Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by סמאל on Mon 25 Dec - 10:14

« želio bi pisati na svakom zidu, gdje god bili zidovi (...) Blagoslujem krscanstvo jedinim prokletstvom, jedinom velikom i intimnom perverzijom (...)
IZVOR: F.W. Nietzsche, Antikrist, TEN, 2 izdanje., 1992, str. 92-93.

Danas se moze na internetu i po bibliotekama naci razne knjige o svetoj inkviziciji, ali na zalost u njima nema nista, puno pise ali nista ne pise. Mislim da je svakome poznato sto je Sveta inkvizicija i njena povijest. Ali pitam se, dali ste igdje u bilo kojoj knjizi naisli tekst kojima se opisuje nacin mucenja «Svete zrtve». Mislim da da na takvo sto niste naisli.
Ja cu vam u ovome teksticu pokusati sto detaljnije opisati neke sprave i nacin na koji su se koristile. «Zamislite li samo koliko je ljudski um mastovit»

Puno sam trazio da bi dosao do tih saznanja.. mada malo znam o tome, bit ce mi drago da to podjelim sa vama.. Ovi su zlocini ostali ne kaznjeni.

Pa da pocnemo nekim redom.. xD ( ostavio sam originalna imena sprava)


«Il Topo»
ili u prijevodu «MiŠ» ova se vrsta mucenja najcesce korisla za mucenje vjestica i hetetika.
U tom je slucaju mis bo uguran u vaginu ili aus zrtve sa glavom prema unutra, odnosno okrenut prema unutarnjim organima, i cesto se otvor vagine ili anusa zatvarao tako sto bi se zasio.. sto bi se tada dogodilo. Kako bi mis bio u zamci, i kako bi ga uhvatila panika, i potreba za kisikom, mis bi poceo grepsti i gristi meso i organe zrtve, trazeci u jadu nekakav izlaz. Zbilja neznam kako su ti jadni ljudi mogli trpjeti takve bolove,
koje bi mis uzrokovao kopanjem i grickanjem unutrasnjosti tjela.

«Dissanguamento»
ili u prijevodu krvarenje, odnosno prokrvariti do smrti. Tada je postojalo vjerovanje, da ako se zeli smanjiti moc vjestice i procistiti joj dusu , bilo ju je potrebno raskrvariti, postojala je određena tehnika tako sto se je zrtva objesila naopacke, odrezao bi se zrtvi nos i podrucije iznad usta i pustalo bi se ju da prokrvari do smrti..


« Il Rogo»ili u prijevodu Lomača. Jedan od najcescih i najstarijih oblika kaznjavanja vjestica i heretika. Lomaca je cesto bila i jedna velika manifestacia za cijeli narod. Egzegucija se izvodila odmah nakon kratkog suđenja. U skotskoj se se spominje da je zrtva prije spaljivanja bila najprije izgladnjivana i podvrzena mnogim molitvama i egzorcizmima, koji bi osobu ucinile ludom.. ( bila bi pod utjecajem demona). Nakon toga zrtvu bi se ugusilo ali ne do smrti, nego zato kako bi se ju lakse umakalo u katran, prije nego bi ju vezeli za lomacu, naravno zrtva bi se palila u stanju svjesti, mnogi govore da bi umrla prije, jer bi se ugusila u dimu.. ja kazem.. «eh ona je itekako gorijela ziva»... ako bi se u nekim slucajevima zrtva oslobodila i uspjela izaci iz vate, narod bi ju oped vraitio da izgori.. inace su govorili da vatra cisti dusu...

«Le Turcas»
ili u prijevodu.. nema prijevoda xD neznam spanjolski.. Ovaj se nacin mucenja koristio kako bi se cupali nokti. Nemogu da kazem tocno jeli to sprava ili ne.. inace nakon cupanja nokitiju jos su se i ubadale igle na podrucju noktiju.. zbilja bolno..


«La Fanciulla di ferro», o «Vergine di Norimberga»Ili u prijevodu «zeljezna djevojcica», ili «Djevica iz Nurnberga».
Idea i mehanizam sprave dolazi iz Njemacke, odnosno kako i sam naziv govori, iz Nurnberga. Nazvana je tako jer je oblik sprave izvana licio na djevojku iz Bavarske, i zato sto se ta sprava koristila u tajnim suđenjima, i tajnim sudnica onoga grada. To je bila vrsta bacve, ili neceg slicnog, sa rasklopivim vratima kroz koja se ulazilo; osuđenik bi bio zatvaran u nutra. S unutrasnje strane bacve bili su smjestena velika bodlja, dakle bacva s klinovima, bacva bi se okretala po podu, a osuđenik je bio probadan na svim djelovima tijela. Cavil su bili dugi i po 15-ak cm. Ta je bacva bila toliko dobro patentirana, da koliko god bola sa svih strana, nije uspjevala probadati vitalne organe i djelove covijela, tako da je zrtva bila osuđena na jednu jako dugu agoniju.


«Pulizzia dell'anima»
ili u prijevodu ciscenje duse. Cesto se vjerovalo, u katolickanskim zavicajima
vjerovalo se da je dusa heretika ili vjestice bila prljava, od rođenja osuđenika. prije suđenja cesto, kako bi ocistili dusu osuđeniku, inkvizitori bi mu na silu izljevali vrucu vodu u usta. Osim same vode trpao se je i sapun i ugljen. Poznata izreka « Isprati usta sapunom», koja se danas koristi, potjece bas iz tog oblika mucenja.


« Il Triangolo»ili u prijevodu trokut, ili piramida. Jos jedna uzasna sprava za mucenje , sičan krušci i nabijanju na stup. Optuzenik bi bio svucen i podignut na jedan stup, na kojemu je, vrh bio nacinjen u obliku velike zeljezne piramide. Ova se sprava koristila vecinom nad zenama.
Radila je na principu, da bi optuzenicu sjeli na tu piramidu, tako da bi vrh piramide bio usmjeren u unutrasnjost vagine. Na kraju bi na d jadnicinim nogama zavezali utege i potezali ih prema dolje. Zamislite koja smrt..

«Immersione dello Sgabello»
ili u prijevodu potop stolice. Jos jedna od nacina mucenja za zene.. na «vulgaran» i neprijatan polozaj zenu bi se vezalo ( cesto su ta vezivanja bila kobna za zrtvu) za jednu stolicu koj bi joj blokirao svaki manji pokret ruku i nogu. Tada bi se zrtva sa svom stolicom uronjavala u vodu. ( bilo mocvara ili palud) mnogo je starijih zena u istom trenu umiralo zbog velikog soka kojeg su dobili uronjavanjem u hladnu vodu.

«Impalamento»ili u prijevodu nabijanje na stup. Ova je sprava bila namjenjena samo hereticima, i osumnjicenima za magiska djela. Ta je sprava izrađivana u tri razlicite verzije. Prva se sastojala od drvenog bloka u obliku piramide, druga ipak manje kobna, izgledala je kao konjic sa ostrim sedlom.
U oba dva oblika zrtva bi bila postavljana tako da bi zajahala svaku spravu, koja bi tada rasparala osobu cak i do nekih vitalnih organa.. treci i najkobniji i najsramotniji oblik nabijanja na kolac. ( turska verzija) radilo se tako sto se zrtvu leglo na stol i u anus bi se rutao kolac namazan mascu. Na poslijetku se kolac tukao cekicem kako bi izasao van kroz rame. Taj je oblik bio toliko dobro patentiran, da usprkos nabijanju nije se unistavao niti jedan vitalni organ. Cesto bi tada zrtva zivjela i po tri dana na stupu, koj se nabijao okomito u zemlju. Te su se predstave odvijale javno.


«La Strappata»ili u prijevodu Trzanje.. jedna od najjednostavnijih, najlaksih i najcescih mucenja.
Optuzenik bi bio vezan za ruke i podignut u zrak na jednu koturu. Najcesce su za otuzenikove noge bili zavezani utezi. radilo je na principu trzanja, odnosno kad bi se optuzenik digao u zrak spustalo bi ga se naglo, uz trzanje. Utezi su se sastojali od 25 do 250 kg. Posljedice su bile stravicene.

« La Culla della Strega»
ili u prijevodu vjesticine skute ili vjesticina ljuljka. Ovaj je nacin mucenja koristio se samo za navodne vjestice. Osumnjicenu bi stavili u jednu vrecu koja se nakon toga vezala za granu i ljuljala. Prividno ne izgleda kao mucenje. Ljuljanje bi stvaralu veliku dezorijentaciju, kojom bi se vjesticu na lak nacin dovelo do priznanja krivnje, naime u tom bi stanju osumnjicenica pocela halucinirati, sto bi obogacivalo mastu inkvizitora i dovelo do jasnijih dokaza.

«Mastectomia»ili u prijevodu, nema prijevoda.. xD. Neka su mucenja bila patentirana samo kako bi se dovelo do najvecih i najitritantnijih bolova, ali i na nacin kako bi se osobu psihicki poremetilo i zbunilo. Jedna od tih je i «Mastecomia» zenama bi se meso cupalo uzarenim kljestima. Jedan od najpozatijih sucajeva u kojemu se spominje taj oblik mucenja jest mucenje Anne Pappenheimer. Nakon sto je bila mucena trzajima ( La strappata), bile su joj iscupane sise, i ispred njenih ociju, nasilnim su postupkom sise ugurali njenoj vec odrasloj djeci u usta. Ta je sramota bila vise nego fizicko mucenje, egzekucija je pocinila parodiju nad majkama. Vrijeđali su zensko postojanje dojenje i rođenje, cineci veliku sramotu nad zenskim spolom.

«Annodamento»
ili u prijevodu vezanje. Ta je vrsta mucnenja bila sprecificna za zenski rod. Taj je oblik mucenja radio na principu vezanja kose za jedan stap, koj bi se vrtio sto je stvaralo cupanja kose. Ako je inkvizitor zelio određeni odgovor, koristio se tim oblikom mucenja. Vrlo jaki muckarci morali su stap vrtjeti vecom trzinom kako bi se koas uvila, stisla, i kako bi proizveli stoo vecu bol. Posljedice su bile fatalne za zene. Tim bi se postupkom izvukla sva koza sa lica i lubanja bi bila kompletno razgolicena.

«La Garotta»nije nista drogo nego jedan obican stup na kojemu je spojen jedan zeljezni prsten. Zrtva, stojecki ili na sjedecki, zenu bi atvorili u taj prsten koj bi se postepeno suzavao. Posljedice toga su bili lomovi kostiju i kraljeznice.

«Il Forno»ili u prijevodu Pecnica . Ovaj gnusan postupak, slian je krematorijskim pecnicama koji su koristili Nacisti za vrijeme 2. Svj. Rata, razlika je u tome sto se za vrijeme inkvizicije su se pekli zivi ljudi, do karbonizacije, a kod na cista kremiralo se na zivo..

«il Supplizio Del Trono»Ova je sprava izgledala kao naopako prijestolje ili tron. Optuzenica bi bila postavljena naopako, na glavavacke, s nogama blokiranim u drvu. To je bila idealno mucenje za one suce koji su zeljeli ostajati sto dulje u sudnici. Necu previse filozofirati to je određeni položaj na kojemu je zena naopacke, cesto bi se zenu zlostavljlo, silovalo, lomila kicma, palila koža polijevala voda u usta i sl. taj je polozaj mucenja trajao i po 10 dana.

«La pressa»
u pejevodu preša.. ovdje nije opisan konkretno nacin na koj se presalo ljude. Citao sam o spravi koja je imala ulogu da đovjelka preša i istiskuje od glave do pete.. ima mnogo nacina..
postojala je presa kojom se vrtjelo tjelo . mobilizirao bi se kuk, ruke bi se rasirile zakovale na određeni navoj, koj bi se okretao. Posljedice su bile stravicne. Smrvljene bi bile kosti cijelog struka i godnjeg djela tjela.
Citao sam o preši u kojoj se prešala glava.. ta je presa izgledala kao kutia.. postavila se glava unutra i presalo se najcesce sa strana dakle lijevo idesno od glave, ili gornjeg i donjeg djela..
Ovaj je oblik smrtne kazne bio popularan najvise u doba vladavine EnricaIV. Zabranjena je 1772. sa strane britanske vlasti.

«La Cremagliera»
vrlo jednostavan i popularan nacin, kako bi se ljude dovelo u veliku patnju i agoniju.
Zrtva bi se vezala na na jednu vrstu stola rasirenih ruhu i nogu, preko zrtve prosao bi valjak koj je bio napravljen da isščaši kosti...

«La Pera»u prijevodu kruska. Kako pise ovdje, bila je jedna uzasna sprava, koja se u gotovo svim slucajevima koristila za orlani dio podrucja tijela. Ta se sprava gurala u vaginu i s okretajima ta se tzv. Kruska sirila od minimuma prema najvececem njenom segmentu. Imala je tri krila koja su se sirila , a na vrhovima se nalazila i bodlja koja bi parala vaginu optuzenice. Ta je sprava izazivala smrt kod zena. Ta je sprava bila koristena za onezene koje su bile optuzene, za seksualni odnos sa zlim, i njenim srodnicima..

« Sedia delle Streghe»ili u prijevodu «vjesticina stolica» bila je vro obozavana sprava. Postoji puno varijanti, i vrlo mastovitih oblika.. ta je sprava bila rasirena po cijeloj evropi ali najcesce se spominje kod Austrijskih inkvizitora. Stolice su bile raznih oblika i velicina. Stolica je imala naslon za ruke i nege koje. Stolica je bila oblozena bodljima na kojima bi zrtva sjedila. Ta je sprava imala blokove i lisice kako bi se osoba imobilizirala. Stolac je najcesce bio od zeljeza kako bi se bogo uzariti. Ne pisu koje su bile posljedice, osim da se cesto na njoj umiralo..

«La ruota»ili u prijevodu Kotač. U francuskoj i njemackoj. To je bila glavna kazna. Bila je slicna raspelu. Zrtvama bi bile polomljene ruke i tjelo bi bilo svinuto među rađe kotača, kotač bi bio učvščen na stup. Patnja je bila jako duga. Trajala je i po nekoliko dana.

«Tormentum Insomniae»
ovo nije sprava. Spominje se kao psihicko mucenje, cilj toga je bio da se vjestica odrzi budnom, dakle nije smjela zaspati. To se radilo tako sto se zrtva konstantno uranjavala u vodu.

«Ordalia dell Fuoco»
prije pocetka ovoe vrste mucenja, osoba je morala sudjelovati na nekoliko vjerskih obreda.
Taj je vjerski obred trajao puna tri dana.zrtve su trebale trpjeti posvete egzorcizme molitve. Zrtve su se izgladnjivale, dobivale su svete sakramente. Nako toga slalo bi ih se na ordalijsko mucenje. Zrtve su trebale nositi uzareni komad zeljeza do određene udaljenosti. Tezina zeljeza je varirala, od minimuma od pola kile, za oni koj bili opruzeni sam manje krivicnih djela, do kilogram i pol. Jedan drugi oblik ordalije izgledao je tako sto je zrtva trebala gola i zavezanih ociju hodati po uzarenom ugljenu, rane su se prekrivale i nakon tri dana ziri je odlucivao daljnju presudu. Odnosno jeli zrtva bila kriva ili ne. Naime, ako su rane bile otvorene, odnosno ako nisu bile zacijeljene, zrtva je bila kriva, u suprotnom nije bio kriv. Ono sto je interesantno jest da su rijetki bili oni kojma je ono vrijeme raza zacijelila u roku od tri dana..

«Ordalia Dell Acqua»
u ovome obliku ordalije voda predsavlja poplavu starog zavjeta, kao sto je poplava ocistila grijehe svijeta, tako ce i voda «ocistiti» vjesticu. Proces je isti.. tri dana obreda.. nakon toga vjestiva je trebaloa uronjavati ruke u vrellu vodu do laktova, i cekalo se oped tri dana da se uoce rezultati. Osim vrele vode koristila se i hladna tako sto se zenu tada vezalo za noge i ruke u neugodan polozaj tako kako bi se vjestica sto lakse utopila. Zrtva bi se uronjavala u vodu, ako bi plitala bila je vjestica, ko bi osoba potonula, bila bi nevina, ali se rjetko kada uspjevalo spasiti na vrijeme.Sto sam vise ceprkao nailazio sam na mnogo slicnih sprava. uzasna je pomisao, kada vidimo bjednost covjecanstva ali jos gore je kada se ta bjednost prekriva inteligencijom i mastom inkvizitora.. svaka rijec moja je suvisna.. mislim da cu ovime osvjestiti mnoge osobe, otvoriti im oci i probuditi iz ruznog sna...

«želio bi pisati na svakom zidu, gdje god bili zidovi (...) Blagoslujem krscanstvo jedinim prokletstvom, jedinom velikom i intimnom perverzijom (...)»

Preveo s tlijasnkog: Thishis Constantin
Preuzeto i preobrađeno sa: FISICA E MENTE
«I semi di tortura della Chiesa
(www.eretico.com)

jos neki zanimljive stranice o svetoj inkviziciji:

burninhelll.blog.hr/.../inkvizicija.html
blog koj je bio posvecen inkviziciji. Sadrzi mnogo slika i zanimljivih opisa..

http://povijest.net/index.php/rani-novi-vijek/Inkvizicija.html
vrlo interesantan i zanimljiv postic

ako vas jos intersira utipkajte na trazilici «Inkvizicija», i saznajte vise..


Zanimljive teme:
ROĐENJE HRIŠĆANSTVA
avatar
סמאל

Posts : 4084
2015-07-23


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by prckov on Mon 25 Dec - 10:17

cvarak nam se naljutio
ma ko ga je to diro 

LINK!  :^0
avatar
prckov

Posts : 18024
2014-04-19


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by prckov on Mon 25 Dec - 10:19

brisat temu cvarku trajni ban  :)
avatar
prckov

Posts : 18024
2014-04-19


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by jastreb on Mon 25 Dec - 10:19

Ma iza svih tih inkvizicijskih mučenja stajala je pohotnost i perverznost uglavnom ostarjelih "sudaca" i "kadija" kojima je to bio jedini način da vide ženu i rade od nje što im se prohtije.
avatar
jastreb

Posts : 23582
2014-04-22


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by סמאל on Mon 25 Dec - 10:23

Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.
avatar
סמאל

Posts : 4084
2015-07-23


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by סמאל on Mon 25 Dec - 10:26

Katoličanstvo je suodgovorno za zločine fašističkih režima u Europi.Katolička crkva aktivno je sudjelovala u državnom teroru španjolskog diktatora Francisca Franca a za vrijeme takozvane marionetske NDH i režima ustaškog zločinca Ante Pavelića,katolička crkva je aktivno sodjelovala u genocidu nad Židovima,Romima i nedužnoj srpskoj nejači.
U NDH,postojali su logori konc i sabirni logori za djecu,koji su bili pod izravnom upravom katoličke crkve,poput ustaškog logora za djecu u Jastrebarskom.
avatar
סמאל

Posts : 4084
2015-07-23


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by prckov on Mon 25 Dec - 10:29

Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.
teorija plemenitih divljaka, ko ce na to nasjest nego cvarak 
znas li ti cvarak da su se indijanci izmedu sebe tamanili ko da nema sutra, cak su I robove imali
jesil to znao ti mali cvarak  :D
jel ti mislis da nije bilo religije da bi juznoamerikanci bolje prosli kad su europljani stigli  :D
avatar
prckov

Posts : 18024
2014-04-19


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by prckov on Mon 25 Dec - 10:30

Iknar je gay wrote:Katoličanstvo je suodgovorno za zločine fašističkih režima u Europi.Katolička crkva aktivno je sudjelovala u državnom teroru španjolskog diktatora Francisca Franca a za vrijeme takozvane marionetske NDH i režima ustaškog zločinca Ante Pavelića,katolička crkva je aktivno sodjelovala u genocidu nad Židovima,Romima i nedužnoj srpskoj nejači.
U NDH,postojali su logori konc i sabirni logori za djecu,koji su bili pod izravnom upravom katoličke crkve,poput ustaškog logora za djecu u Jastrebarskom.
hitler je zatvaro svecenike
musolini je bio marksist  :D
avatar
prckov

Posts : 18024
2014-04-19


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by prckov on Mon 25 Dec - 10:31

btw u italiji je bilo zidova fasista ko salate  :D
avatar
prckov

Posts : 18024
2014-04-19


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by Yehudi on Mon 25 Dec - 10:32

@jastreb wrote:Ma iza svih tih inkvizicijskih mučenja stajala je pohotnost i perverznost uglavnom ostarjelih "sudaca" i "kadija" kojima je to bio jedini način da vide ženu i rade od nje što im se prohtije.

 Tomu je bilo tako doista u barem 90% slučajeva ali ne zaboraviti da se znalo raditi  o ljubomori, zavisti, preuzimanju imanja, vrijednosti itd
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by סמאל on Mon 25 Dec - 10:35

@prckov wrote:
Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.
teorija plemenitih divljaka, ko ce na to nasjest nego cvarak 
znas li ti cvarak da su se indijanci izmedu sebe tamanili ko da nema sutra, cak su I robove imali
jesil to znao ti mali cvarak  :D
jel ti mislis da nije bilo religije da bi juznoamerikanci bolje prosli kad su europljani stigli  :D
Bavi se ti ovcama i kozama,to ti bolje ide.
avatar
סמאל

Posts : 4084
2015-07-23


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by prckov on Mon 25 Dec - 10:38

Iknar je gay wrote:
@prckov wrote:
Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.
teorija plemenitih divljaka, ko ce na to nasjest nego cvarak 
znas li ti cvarak da su se indijanci izmedu sebe tamanili ko da nema sutra, cak su I robove imali
jesil to znao ti mali cvarak  :D
jel ti mislis da nije bilo religije da bi juznoamerikanci bolje prosli kad su europljani stigli  :D
Bavi se ti ovcama i kozama,to ti bolje ide.
nema ih pa se eto moram bavit sa tobom svinjom  :^0
avatar
prckov

Posts : 18024
2014-04-19


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by Yehudi on Mon 25 Dec - 10:39

Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.

     I S T I N A

 Ipak možda kao olakotu okolnost triba uzeti činjenicu da je kršćanstvo debelo zastranilo već do III stoljeća 

a do VI stoljeća bilo je neprepoznatljivo izvornoj ideji
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by pismejker on Mon 25 Dec - 10:40

@Yehudi wrote:
@jastreb wrote:Ma iza svih tih inkvizicijskih mučenja stajala je pohotnost i perverznost uglavnom ostarjelih "sudaca" i "kadija" kojima je to bio jedini način da vide ženu i rade od nje što im se prohtije.

 Tomu je bilo tako doista u barem 90% slučajeva ali ne zaboraviti da se znalo raditi  o ljubomori, zavisti, preuzimanju imanja, vrijednosti itd
tako je..

:cleanteeth

_________________
avatar
pismejker

Posts : 18394
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by pismejker on Mon 25 Dec - 10:42

zato je u sustini jako malo doista lijepih djevojaka na podrucju Europe..prevladavaju uglavnom one tipa svapskih svinjarica..male jake zdepaste,sa nemogucim metlastim frizurama..takve su sudile zgodnim i lijepim djevojkama koje su gorjele na lomaci i bivale mucene..mda.. :cleanteeth

_________________
avatar
pismejker

Posts : 18394
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by סמאל on Mon 25 Dec - 10:51

@Yehudi wrote:
Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.

     I S T I N A

 Ipak možda kao olakotu okolnost triba uzeti činjenicu da je kršćanstvo debelo zastranilo već do III stoljeća 

a do VI stoljeća bilo je neprepoznatljivo izvornoj ideji
Da,ali ta olakotna okolnost vrijedila bi i za komunizam kao izvornu ideju i njenu provedbu u praksi.
avatar
סמאל

Posts : 4084
2015-07-23


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by סמאל on Mon 25 Dec - 10:53

Promoviranje kršćanstva trebalo bi zakonski sankcionirati,jednako kao i promoviranje fašizma i nacizma.
avatar
סמאל

Posts : 4084
2015-07-23


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by pismejker on Mon 25 Dec - 10:57

Eri treba onu krusku u guscu.. :clown

_________________
avatar
pismejker

Posts : 18394
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by Yehudi on Mon 25 Dec - 10:57

@prckov wrote:
Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.
teorija plemenitih divljaka, ko ce na to nasjest nego cvarak 

znas li ti cvarak da su se indijanci izmedu sebe tamanili ko da nema sutra, cak su I robove imali

jesil to znao ti mali cvarak  :D

jel ti mislis da nije bilo religije da bi juznoamerikanci bolje prosli kad su europljani stigli  :D


   Ratovalo se svuda i uvijek, kako u Aziji, Africi, Europi, Amerikama. Ništa nova znači, tako da se ne triba niti Indijancima 

 spočitavati jer su ratovali medju plemenima. Medjutim to nije razlog za temeljnu pljačku kontinenta i genocid nad domorodačkim stanovništvom.

  Najpodlija stvar koja se i danas fura pod " istinu " jest da su Inke, Maja, Asteki vršili rezanje glava ili ritualna žrtvovanja.

 To je tako podla i gnjusna podvala da ostajem bez riječi.

Pitanje glasi - šta su oni to radili a da Europljani nisu ?

 Šta su drugo tribali napraviti kad im dodje brutalni siledjija, napadne, opljačka, pobije, porobi.

 Pa ne da bih mu srce iščupa, već i glave odreza svim zarobljenim španjolskim vojnicima i to na vrhu najviše piramide

 tako da svi vide šta bolje

Germani su ritualno žrtvovali ljude, Kelti isto tako, kršćani ritualno mučili i spaljivali ljude, rezali glave i javno ih izlagali na mostovima,

po vanjskim zidovima dvoraca, Nabijali na kolčeve ljude i glave.

   Jasno da je bilo religije U Amerikama, dapače, najveće i reka bih nalipše gradove su imali, znanost i kulturu, civilizaciju, pismo, umjetnost,

 zanate.  Sve je to uništeno, spaljeno i genocidisano u ime " svete crkve, stolice, ili već čega "
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by Yehudi on Mon 25 Dec - 10:59

Iknar je gay wrote:
@Yehudi wrote:
Iknar je gay wrote:Kršćanstvo,prije svega katoličanstvo,jedna je zločinačka organizacija koja je odgovorna za genocid,kulturocid i ostale zločine protiv čovječnosti.Današnji ISIL-ovci male su mace u poređenju s njihovim kršćanskim pandanima kroz povijest.
Način na koji se širilo kršćanstvo,ognjem i mačem,još je gore od islamističkog širenja.Izbrisali su cjelokupne kulture i narode južne i srednje Amerike.

     I S T I N A

 Ipak možda kao olakotu okolnost triba uzeti činjenicu da je kršćanstvo debelo zastranilo već do III stoljeća 

a do VI stoljeća bilo je neprepoznatljivo izvornoj ideji
Da,ali ta olakotna okolnost vrijedila bi i za komunizam kao izvornu ideju i njenu provedbu u praksi.

 Zaboravio si - demokraciju - navesti
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Kršćanstvo:religija ljubavi i mira kroz povijest

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum