ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kraj Castrovog režima u Kanadi

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Kraj Castrovog režima u Kanadi - Page 3 Empty Re: Kraj Castrovog režima u Kanadi

Post by Zloguki prorok Tue 7 Jan - 8:10

Ono kad komunisti u parlamentu daje ovacije Nacistu. 
Samo u Kanadi pod Trudoom.

Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Kraj Castrovog režima u Kanadi - Page 3 Empty Re: Kraj Castrovog režima u Kanadi

Post by marcellus Tue 7 Jan - 9:14

debotoijusto wrote:
marcellus wrote:After eight years of Justin Trudeau, the cost of housing has doubled. Rent has increased by 107 percent and it now takes Canadians 25 years to save up for a downpayment

dakle 25 godina štednje samo za kaparu :D

to je bilo prije 2 godine

sad su cijene još više

nekad je tri generacije zivilo u 40 kvadrata wc skoljkom i 2 svice a danas svatko zeli svojih 100 kvadrata opremljenih novim trendom s tiktoka , trziste ponuda-potraznja
nije to njegov ni samo problem kanade
debo, u Kanadi si je do prije 10 godina svaka obitelj u kojoj netko radi mogla priuštiti samostojeća kuću. danas je to na 26 posto po statistici. kanađani nikad nisu živjeli u 40 kvadrata, to im je bila garaža

2014-04-16

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Tue 7 Jan - 9:16

AssadNaPodmornici wrote:inače jedan nevjerojatan podatak.

hrvatska ima 3/4 kanadskog bdp-a per capita (po PPP računici). 

jbt spram justina kastra, naš plenki djeluje kao adam smith(osnivač ekonomije kao znanosti)

Ovo vam sve govori.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by prckov Tue 7 Jan - 9:50

debotoijusto wrote:
marcellus wrote:After eight years of Justin Trudeau, the cost of housing has doubled. Rent has increased by 107 percent and it now takes Canadians 25 years to save up for a downpayment

dakle 25 godina štednje samo za kaparu :D

to je bilo prije 2 godine

sad su cijene još više

nekad je tri generacije zivilo u 40 kvadrata wc skoljkom i 2 svice a danas svatko zeli svojih 100 kvadrata opremljenih novim trendom s tiktoka , trziste ponuda-potraznja
nije to njegov ni samo problem kanade

kakve veze ima kako se nekad zivilo, nije kastro 2 doso na vlast kad se zivilo u 40 m2 (jer tamo nikad niko i nije zivio na 40 m2 some)
mislis li ti s tim tvojim supkom kad pises

i kakva ponuda i potraznja kad se kastro zalago da ukine kapitalizam, tako je govorila njegova zamjenica Freeland maturantima u Americi, kaze da kapitalizam nije sustav koji moze odgovorit novim izazovima ba, treba drugi pristup (a znamo koji)

2014-04-19

Back to top Go down

Post by prckov Tue 7 Jan - 9:53

povratak zdravog razuma

2014-04-19

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Tue 7 Jan - 9:56

to što je u istoku europe bilo normalno da ljudi žive u 40m2 betona dvi generacije, tako je i zelenski živio sa didom i roditeljima i ženom neko vrijeme (bio na lex friedman podcastu) , u kanadi i usa je uvijek bila fora kupiti kuću u predgrađu sa sredine 20tih ..danas se nove generacije amera (i kanađana) čude kako je to bilo normalno prije

2018-06-14

marcellus likes this post

Back to top Go down

Post by prckov Tue 7 Jan - 10:07

ja kad sam tek stigo drzava obebjedi smjestaj a pravilo im je da kuca mora imat sobu za svako dijete + za muza i zenu uz sve ostalo sto ide. Samo kuhinja sa trpezarijom i dnevnim boravkom je imala oko 70 m2

2014-04-19

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Tue 7 Jan - 12:54

evo pogledajte i sami.

Hrvatska prema zadnjim ekonomskim podacima, što se tiče standarda (po PPPu jer PPP uzima u obzir i troškove države, ) ima čak 3/4 kanadskog standarda. 

jbt da je netko mogao prije 20godina zamisliti ili tek prije 30godina da će Hrvatska ikada imati(po PPPu) 3/4 kanadskog standarda strpali bi ga u psihijatriju.

ako ja nisam krivo očitao podatke, googlao sam dva izvora. 

nominalno mislim da smo tek 1/2 , u suštini to znači da će kanađani jeftinije kupiti uvzne stvari tipa mobitele ,računala ili moći platiti bolje putovanje..

ali prema PPP koji u obzir uzima troškove unutar države i plaće , tu smo na 3/4 standarda. dodaj još velik postotak sive ekonomije u RH, i de facto smo po ppp tu negdje..

naravno vjerujem da bijelci u kanadi žive bomba puno bolje nego prosječni hrvat, ali da ovi novi imigranti žive od plaće do plaće i samo da plate rentu, i to je to, niti kučeta niti mačeta, plus dosta njih je na socijali i kriminalu.. 

ukratko nismo mi ništa pametniji niti sposobniji od kanađana, dapače gluplji smo od anglosasa , germana i francuza koji su stvorili kanadu, ali oni su uvezli velik broj sirotinje iz 3eg svijeta i pretvaraju se u 3 svijet, barem ta sirotinja

2018-06-14

Zloguki prorok likes this post

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 7 Jan - 13:46

prckov wrote:ja kad sam tek stigo drzava obebjedi smjestaj a pravilo im je da kuca mora imat sobu za svako dijete + za muza i zenu uz sve ostalo sto ide. Samo kuhinja sa trpezarijom i dnevnim boravkom je imala oko 70 m2

davno si ti stigo

Kraj Castrovog režima u Kanadi - Page 3 Tcblpc10

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 7 Jan - 13:57

Kraj Castrovog režima u Kanadi - Page 3 45198110

2014-04-16

Back to top Go down

Post by prckov Tue 7 Jan - 14:47

marcellus wrote:
prckov wrote:ja kad sam tek stigo drzava obebjedi smjestaj a pravilo im je da kuca mora imat sobu za svako dijete + za muza i zenu uz sve ostalo sto ide. Samo kuhinja sa trpezarijom i dnevnim boravkom je imala oko 70 m2

davno si ti stigo

Kraj Castrovog režima u Kanadi - Page 3 Tcblpc10

da, al to je i danas drzavni standard
druga je stvar sto sad nije ostvariv za omladinu pa rentaju sobe

kad sam ja doso kuce koje su bile 100 000 su danas su milijun

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics