da se radi burzovnom, bankarskom ili gospodarskom kapitalu, svi počnu povlačiti svoj novac, i odjednom nastupa kriza. Nitko ništa ne radi i nema posla.

A fizikalno je nemoguće da nešto što postoji u vremenu uvijek raste. Logično je da malo raste i malo pada.

Kapitalizam nije zasnovan na rastu, nebitno što je isti dobrodošao. I ne samo u kapitalizmu nego i u realsocijalizmu.
svakako da jeste...osnova kapitalizma,ako ne vjerujes dokazi su ti Burze..Mozda si htio reci nije zasnovan na realnoj vrijednosti,nego na percepciji vrijednosti neke robe ili usluge..Primjer AJFOUN..papreno vrijedi i sve do kbudale za njega keshiraju 1000 Ojrova,i dok MISLE DA TO VRIJEDI TOLIKO,osiguran je rast profita Ejpla..
No dok Tim Kuk izjavi da ce rezati cijene proizvoda,radi smanjene potraznje,Kompanija izgubi na vrijednosti u danu 80miljardi dolara..
:cleanteeth

Burze nisu nikakav dokaz da je kapitalizam zasnovan na rastu.
Kao što uostalom niti realsocijalizam nije na centralnom planiranju, dogovornoj ekonomiji ili čemu već.
To su samo posljedice funkcioniranja oba ekonomska modela.
Najbolji dokaz da kapitalizam nije zasnovan na rastu su krize sa obilnom recesijom koje nisu srušile niti pojedine kapoitalističke zemlje, a kamoli kapitalizam. Posebno se to odnosi na burze.
Kriza iz 1929., 1987. i 2008. jesu ekonomski uzdrmale SAD pa i cijeli svijet, ali nisu izazvale kolaps sustava što bi se moralo dogoditi po tvrdnji da je temelj kapitalizma rast što nisu tvrdili niti najzatucaniji visokoobrazovani ekonomisti u bivšoj državi, za one u bivšem istočnom bloku ne garantiram jer ih niti ne poznam dovoljno da bih to mogao znati.
Iteekako su dokaz..stvaranje vrijednosti RASTOM CIJENA DIONICA nekih usluga ili roba..

REALNA VRIJEDNOST JE ONA INVESTIRANA U PROIZVODNJU I REZIJSKE TROSKOVE::SVE OSTALO JE samo RAST ILI PAD VRIJEDNOSTI,po pitanju PERCEPCIJE VRIJEDNOSTI..

TI MOSH PONUDITI ajfoun za 1000 dolara,iako on u proizvodnji vrijedi 200-300 dolara ukljucujuci SVE troskove...700 dolara je profit,koji moze rASTI ILI PADATI..OVISNO O PERCEPCIJI SAMOG TRZISTA..kuzis??? :)

_________________
Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Mqdefault
pismejker
pismejker

Posts : 27253
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Leviathan2 on Wed 13 Feb - 17:14

@frka wrote:Ima jdna moja...Kad sekvoja pada onda sjebe pun kurac manjeg drveca oko sebe.Ameri mogu ziveti sami izolovani od ostalog svijeta.Da sam ja prezident ja bi se izolirao od svih jer bi tek onda nastao picvajz na svijetu.A onda bi sa sigurnosne daljine gledao kako da zavadim budale i prodam im sto vise oruzja..i svi sretni jebote..Pa na svijetu zivi 95% budala a samo 5% ljudi je svjesno da su ljudska bica;;;ostatak se ponasaju kao zivotinje (doduse zivotinje uzimaju samo koliko im treba) kad pobijesne..Daklem..nije dobro da sekvoja padne odjedared nego da se prvo osusi pa da je pojede vrijeme...jebo vas vi bi sve odjedare...nemre to tak..malo strpljenja..
pa ameri ce se i osusit, svesti na pravu mjeruda sad padnu izazvali bi lom okolo, katastrofu drugim rjecima
oporavak bi trajao desetljecima
bolje ih polako isusit i izbacit iz igre
i na tomu se radi
kinezi ih mogu bacit na koljena s obveznicama i povlacenjem financija iz amerike, al po koju cjenu

_________________
Blago onom `ko rano poludi, njemu zivot u veselju prode.........
Leviathan2
Leviathan2

Male
Posts : 18810
2015-10-04

Lokacija: : Međurečje

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:15

@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@epikur37 wrote:Pa trump je svakako bolji na američkom brodu, al posada, prvi časnik i sve ostalo ....teško će se oni odlijepiti od hegemonijskog diskursa.

pratimo dalje.
rusija nije hegemon
ni kina
nece bit ni indija
ni arapi
svi oni kad dovoljno ojacaju pruzit ce malim I slabim blagostanje, vrecu ljubicica I brdo cevapi
jer to jaki rade 
pogotovo kad su im rezimi uvjek gravitirali tiraniji  :D
rusija je regionalni hegemon, nju ne zanima nista osim zemlaja bivseg cccpcak ni zemlje varsavskog pakta
kina oce aziju do indije
iran oce shia zemlje
saudi oce sunije a englezi i ameri bi cjeli svijet
ko je onda veci hegemon
i nabrojani osim sauda jos ne uvode demokraciju bombama , uglavnom to cine ameri i englezi uz pomoc svojih satrapa
vise regionalnih se udruze pod istom ideologijom I postanu globalni
btw fino sam ti napiso dok ne postane jaka, rusija to nije jer ima jacih
da nema pito bi ja tebe onda za zdravlje I bajke
mislis da bi rusi dosli dalje od ukrajine, bi kurac, naucili su oni lekcijuda sad pitas ruse da pripoje pribalticke zemlje, obili bi od shuba
il da pripoje ukrajinu, njet
moze ukrajina kao njihov satelit al nikako kao dio rusije, cak ni bjelorusija ne moze u rusiju, samo satelitska uloga, a pribalti niti to, njih namjeravaju slomit na sve nacine
ne govorim o konkretnim odnosima nego o konceptima 
tj o preduvjetima za hegemoniju
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by crvenkasti on Wed 13 Feb - 17:15

Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 17143
2014-04-17


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:16

@pismejker wrote:
@Speare Shaker wrote:
@pismejker wrote:
@Speare Shaker wrote:
@crvenkasti wrote:Kapitalizam je zasnovan na rastu. Ako nema rasta, bilo da se radi burzovnom, bankarskom ili gospodarskom kapitalu, svi počnu povlačiti svoj novac, i odjednom nastupa kriza. Nitko ništa ne radi i nema posla.

A fizikalno je nemoguće da nešto što postoji u vremenu uvijek raste. Logično je da malo raste i malo pada.

Kapitalizam nije zasnovan na rastu, nebitno što je isti dobrodošao. I ne samo u kapitalizmu nego i u realsocijalizmu.
svakako da jeste...osnova kapitalizma,ako ne vjerujes dokazi su ti Burze..Mozda si htio reci nije zasnovan na realnoj vrijednosti,nego na percepciji vrijednosti neke robe ili usluge..Primjer AJFOUN..papreno vrijedi i sve do kbudale za njega keshiraju 1000 Ojrova,i dok MISLE DA TO VRIJEDI TOLIKO,osiguran je rast profita Ejpla..
No dok Tim Kuk izjavi da ce rezati cijene proizvoda,radi smanjene potraznje,Kompanija izgubi na vrijednosti u danu 80miljardi dolara..
:cleanteeth

Burze nisu nikakav dokaz da je kapitalizam zasnovan na rastu.
Kao što uostalom niti realsocijalizam nije na centralnom planiranju, dogovornoj ekonomiji ili čemu već.
To su samo posljedice funkcioniranja oba ekonomska modela.
Najbolji dokaz da kapitalizam nije zasnovan na rastu su krize sa obilnom recesijom koje nisu srušile niti pojedine kapoitalističke zemlje, a kamoli kapitalizam. Posebno se to odnosi na burze.
Kriza iz 1929., 1987. i 2008. jesu ekonomski uzdrmale SAD pa i cijeli svijet, ali nisu izazvale kolaps sustava što bi se moralo dogoditi po tvrdnji da je temelj kapitalizma rast što nisu tvrdili niti najzatucaniji visokoobrazovani ekonomisti u bivšoj državi, za one u bivšem istočnom bloku ne garantiram jer ih niti ne poznam dovoljno da bih to mogao znati.
Iteekako su dokaz..stvaranje vrijednosti RASTOM CIJENA DIONICA nekih usluga ili roba..

REALNA VRIJEDNOST JE ONA INVESTIRANA U PROIZVODNJU I REZIJSKE TROSKOVE::SVE OSTALO JE samo RAST ILI PAD VRIJEDNOSTI,po pitanju PERCEPCIJE VRIJEDNOSTI..

TI MOSH PONUDITI ajfoun za 1000 dolara,iako on u proizvodnji vrijedi 200-300 dolara ukljucujuci SVE troskove...700 dolara je profit,koji moze rASTI ILI PADATI..OVISNO O PERCEPCIJI SAMOG TRZISTA..kuzis??? :)
cek, jel ti znas sta percepcija znaci
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Speare Shaker on Wed 13 Feb - 17:19

@pismejker wrote:

Dakle slabi uticaj tih elemenata koje si pobrojao

Pa slabi, to nije sporno i to sam odavno napisao na starom forumu prije ohoho godina.
Ali eto, usprkos slabljenju, oni nikako da padnu sa prvog mjesta, a ne vidi se niti tko bi ih mogao tamo zamijeniti u dogledno vrijeme. Kina ne može, jer osim gospodarske snage nema ni vojne niti kulturološko-propagandne, a time niti političke.
Osim toga im polako i stagnira pa i pada broj stanovnika (partija je zbog toga dopustila dva djeteta po obitelji), a dosadašnji ogroman gospodarski rast su temeljili između ostalog i na ogromnom prirastu jeftine radne snage, ali i rastu broja unutarnjih potrošača.
Doduše i stranih odnosno na izvozu koji je Trumpovim carinama također doveden u pitanje. Taj je resurs rasta broja stanovnika sada sve više ugrožen, a to vrijedi i za Indiju. Indija je također i politički prilično nestabilna zbog stalne napetosti s Pakistanom i to one nuklearne i ogromnog broja muslimana u samoj Indiji.
S druge strane SAD nemaju problem pada broja stanovnika zbog ogromne imigracije koja u drugim zemljama nije niti blizu tolika, dijelom zato jer je jednostavno niti ne žele (Japan).
Ostale zemlje su još jako daleko od SAD-a i ne mogu ih ugroziti čak niti ako se udruže, a i dosadašnji takvi savezi su se pokazali kao vrlo nestabilni i kratkotrajni.
Nitko nije baš toliko lud kontinuirano ići protiv najmoćnijeg, to ne radi ni jedna Kina. Čak i Rusija izbjegava otvoreni sukob i vodi neku svoju politiku koja je kombinacija verbalne drčnosti i opreznog preuzimanja inicijativa sa umjerenim rizikom.
To u najvećoj mjeri radi samo Iran, ali ih je takva politika jako skupo koštala, druga je priča što oni ne obraćaju pažnju na takve sitnice zbog čega će ih još skuplje koštati.


Last edited by Speare Shaker on Wed 13 Feb - 17:22; edited 2 times in total
avatar
Speare Shaker

Posts : 20918
2016-11-04


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:19

@crvenkasti wrote:Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?
pa da
kad moze fino umrt od gladi
nego, kakve veze ima na cemu je nesto zasnovano ako se pokazalo kao najuspjesnije rjesenje
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by crvenkasti on Wed 13 Feb - 17:22

@prckov wrote:
@crvenkasti wrote:Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?
pa da
kad moze fino umrt od gladi
nego, kakve veze ima na cemu je nesto zasnovano ako se pokazalo kao najuspjesnije rjesenje

Možda zato što ono što je uspješno nije uvijek pravedno i humano.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 17143
2014-04-17


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Leviathan2 on Wed 13 Feb - 17:23

@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
rusija nije hegemon
ni kina
nece bit ni indija
ni arapi
svi oni kad dovoljno ojacaju pruzit ce malim I slabim blagostanje, vrecu ljubicica I brdo cevapi
jer to jaki rade 
pogotovo kad su im rezimi uvjek gravitirali tiraniji  :D
rusija je regionalni hegemon, nju ne zanima nista osim zemlaja bivseg cccpcak ni zemlje varsavskog pakta
kina oce aziju do indije
iran oce shia zemlje
saudi oce sunije a englezi i ameri bi cjeli svijet
ko je onda veci hegemon
i nabrojani osim sauda jos ne uvode demokraciju bombama , uglavnom to cine ameri i englezi uz pomoc svojih satrapa
vise regionalnih se udruze pod istom ideologijom I postanu globalni
btw fino sam ti napiso dok ne postane jaka, rusija to nije jer ima jacih
da nema pito bi ja tebe onda za zdravlje I bajke
mislis da bi rusi dosli dalje od ukrajine, bi kurac, naucili su oni lekcijuda sad pitas ruse da pripoje pribalticke zemlje, obili bi od shuba
il da pripoje ukrajinu, njet
moze ukrajina kao njihov satelit al nikako kao dio rusije, cak ni bjelorusija ne moze u rusiju, samo satelitska uloga, a pribalti niti to, njih namjeravaju slomit na sve nacine
ne govorim o konkretnim odnosima nego o konceptima 
tj o preduvjetima za hegemoniju
po meni je normalno da velika sila svoju okolicu drzi u orbiti, medjutim nije normano da amerika drzi pod svojim nadzorom zemlje koje su na drugom kraju planete i u dvoristu neke druge vece sile
naravno da su konflikti neizbjezni

_________________
Blago onom `ko rano poludi, njemu zivot u veselju prode.........
Leviathan2
Leviathan2

Male
Posts : 18810
2015-10-04

Lokacija: : Međurečje

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Speare Shaker on Wed 13 Feb - 17:23

@prckov wrote:
@crvenkasti wrote:Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?
pa da
kad moze fino umrt od gladi
nego, kakve veze ima na cemu je nesto zasnovano ako se pokazalo kao najuspjesnije rjesenje

Crveni prodaje tupave floskule kakve nisu zastupali niti najzatucaniji visoko obrazovani ekonomisti iz bivše države i socijalizma.
avatar
Speare Shaker

Posts : 20918
2016-11-04


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:25

@crvenkasti wrote:
@prckov wrote:
@crvenkasti wrote:Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?
pa da
kad moze fino umrt od gladi
nego, kakve veze ima na cemu je nesto zasnovano ako se pokazalo kao najuspjesnije rjesenje

Možda zato što ono što je uspješno nije uvijek pravedno i humano.
pa da
humano je bit siromasan
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Speare Shaker on Wed 13 Feb - 17:26

@Leviathan2 wrote:
medjutim nije normano da amerika drzi pod svojim nadzorom zemlje koje su na drugom kraju planete i u dvoristu neke druge vece sile
naravno da su konflikti neizbjezni

Zapravo je posve normalno pošto je riječ o jedinoj sili koja je u svakom trenutku u stanju intervenirati na bilo kojem dijelu svijeta i to protiv bilo kojeg protivnika. To ih u najvećoj mjeri i čini jedinom globalnom velesilom.
avatar
Speare Shaker

Posts : 20918
2016-11-04


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by frka on Wed 13 Feb - 17:26

Crvenkasti: Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?


Pa na svijetu vise nista nije logicno osim kod onih koji su staromodni::)))
Ali svaka medalja ima dvije strane tak da mislim daje pametno u zivotu hodati laganini a ne juriti..nekad se zajebes kao 'rvati ..ajd oni su poznati zaletaci pa se moraju vaditi iz rupe desetljecima..sto je najgore kada se nekako izvuku uz tudju pomoc oni opet jure nazad u rupu...eto ti si cisti primjer ..mjesto da si Srbin ti zelis sa njima u rupu...pa jebo te pojest ce te tamo:)) Valjda znas za onaj eksperiment sa pacovima kad su se pojeli izmedju sebe..::))
frka
frka

Male
Posts : 1342
2018-10-16

Lokacija: : dzungla

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:27

@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
rusija je regionalni hegemon, nju ne zanima nista osim zemlaja bivseg cccpcak ni zemlje varsavskog pakta
kina oce aziju do indije
iran oce shia zemlje
saudi oce sunije a englezi i ameri bi cjeli svijet
ko je onda veci hegemon
i nabrojani osim sauda jos ne uvode demokraciju bombama , uglavnom to cine ameri i englezi uz pomoc svojih satrapa
vise regionalnih se udruze pod istom ideologijom I postanu globalni
btw fino sam ti napiso dok ne postane jaka, rusija to nije jer ima jacih
da nema pito bi ja tebe onda za zdravlje I bajke
mislis da bi rusi dosli dalje od ukrajine, bi kurac, naucili su oni lekcijuda sad pitas ruse da pripoje pribalticke zemlje, obili bi od shuba
il da pripoje ukrajinu, njet
moze ukrajina kao njihov satelit al nikako kao dio rusije, cak ni bjelorusija ne moze u rusiju, samo satelitska uloga, a pribalti niti to, njih namjeravaju slomit na sve nacine
ne govorim o konkretnim odnosima nego o konceptima 
tj o preduvjetima za hegemoniju
po meni je normalno da velika sila svoju okolicu drzi u orbiti, medjutim nije normano da amerika drzi pod svojim nadzorom zemlje koje su na drugom kraju planete i u dvoristu neke druge vece sile
naravno da su konflikti neizbjezni
normalno je
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by prckov on Wed 13 Feb - 17:28

@Speare Shaker wrote:
@prckov wrote:
@crvenkasti wrote:Kapitalizam nije zasnovan na ljudskom radu i poslu, nego na profitu. Na primjer, WhatsApp je imao 55 zaposlenih kada ga je Facebook kupio za 19 milijardi dolara, Instagram je sa 13 zaposlenih prodan za milijardu dolara.

To je poništavanje svih teorija i svake ekonomskie logike. Basnoslovni kapital bez rada.

Svaki čovjek mora pomisliti: za koji kurac ja uopće radim?
pa da
kad moze fino umrt od gladi
nego, kakve veze ima na cemu je nesto zasnovano ako se pokazalo kao najuspjesnije rjesenje

Crveni prodaje tupave floskule kakve nisu zastupali niti najzatucaniji visoko obrazovani ekonomisti iz bivše države i socijalizma.
hoce da bude kontra pod svaku cijenu pa mu se omakne
prckov
prckov

Posts : 21390
2014-04-19


Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Leviathan2 on Wed 13 Feb - 17:28

@Speare Shaker wrote:
@pismejker wrote:

Dakle slabi uticaj tih elemenata koje si pobrojao

Pa slabi, to nije sporno i to sam odavno napisao na starom forumu prije ohoho godina.
Ali eto, usprkos slabljenju, oni nikako da padnu sa prvog mjesta, a ne vidi se niti tko bi ih mogao tamo zamijeniti u dogledno vrijeme. Kina ne može, jer osim gospodarske snage nema ni vojne niti kulturološko-propagandne, a time niti političke.
Osim toga im polako i stagnira pa i pada broj stanovnika (partija je zbog toga dopustila dva djeteta po obitelji), a dosadašnji ogroman gospodarski rast su temeljili između ostalog i na ogromnom prirastu jeftine radne snage, ali i rastu broja unutarnjih potrošača.
Doduše i stranih odnosno na izvozu koji je Trumpovim carinama također doveden u pitanje. Taj je resurs rasta broja stanovnika sada sve više ugrožen, a to vrijedi i za Indiju. Indija je također i politički prilično nestabilna zbog stalne napetosti s Pakistanom i to one nuklearne i ogromnog broja muslimana u samoj Indiji.
S druge strane SAD nemaju problem pada broja stanovnika zbog ogromne imigracije koja u drugim zemljama nije niti blizu tolika, dijelom zato jer je jednostavno niti ne žele (Japan).
Ostale zemlje su još jako daleko od SAD-a i ne mogu ih ugroziti čak niti ako se udruže, a i dosadašnji takvi savezi su se pokazali kao vrlo nestabilni i kratkotrajni.
Nitko nije baš toliko lud kontinuirano ići protiv najmoćnijeg, to ne radi ni jedna Kina. Čak i Rusija izbjegava otvoreni sukob i vodi neku svoju politiku koja je kombinacija verbalne drčnosti i opreznog preuzimanja inicijativa sa umjerenim rizikom.
To u najvećoj mjeri radi samo Iran, ali ih je takva politika jako skupo koštala, druga je priča što oni ne obraćaju pažnju na takve sitnice zbog čega će ih još skuplje koštati.
ma iran sere ko grlica, samo glasno busanje u prsa
kinezi i dalje sire uticaj pa cak ulaze u zonu afrike i juzne amerike gdje je do juce bilo eskluzivna zona amerike, medjutim kineze ne zanima hegemonija ni poslusnici na vlasti, njih zanima samo biznis
rusi pak s druge strane svjesni da imaju ameriku i vazale s jedne strane a kinu s druge strane igraju oprezno, ne grizu vise nego sto mogu prozvakat i odmjerenim potezima podrivaju autoritet amerike

_________________
Blago onom `ko rano poludi, njemu zivot u veselju prode.........
Leviathan2
Leviathan2

Male
Posts : 18810
2015-10-04

Lokacija: : Međurečje

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Leviathan2 on Wed 13 Feb - 17:29

@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
@Leviathan2 wrote:
@prckov wrote:
vise regionalnih se udruze pod istom ideologijom I postanu globalni
btw fino sam ti napiso dok ne postane jaka, rusija to nije jer ima jacih
da nema pito bi ja tebe onda za zdravlje I bajke
mislis da bi rusi dosli dalje od ukrajine, bi kurac, naucili su oni lekcijuda sad pitas ruse da pripoje pribalticke zemlje, obili bi od shuba
il da pripoje ukrajinu, njet
moze ukrajina kao njihov satelit al nikako kao dio rusije, cak ni bjelorusija ne moze u rusiju, samo satelitska uloga, a pribalti niti to, njih namjeravaju slomit na sve nacine
ne govorim o konkretnim odnosima nego o konceptima 
tj o preduvjetima za hegemoniju
po meni je normalno da velika sila svoju okolicu drzi u orbiti, medjutim nije normano da amerika drzi pod svojim nadzorom zemlje koje su na drugom kraju planete i u dvoristu neke druge vece sile
naravno da su konflikti neizbjezni
normalno je
mislim da nece jos dugo, desetljece najvise, osim ako e zakrve s rusima, onda nece bit ni bitno

_________________
Blago onom `ko rano poludi, njemu zivot u veselju prode.........
Leviathan2
Leviathan2

Male
Posts : 18810
2015-10-04

Lokacija: : Međurečje

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti - Page 5 Empty Re: Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum