predsjednik musk na tezi nacin spoznao sindikalnu europu
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: predsjednik musk na tezi nacin spoznao sindikalnu europu
Kolega, koje vi naocale nosite???? Clanak je iz 2023..... Do danas nisu obustavljene isporuke. Sindikati su mafija koja je umrezena. Izgubili su smisao nekih 60-70 tih godina proslog stoljeca. Ne idealizirajte. Bio sam nezaposlen i jos u sindikatu. Otisao na skup, baklje, govornici sindikalisti, socijaldemnokrati i sl . Odluka je da ne ne moze zaposljavati strane radnike ukoliko je posao narucen od drzave ili regije ili opcine. Obecanje daje drugi covjek sindikata i vodeci i jedan iz samog vrha socijademokrata. Konkuriram za posao u privatnoj firmi ali posao je za region.Upravo to sta su govorili.Imam kvalifikaciju, iskustvo i sve sto treba. Nakon desetak dana dobijam odbijenicu. Raspitujem se sto je razlog jer su trazili 11 ljudi. Odgovor , zaposlili su Poljske radnike. Nedugo iza toga sam napustio tu mafijasku organizaciju.debotoijusto wrote:jasno sindikati zele manje love i losije uvjete za svoje clanove i nagovorili i druge da pripomognu samo zato jer ljevicari i mrze rad , kljucaj pobogu
Another day, another chapter in the weeks-long Tesla strike in Sweden – but this time a union in Denmark says it will stop offloading and transporting Tesla vehicles to Sweden as it joins in a sympathy strike with IF Metall, forming the beginnings of a Nordic port blockade against Tesla.
https://electrek.co/2023/12/05/denmark-to-block-its-ports-against-tesla-shipments-to-sweden/
evo i danski komunisti odlucili radit za manje i pogorsane uvjete vise sati tjedno
suludo dok gazda se bavi vaznim drzavnickim pitanjima oni mecu politiku u njegovu butigu
abraham- Posts : 14931
2014-04-14
ovih 20-ak ne zele sindikat
debotoijusto- Posts : 32097
2014-04-12
abraham wrote:Kolega, koje vi naocale nosite???? Clanak je iz 2023..... Do danas nisu obustavljene isporuke. Sindikati su mafija koja je umrezena. Izgubili su smisao nekih 60-70 tih godina proslog stoljeca. Ne idealizirajte. Bio sam nezaposlen i jos u sindikatu. Otisao na skup, baklje, govornici sindikalisti, socijaldemnokrati i sl . Odluka je da ne ne moze zaposljavati strane radnike ukoliko je posao narucen od drzave ili regije ili opcine. Obecanje daje drugi covjek sindikata i vodeci i jedan iz samog vrha socijademokrata. Konkuriram za posao u privatnoj firmi ali posao je za region.Upravo to sta su govorili.Imam kvalifikaciju, iskustvo i sve sto treba. Nakon desetak dana dobijam odbijenicu. Raspitujem se sto je razlog jer su trazili 11 ljudi. Odgovor , zaposlili su Poljske radnike. Nedugo iza toga sam napustio tu mafijasku organizaciju.debotoijusto wrote:jasno sindikati zele manje love i losije uvjete za svoje clanove i nagovorili i druge da pripomognu samo zato jer ljevicari i mrze rad , kljucaj pobogu
Another day, another chapter in the weeks-long Tesla strike in Sweden – but this time a union in Denmark says it will stop offloading and transporting Tesla vehicles to Sweden as it joins in a sympathy strike with IF Metall, forming the beginnings of a Nordic port blockade against Tesla.
https://electrek.co/2023/12/05/denmark-to-block-its-ports-against-tesla-shipments-to-sweden/
evo i danski komunisti odlucili radit za manje i pogorsane uvjete vise sati tjedno
suludo dok gazda se bavi vaznim drzavnickim pitanjima oni mecu politiku u njegovu butigu
jasno to traje vec poduze
2014-04-12
Kolega , jeste li vi ograniceni ili sto???? Pogledajte datum za ime Titovo. Od tada je registrirano preko 18 tisuce novih Tesla auta. Tko radi u podruznicama, servisima i sl. Djeca iz Bangladesha. A u picku materinu. Tesla model Y je najprodavaniji model auta u Svedskoj.. Prodano na krvi pothranjenih, radnika koji rade 15 sati na dan.debotoijusto wrote:PostNord workers, who deliver license plates for the Swedish Transport Agency, are now refusing to deliver license plates for Tesla.
https://x.com/NicklasNilsso14/status/1727417222488846528
bagra komunisticka neradnicka kupljena sendvom neda tablice dok se ne osnuje sindikat te smanje prava i zarada djelatnicima
2014-04-14
abraham wrote:Kolega , jeste li vi ograniceni ili sto???? Pogledajte datum za ime Titovo. Od tada je registrirano preko 18 000 tisuce novih Tesla auta. Tko radi u podruznicama, servisima i sl. Djeca iz Bangladesha. A u picku materinu. Tesla model Y je najprodavaniji model auta u Svedskoj.. Prodano na krvi pothranjenih, radnika koji rade 15 sati na dan.debotoijusto wrote:PostNord workers, who deliver license plates for the Swedish Transport Agency, are now refusing to deliver license plates for Tesla.
bagra komunisticka neradnicka kupljena sendvom neda tablice dok se ne osnuje sindikat te smanje prava i zarada djelatnicima
znas da to traje poduze evo i ovih dana a nisi nas obavjestio ocito sindikat u svedskoj ne djeli samo svinjske polovice ili napusti druge sindikate kad on dobije 2€ povisice kao ovi oko mene
uglavnom odlicno organizirani umrezeni i znaju gdje i kad udariti za pregovartacki potencijal eto ukratko , narednih dana/mjeseci ispratim nastavak borbe organiziranih sindikata i kapitaliste koji nikako nece sindikat u svoju butigu
2014-04-12
nisam nasao podatke za svede no postoje podaci o njemackoj tvornici/radnicima
U međuvremenu je počela proizvodnja u “Giga Berlin” i informacije o plaćama Teslini zaposlenici u Njemačkoj objavljuju na portalima.
Izbor pozicija u Tesli Njemačka i pripadajuće godišnje plaće:
Naziv radnog mjesta/ Prosječna godišnja plaća (bruto)
Tehničar mehatronike vozila/ 38.300 eura
Inženjer/ 71.600 eura
Regruteri/ 55.100 eura
KV proizvodni radnik /33.900 eura
Prodavač automobila /41.400 eura
Voditelj tima /58.100 eura
Procesni inženjer /67.900 eura
Programer softvera/ 63.700 eura
Logističar/ 38.200 eura
Prodajna snaga u maloprodaji/ 42.400 eura
(Izvor: Kununu)
Godišnje plaće koje se navode na portalu plaća Teslinih zaposlenika u Njemačkoj otprilike odgovaraju onima iz stuttgartske automobilske grupe Mercedes-Benz.
U Mercedesu inženjer s prosječnom godišnjom plaćom od 78.100 eura zarađuje više nego u Tesli.
Zaposlenici velikih njemačkih proizvođača automobila uz naknadu dobivaju i razne bonuse. Upravljačka razina u Mercedes-Benzu, na primjer, dobiva službena vozila, dok niže razine dobivaju barem postotak na kupnju Mercedesovog modela. U stuttgartskom proizvođaču sportskih automobila Porsche, bonusi i bonusi sada su legendarni. Nakon vrlo uspješne fiskalne 2021., zaposlenici Porschea dobili su posebnu isplatu od 7.900 eura po glavi. Prema informacijama koje su zaposlenici Tesle dali na Kununu, američka tvrtka nema takve posebne isplate niti bonuse.
‘Sve u svemu, zarađivao sam nešto više od 40.000 eura godišnje, piše bivši zaposlenik Tesle Njemačka na portalu . „Bez provizija, bez naknade za godišnji odmor, bez božićnica, bez bonusa ili slično.“
Iako su se nedavno na portalu pojavili komentari koji plaću opisuju kao “premalo” i kritiziraju nedostatak bonusa, njih 62 posto plaću je ocijenilo dobrom ili čak vrlo dobrom.
https://fenix-magazin.de/objavljene-place-u-tesli-koliko-u-njemackoj-zaraduju-zaposlenici-najbogatijeg-covjeka-na-svijetu/
ovo prije par godin dok nije udrila velika kriza automobilske industrije njemaca
vjerujem i svedima slicna sema place u rangu industrije bez ovih "sindikalnih" dodataka te fleksibilnost baratanja radnom snagom/procesima , dakle bolje za poslodavca a lose za djelatnike u zemlji jakih sindikalnih prava
otud i pobuna sindikata
U međuvremenu je počela proizvodnja u “Giga Berlin” i informacije o plaćama Teslini zaposlenici u Njemačkoj objavljuju na portalima.
Izbor pozicija u Tesli Njemačka i pripadajuće godišnje plaće:
Naziv radnog mjesta/ Prosječna godišnja plaća (bruto)
Tehničar mehatronike vozila/ 38.300 eura
Inženjer/ 71.600 eura
Regruteri/ 55.100 eura
KV proizvodni radnik /33.900 eura
Prodavač automobila /41.400 eura
Voditelj tima /58.100 eura
Procesni inženjer /67.900 eura
Programer softvera/ 63.700 eura
Logističar/ 38.200 eura
Prodajna snaga u maloprodaji/ 42.400 eura
(Izvor: Kununu)
Godišnje plaće koje se navode na portalu plaća Teslinih zaposlenika u Njemačkoj otprilike odgovaraju onima iz stuttgartske automobilske grupe Mercedes-Benz.
U Mercedesu inženjer s prosječnom godišnjom plaćom od 78.100 eura zarađuje više nego u Tesli.
Zaposlenici velikih njemačkih proizvođača automobila uz naknadu dobivaju i razne bonuse. Upravljačka razina u Mercedes-Benzu, na primjer, dobiva službena vozila, dok niže razine dobivaju barem postotak na kupnju Mercedesovog modela. U stuttgartskom proizvođaču sportskih automobila Porsche, bonusi i bonusi sada su legendarni. Nakon vrlo uspješne fiskalne 2021., zaposlenici Porschea dobili su posebnu isplatu od 7.900 eura po glavi. Prema informacijama koje su zaposlenici Tesle dali na Kununu, američka tvrtka nema takve posebne isplate niti bonuse.
‘Sve u svemu, zarađivao sam nešto više od 40.000 eura godišnje, piše bivši zaposlenik Tesle Njemačka na portalu . „Bez provizija, bez naknade za godišnji odmor, bez božićnica, bez bonusa ili slično.“
Iako su se nedavno na portalu pojavili komentari koji plaću opisuju kao “premalo” i kritiziraju nedostatak bonusa, njih 62 posto plaću je ocijenilo dobrom ili čak vrlo dobrom.
https://fenix-magazin.de/objavljene-place-u-tesli-koliko-u-njemackoj-zaraduju-zaposlenici-najbogatijeg-covjeka-na-svijetu/
ovo prije par godin dok nije udrila velika kriza automobilske industrije njemaca
vjerujem i svedima slicna sema place u rangu industrije bez ovih "sindikalnih" dodataka te fleksibilnost baratanja radnom snagom/procesima , dakle bolje za poslodavca a lose za djelatnike u zemlji jakih sindikalnih prava
otud i pobuna sindikata
2014-04-12
Jasno je da je to ideološki motiviran štrajk
neš ti meni desničarit Elone mi smo progresiva šveđani natrpali smo zemju arapima i od nekad najvećih plaća u Europi došli do razine Poljaka al jebiga ne damo svoj socijalizam
neš ti meni desničarit Elone mi smo progresiva šveđani natrpali smo zemju arapima i od nekad najvećih plaća u Europi došli do razine Poljaka al jebiga ne damo svoj socijalizam
Kolega... Dakle 15 mjeseci je strajk?????? Prodajna mjesta rade po planu, Najprodavaniji elektricni automodel u Svedskoj je Tesla. Servisi, remonti sve radi neometano. Ne mozes dobiti tamo posao osim ako nemas vezu debelu. Taj je strajk toliko kontraproduktivan i nadam se i poguban za sindikate koji su svoje odigrali 70 tih proslog stoljeca. Sto ce ih zamijeniti??? Nego, izvan Svedske se stvara neka romanticna slika o Svedskoj pothranjena sa stanjem negje od polovice 70 do polovice 80 tih. To su bajke i basne. Drzava je propala, crkla , kihnula i to je jedina istina. Nasilje, vise eksplozija i ubojstava nego u Mexico. Naplacuje se"zastita" malim biznisima u velikim gradovima inace ti bomba rokne u lokalu. Ekonomija u kolapsu. Energetska slika strava. Najveci izvoznik struje a nema dovoljno struje za svoje potrebe. Tri zelene bajke koje su crkle i odnijele nekih 30 milijardi euar u vjetar...Lovu mirovinskih fondova koje socijaldemokratska vlada "nagovorila" da investiraju itd, itd,..... Sve ostalo su sareni papirici, jaka glazba i cupkanje nogamadebotoijusto wrote:abraham wrote:Kolega , jeste li vi ograniceni ili sto???? Pogledajte datum za ime Titovo. Od tada je registrirano preko 18 000 tisuce novih Tesla auta. Tko radi u podruznicama, servisima i sl. Djeca iz Bangladesha. A u picku materinu. Tesla model Y je najprodavaniji model auta u Svedskoj.. Prodano na krvi pothranjenih, radnika koji rade 15 sati na dan.debotoijusto wrote:PostNord workers, who deliver license plates for the Swedish Transport Agency, are now refusing to deliver license plates for Tesla.
znas da to traje poduze evo i ovih dana a nisi nas obavjestio ocito sindikat u svedskoj ne djeli samo svinjske polovice ili napusti druge sindikate kad on dobije 2€ povisice kao ovi oko mene
uglavnom odlicno organizirani umrezeni i znaju gdje i kad udariti za pregovartacki potencijal eto ukratko , narednih dana/mjeseci ispratim nastavak borbe organiziranih sindikata i kapitaliste koji nikako nece sindikat u svoju butigu
2014-04-14
marcellus wrote:Jasno je da je to ideološki motiviran štrajk
neka si ti ovim komunistickim bitangama rekao sto ih ide
2014-04-12
uglavnom čekamo da demokrati dođu na vlast u švedistanu
ocito sindikati ne ovise o stranackoj pripadnosti u svedistanu
svi su stali na stranu pregovaraca s predsjednikom muskom
to je borba dva modela s jedne strane musk koji ne zeli sindikalne aktivnosti a druge sindikati u zemlji gdje vecina clanovi nekog sindikata i ne mogu dozvolit da jedan takav poduzetnik rusi godinama uigrani koncept
musk ce na kraju otic ili popustit ne vjerujem u nesto trece
svi su stali na stranu pregovaraca s predsjednikom muskom
to je borba dva modela s jedne strane musk koji ne zeli sindikalne aktivnosti a druge sindikati u zemlji gdje vecina clanovi nekog sindikata i ne mogu dozvolit da jedan takav poduzetnik rusi godinama uigrani koncept
musk ce na kraju otic ili popustit ne vjerujem u nesto trece
2014-04-12
Nista od toga. Mislim da je ova zemlja izgubljena. Mislim djeca imaju losiju perspektivu nego sta su roditelji imali. Islamizacija je ogromna. Ekonomija je u nekom vakumu i ide jos samo po nekoj inerciji. Ja ne vidim neko rjesenje. Nisam niti malo optimistican. Nije nimalo slucajno da je Greta dosla bas iz Svedske. Nije iz Finske ili ne daj Boze iz Urugvaja.... Zemlja sa malo stanovnika, izuzetnih umova, tehnoloski napredna i utjecajna u svijetu daleko vise od velicine ili brojnosti je dosla do razine predgrada Mogadishu-a. Zalosno, jebeno zalosno..marcellus wrote:uglavnom čekamo da demokrati dođu na vlast u švedistanu
2014-04-14
marcellus likes this post
Ovo na slici su djeca koja su trebal biti na praksi i njihova nastavnica. Djeca dobila slobodan dan uz tretman kao da su bili na praksi z uciteljica plus kod sekretera Socijademokratske stranke u skoli. Mislim zna se tko su raktori po skolama. Iskljucivo socijademokrati ili zeleni ili Lijevi-komunisticka partija. 100%debotoijusto wrote:
ovih 20-ak ne zele sindikat
Dakle debin strajk, djeca se udaraju nogom u guzicu, dobili slobodan dan, uciteljica ce dobiti neki drugi zdatak a Debo svrsava da eto radnici nece da rade, strajkaju.
2014-04-14
marcellus likes this post
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Goranko Fižulić se prijeti: Nacionalno homogene države su prošlost, neki će očito tu lekciju morati naučiti na mnogo teži način
» predsjednik musk nastavlja kadrovirat po svijetu
» Predsjednik podoodbora za Europu američkog kongresa: Makedonija nije država
» Ovaj je teži idiot
» Beljak:Spoznao sam kakvi su hdzovci na ratištu.Busali su se u svojim hrvatstvom a prvi su zbrisali kad su počele granate prštati
» predsjednik musk nastavlja kadrovirat po svijetu
» Predsjednik podoodbora za Europu američkog kongresa: Makedonija nije država
» Ovaj je teži idiot
» Beljak:Spoznao sam kakvi su hdzovci na ratištu.Busali su se u svojim hrvatstvom a prvi su zbrisali kad su počele granate prštati
Page 2 of 2