skolovan kadar

Go down

skolovan kadar

Post by debotoijusto on Fri 14 Jul - 18:11

POSJET potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića SAD-u nije samo otkrio hrvatski interes za kupovinu američkih borbenih aviona, nego i da Krstičević ima velikih muka s engleskim jezikom. Iako je tadašnji mladi i ambiciozni visokopozicionirani časnik HV-a Krstičević u drugoj polovici devedesetih godina bio na jednogodišnjem školovanju u prestižnoj američkoj vojnoj školi, snimke i službeni zapisnici iz Pentagona otkrivaju da mu je mu je vladanje engleskim jezikom na slavnom nivou Ingrid "pipl mast trast as" Antičević.


To se može vidjeti i iz službenog transkripta početka sastanka između Krstičevića i američkog ministra obrane Jima Mattisa. U deset pozdravnih rečenica koje je Krstičević izgovori u transkriptu se čak šest puta može naći oznaka "(inaudible)", tj. "nerazumljivo". S obzirom na to kako zvuči Krstičevićev engleski, to nije iznenađujuće. Očito službenici Pentagona sa snimki nisu uspjeli razumjeti što je u svojem masakru engleskog jezika htio reći hrvatski ministar obrane.

Kada se pak pogleda kratki snimak koji su objavili na DOD News (Vijesti Ministarstva obrane) o sastanku Mattisa i Krstičevića, može se i čuti kako se hrvatski ministar obrane muči s izgovorom kad je riječ o engleskom jeziku. 
avatar
debotoijusto

Posts : 12844
2014-04-12


Back to top Go down

Re: skolovan kadar

Post by debotoijusto on Fri 14 Jul - 18:13

"Vi hev bin tugeter in Avganistan sins tu tausend tri and in Kosovo sins tu tausend ejt and vi šel bi tugeter in neto … inhans for ar prezenc.", izgovara Krstičević, pritom posve pogrešno artikulirajući riječi "together" (zajedno), "NATO" (što izgovara kao "neto" iz "neto plaća"), dok se na kraju rečenice spetlja, proguta riječi i posve nerazumljivo valjda pokušava izreći nešto poput "povećati naše prisustvo" tj. "enhance our presence". To je inače jedan od dijelova kratkog Krstičevićevog izlaganja koji je za službenike Pentagona bio "(inaudible)". 

ne znam ne mogu necu...sve 5 , uzmi prevoditelja , placamo ih 3 854 za takve tulave
avatar
debotoijusto

Posts : 12844
2014-04-12


Back to top Go down

Re: skolovan kadar

Post by Guest on Fri 14 Jul - 18:266:30

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: skolovan kadar

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum