Tko grize ne boji se gladi

Go down

Tko grize ne boji se gladi

Post by melkior on 11/7/2017, 22:59

Došao u Split učiti o kulturi pa ga napala iznajmljivačica: "Srušila ga je na pod i počela gristi"
Piše: D.M.
Objavljeno prije 2 sata

Tekst


Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
GRUPA stranih studenata stigla je u Split u okviru programa Erasmus, upisali su kolegije iz hrvatskog jezika i književnosti, povijesti, marljivo studirali i polagali i u svoje se zemlje vraćaju uglavnom s pozitivnim dojmovima o Hrvatskoj. No, profesor Ivan Basić sa splitskog Filozofskog fakulteta iznio nam je šokantan događaj koji mu je ispričao student iz Firence koji je s kolegama iz Poljske i Finske iznajmio jedan stan na istoku Splita.
"Gazdarica je srušila studenta na pod i ugrizla ga"
Student iz Firence kod njega je slušao i s odličnim položio predmet Hrvatska povijest srednjeg vijeka, a cijela priča krenula je nakon što ga je profesor Basić kurtoazno pitao kako se snašao u Splitu.
"Ono što sam čuo, zapanjilo me. Dakle, studenti su se smjestili kod gospođe s kojom su potpisali ugovor do srpnja. No, koncem svibnja zatražila je da hitno napuste stan do konca mjeseca jer su je kontaktirali turisti zainteresirani za odmor u lipnju i srpnju po znatno višoj cijeni. Studenti su, pak, inzistirali da se poštuje potpisani ugovor. No, gospođa nije odustajala. Bila je agresivna, prijetila je da će raskidati ugovor te je u jednom trenutku nasrnula na studenta iz Italije, pala s njim na pod te ga ugrizla. Priskočili su ostali, rastavili su ih i pozvali policiju. Na kraju su studenti ostali u stanu do isteka ugovora", prepričao nam je neugodno iskustvo svog studenta profesor Basić.
"Kako se ispričati za nešto ovakvo?
U Splitu je inače iznajmljivanje stanova turistima postalo pravi hit. Svake godine Split pojača smještajne kapacitete s par tisuća kreveta, vrlo malo u hotelima, puno više u privatnom aranžmanu. Svi čekaju dva mjeseca sezone i turiste po cijenama koje se ne mogu dobiti za cjelogodišnji najam. Događaju i ovakvi problemi kada iznajmljivači preko noći žele osloboditi stan za turiste.
"Ja sam mu se pokušao ispričati, ali kako se ispričati za nešto ovakvo?! Kako mu objasniti zašto se ovo dogodilo? Taj mladić došao je u Hrvatsku učiti o našoj povijesti i kulturi, a našao je ovo?! Slušao je i talijansku književnost te neke kolegije na hrvatskom jeziku. Vrlo marljiv student. Srećom, rekao mi je da će se vratiti u Hrvatsku", kazao nam je profesor Basić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dosao-u-split-uciti-o-kulturi-pa-ga-napala-iznajmljivacica-srusila-ga-je-na-pod-i-pocela-gristi/982137.aspx

melkior

Posts : 7821
2015-08-09


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum