izasli iz ormara
Page 1 of 1
izasli iz ormara
Gej muškarci moći će se školovati za svećenike u rimokatoličkim sjemeništima ako se obvežu na poštivanje celibata, prema novim smjernicama koje je objavila Talijanska biskupska konferencija. Ova odluka odmak je od ranijeg stava pape Franje da gej muškarce ne bi trebalo primati u sjemenište zbog rizika da će voditi dvostruki život.
Prema novim smjernicama, najvažnije je da budući svećenici pokažu orijentaciju prema životu u celibatu. “U formativnom procesu svećenika, kad se govori o homoseksualnim sklonostima, prikladno je ne svesti rasuđivanje samo na taj aspekt”, navodi Talijanska biskupske konferencija, dodajući da je svećenicima cilj “prihvaćanje čistoće celibata kao dara, slobodnog odabira i njegova odgovornog življenja”.
Iako Katolička crkva, kako se navodi, “gaji duboko poštovanje prema tim ljudima”, seksualno aktivni gej muškarci ipak ne mogu biti primljeni u sjemenište niti u bilo koju drugu crkvenu službu.
https://www.telegram.hr/vijesti/velika-promjena-u-crkvi-gejevi-smiju-ici-za-svecenike-ako-se-drze-celibata/
Prema novim smjernicama, najvažnije je da budući svećenici pokažu orijentaciju prema životu u celibatu. “U formativnom procesu svećenika, kad se govori o homoseksualnim sklonostima, prikladno je ne svesti rasuđivanje samo na taj aspekt”, navodi Talijanska biskupske konferencija, dodajući da je svećenicima cilj “prihvaćanje čistoće celibata kao dara, slobodnog odabira i njegova odgovornog življenja”.
Iako Katolička crkva, kako se navodi, “gaji duboko poštovanje prema tim ljudima”, seksualno aktivni gej muškarci ipak ne mogu biti primljeni u sjemenište niti u bilo koju drugu crkvenu službu.
https://www.telegram.hr/vijesti/velika-promjena-u-crkvi-gejevi-smiju-ici-za-svecenike-ako-se-drze-celibata/
debotoijusto- Posts : 32097
2014-04-12
Re: izasli iz ormara
hahahaha
inače i prije su mogli , jedan poznanik koji je bio dovoljno lud i išao za svećenika, pričao mu je da se u smjemeništu nagledao toliko pederluka da je jednostavno odustao
inače i prije su mogli , jedan poznanik koji je bio dovoljno lud i išao za svećenika, pričao mu je da se u smjemeništu nagledao toliko pederluka da je jednostavno odustao
i onda im ti daj dite da ti ga čuvaju.. nevjerujem niti RH školama koje će sve više usvajati "woke ideologiju", i još će biti pune retardirane i oštećene djece koje će terorizirati zdravu djecu, a nitko im neće moći na kraj stati, radi "političke korektnosti" , em ne možeš ga niti u crkvu dati više.
najbolje bi bilo u neke kampove, gdje bi učili osnovno , i dosta fizički radili.. takve stvari imaš u USA, nije mi jasno zašto toga nema u RH.
zato jer naša država je takva, država ti propiše kurikulum i svi moraju učiti.. mama1 i mama2 i svi moraju učiti. i da više nije dva spola, nego milijun spolova. u USA samo odjebeš tu školu
najbolje bi bilo u neke kampove, gdje bi učili osnovno , i dosta fizički radili.. takve stvari imaš u USA, nije mi jasno zašto toga nema u RH.
zato jer naša država je takva, država ti propiše kurikulum i svi moraju učiti.. mama1 i mama2 i svi moraju učiti. i da više nije dva spola, nego milijun spolova. u USA samo odjebeš tu školu
mislim istom logikom hrpa ovih novih svećenika, rekao bih da ih je možda polovica gey, međutim ne znači nužno da su loše osobe, dapače.. sve jedno ljudi se opravdano plaše.AssadNaPodmornici wrote:hahahaha
bilo bi puno lakše kada bi katolička crkva dozvolila brak i sve ostalo kao pravoslavci i protestanti.
jedino katolici i budisti to odbijaju.
aj za budizam razumijem, tamo je vjera odbaciti sve materijalno i fizički i posvetiti se duhovnom razvoju kroz meditacije, molitve a u crkvi toga nema.
Similar topics
» IMA IZAĆ': Kako je SDA izišla iz ormara
» Svećenik izašao iz ormara-Ja sam gay.
» Rumunji izašli na ulice i rastjerali policiju...
» Japanci su izašli na skup protiv muslimana
» Djed Mraz je izašao iz ormara
» Svećenik izašao iz ormara-Ja sam gay.
» Rumunji izašli na ulice i rastjerali policiju...
» Japanci su izašli na skup protiv muslimana
» Djed Mraz je izašao iz ormara
Page 1 of 1