Propast pregovora u Austriji nosi ogromnu cijenu i za BiH: Vraćaju li se "Dodikovi desničari" na vlast?
Page 1 of 1
Propast pregovora u Austriji nosi ogromnu cijenu i za BiH: Vraćaju li se "Dodikovi desničari" na vlast?
Samim tim, ako OVP to ne prihvati, postoji mogućnost vanrednih izbora, mada je to "mač s dvije oštrice" koji bi mogao dodatno ojačati poziciju FPO-a.
Ankete kažu da je od dana izbora FPO porastao s 29 na čak 36 posto podrške među Austrijancima, dok je OVP s 26 pao na samo 21 posto podrške, dok su ostale stranke na manje-više istom nivou. To bi, kako kaže neka politička logika, samo "natjeralo" OVP da insistira na bilo kakvom dogovoru, pa čak i "đavoljem" s ekstremnim desničarima.
U svakom slučaju, formiranje vlasti s FPO-om će upaliti alarme širom Evrope, zbog njihovih veza s Rusijom, ali će značiti i da u narednom periodu u BiH ne možemo računati na podršku države koja je znala biti ključan parter našoj zemlji ( misli na Sarajevo, BiH ).
Zamisli ti to: ne dolaze vaši nego NAŠI.
Ankete kažu da je od dana izbora FPO porastao s 29 na čak 36 posto podrške među Austrijancima, dok je OVP s 26 pao na samo 21 posto podrške, dok su ostale stranke na manje-više istom nivou. To bi, kako kaže neka politička logika, samo "natjeralo" OVP da insistira na bilo kakvom dogovoru, pa čak i "đavoljem" s ekstremnim desničarima.
U svakom slučaju, formiranje vlasti s FPO-om će upaliti alarme širom Evrope, zbog njihovih veza s Rusijom, ali će značiti i da u narednom periodu u BiH ne možemo računati na podršku države koja je znala biti ključan parter našoj zemlji ( misli na Sarajevo, BiH ).
Zamisli ti to: ne dolaze vaši nego NAŠI.
RayMabus- Posts : 187105
2014-04-11
Re: Propast pregovora u Austriji nosi ogromnu cijenu i za BiH: Vraćaju li se "Dodikovi desničari" na vlast?
A vid sad ovih, rastu u anketama a izbori 23.02.2025:
Izborna anketa za savezne izbore u Njemačkoj: Alternativa za Njemačku (AfD) nastavlja dobivati podršku.
Enlarge this imageClick to see fullsize
Izborna anketa za savezne izbore u Njemačkoj: Alternativa za Njemačku (AfD) nastavlja dobivati podršku.
Enlarge this imageClick to see fullsize
2014-04-11
Re: Propast pregovora u Austriji nosi ogromnu cijenu i za BiH: Vraćaju li se "Dodikovi desničari" na vlast?
I da još oće oni Zelenski gađat rafinerije po Rusiji tako da malo napravi inflacije u Europi pred izbore u Njemačkoj pa da raja još više glasa za ovu krajnju desnicu.
Al on neće jer on je kabala pa ne želi da gađa rafinerije po Rusiji kako ne bi njihovi došli na vlast nego da ostanu njegovi.
I onda mu padaju sela i gradovi po istočnoj Ukrajini pa kom prije dopizdi.
Meni neće, u to sam sto posto siguran.
On je u Kurcku sad.
Osvaja Rusiju.
Al on neće jer on je kabala pa ne želi da gađa rafinerije po Rusiji kako ne bi njihovi došli na vlast nego da ostanu njegovi.
I onda mu padaju sela i gradovi po istočnoj Ukrajini pa kom prije dopizdi.
Meni neće, u to sam sto posto siguran.
On je u Kurcku sad.
Osvaja Rusiju.
2014-04-11
Similar topics
» Ekonomski rat protiv Rusije nosi ogromnu cijenu za Zapad
» Propast izbornih pregovora u BiH-Izetbegović odbio prijedloge EU i SAD
» Bulj shvatio da biti vlast nije baš lako:'Dolaskom na vlast upao sam u kašetu brokava'
» Puljić: Nedopustivi Dodikovi napadi na Komaricu
» Dodikovi rezervisti su najava 'oružane sile'
» Propast izbornih pregovora u BiH-Izetbegović odbio prijedloge EU i SAD
» Bulj shvatio da biti vlast nije baš lako:'Dolaskom na vlast upao sam u kašetu brokava'
» Puljić: Nedopustivi Dodikovi napadi na Komaricu
» Dodikovi rezervisti su najava 'oružane sile'
Page 1 of 1