Moskva zabranjuje upis u škole za djecu koja ne znaju ruski
Page 1 of 1
Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon o zabrani upisa u škole za djecu migranata koja ne znaju ruski jezik, navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom sajtu za objavljivanje pravnih akata.
Prema zakonu, da bi se upisala u školu, djeca migranata morat će da prođu besplatno testiranje znanja jezika dovoljnog za savladavanje nastavnog programa, a onima koji padnu na testu neće biti dozvoljeno da prisustvuju obuci.
Saopšteno je da će Federalna služba za nadzor u obrazovanju i nauci (Rosobrnadzor) izraditi materijale za test, kriterije za ocjenjivanje i odrediti minimalni broj bodova.
Prema novom zakonu, škole neće moći da prime one koji u Rusiji borave ilegalno.
Jedan od autora zakona, predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin, kazao je da prema statistikama 41 posto djece iz stranih zemalja ima problema sa znanjem ruskog jezika, zbog čega imaju poteškoća u savladavanju programa i u komunikaciji sa vršnjacima i nastavnicima.
Prema riječima zamjenika premijera Dmitrija Černišenka, testiranje znanja ruskog jezika djece migranata počet će širom zemlje od 1. aprila 2025. godine.
Prema zakonu, da bi se upisala u školu, djeca migranata morat će da prođu besplatno testiranje znanja jezika dovoljnog za savladavanje nastavnog programa, a onima koji padnu na testu neće biti dozvoljeno da prisustvuju obuci.
Saopšteno je da će Federalna služba za nadzor u obrazovanju i nauci (Rosobrnadzor) izraditi materijale za test, kriterije za ocjenjivanje i odrediti minimalni broj bodova.
Prema novom zakonu, škole neće moći da prime one koji u Rusiji borave ilegalno.
Jedan od autora zakona, predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin, kazao je da prema statistikama 41 posto djece iz stranih zemalja ima problema sa znanjem ruskog jezika, zbog čega imaju poteškoća u savladavanju programa i u komunikaciji sa vršnjacima i nastavnicima.
Prema riječima zamjenika premijera Dmitrija Černišenka, testiranje znanja ruskog jezika djece migranata počet će širom zemlje od 1. aprila 2025. godine.
RayMabus- Posts : 187398
2014-04-11
Re: Moskva zabranjuje upis u škole za djecu koja ne znaju ruski
Ajd sto ne uce jezik, al sto uce kuran redovito, to je vec problem:)
dijagram-
2015-08-09
Piglet likes this post
glupost , jos vise ih zatvore u njihove nazadne zajednice
debotoijusto- Posts : 32164
2014-04-12
Čisto da informišemo rusko ministarstvo nauke i obrazovanja šta mi o tome mislimo:
2014-04-11
Imamo da, po svemu sudecu sad cemo izabrati predsjednika koji je kao premijer ovoRayMabus wrote:Čisto da informišemo rusko ministarstvo nauke i obrazovanja šta mi o tome mislimo:
nasilno htio uvaliti vukovarcima. Da se nije naslo nesto veterana protiviti i pruziti otpor smrdljivom
pionircicu danas bi to tamo stajalo.
Strava!
dijagram-
2015-08-09
Ma zajebavam se.
Palo mi je na pamet da oni pišu čirilicom u Rusiji pa eto kao nećemo mi sad namjerno iz inata kako vi u Rusiji oćete ovo ono.
Šalim se. Jebe se mi se za Rusiju i tko će tamo pohađat nastavu a tko neće.
Ako ćemo ozbiljno ima i pravo: ne znaš jezik države = nema nauke za tebe, ostani tele i građanin drugog reda do kraja života.
Ima i pravo taj Putin.
Palo mi je na pamet da oni pišu čirilicom u Rusiji pa eto kao nećemo mi sad namjerno iz inata kako vi u Rusiji oćete ovo ono.
Ako ćemo ozbiljno ima i pravo: ne znaš jezik države = nema nauke za tebe, ostani tele i građanin drugog reda do kraja života.
Ima i pravo taj Putin.
2014-04-11
Ima, samo se sjebao kao i EU i USA, natrpas pa gledas sto ces sad,...sad se jebi kako znas.RayMabus wrote:Ma zajebavam se.
Ima i pravo taj Putin.
dijagram-
2015-08-09
Pa normalno da se natrpa.
Zato šta se natrpa zato i ima taj problem pa je mora čak i zakon donit jer pola Rusije ne zna beknit ruski.
Napomena: Migranti su uglavnom mlađa populacija ( radna snaga, obitelji s djecom itd ) i onda u biti ovo "pola Rusije" se odnosi na to tj na tu populaciju mlađe živote dobi i onda su mu puni razredi djece koja ne znaju beknit ruski i onda je mora donit zakon da nema škole za one koji ne znaju ruski jezik.
Ne bi donija takvi zakon netko tko nema takvi problem masovne trpačine stranaca u državu nego netko tko ga ima ( takvi problem masovnog useljavanja stranaca koji ne znaju jezik države u koju su došli ).
Zato šta se natrpa zato i ima taj problem pa je mora čak i zakon donit jer pola Rusije ne zna beknit ruski.
Napomena: Migranti su uglavnom mlađa populacija ( radna snaga, obitelji s djecom itd ) i onda u biti ovo "pola Rusije" se odnosi na to tj na tu populaciju mlađe živote dobi i onda su mu puni razredi djece koja ne znaju beknit ruski i onda je mora donit zakon da nema škole za one koji ne znaju ruski jezik.
Ne bi donija takvi zakon netko tko nema takvi problem masovne trpačine stranaca u državu nego netko tko ga ima ( takvi problem masovnog useljavanja stranaca koji ne znaju jezik države u koju su došli ).
2014-04-11
Moraju proći i inicijaciju prvo.
crvenkasti-
2014-04-17
Ovde deca stranaca prvo italijanski, tek kasnije kada
savladaju, mogu i svoj.
Roditelji slabo parlaju, onda tu ima malo problema.
Kada krenu u Skolu, parlaju ko Italijani.
Za mene svi misle da sam Brazilac po akcentu.
Cak i Brazilci ne veruju da nisam njihov.
Ako nisam Brazilac, onda budu sigurni da sam
Portuguese.
Nekad se mislim, mogu da se predstavim kao Joao,
tako da ih ne zbunjujem.
Odakle si Joao?
Rio de Janeiro, favela i dobar sam sa Adriano-m.
savladaju, mogu i svoj.
Roditelji slabo parlaju, onda tu ima malo problema.
Kada krenu u Skolu, parlaju ko Italijani.
Za mene svi misle da sam Brazilac po akcentu.
Cak i Brazilci ne veruju da nisam njihov.
Ako nisam Brazilac, onda budu sigurni da sam
Portuguese.
Nekad se mislim, mogu da se predstavim kao Joao,
tako da ih ne zbunjujem.
Odakle si Joao?
Rio de Janeiro, favela i dobar sam sa Adriano-m.
Serbinho-3- Posts : 27899
2014-08-25
Pa kako ce u skolu ako ne zna jezik
Ringo10- Posts : 21690
2015-09-24
pa ides u skolu da naucis jezik issatiRingo10 wrote:Pa kako ce u skolu ako ne zna jezik
debotoijusto- Posts : 32164
2014-04-12
Eno ga Crvenkasti, naučio hrvatki u školi...doduše sa zagrebačkim naglasom.debotoijusto wrote:pa ides u skolu da naucis jezik issatiRingo10 wrote:Pa kako ce u skolu ako ne zna jezik
Djeca bi morala govoriti jezik zemlje u kojoj zive, kao i roditelji., Ucenje za djecu stranaca pocinje vec u vrticu, pripremni razred i skola na kraju. Znam iz osobnog iskustva. U razgovoru sa kuratotom , predlozeno nam je da sa djecom govorimo na Hrvatskom. U vrticu je bio iskljucivo svedski, poslije skola faks itd i posto su rodeni ovdje to im je matirnji jezik. Tada su u skolama a narocito u vrticima radili iskljucivo svedani. Danas je praksa da nezaposlen arapkinje i somalijke koje sam ne znaju jezik zaposljavaju u vrtice i cirkus je kada svedska djeca dodu kuci i pocnu sa jalla, jalaalllla i slicnim pizdarijam. Bilo kako bili na drzavnoj provjeri za treci razred mi je jedno dijete pobijedilo na razini svedske. Onda je pak u devetom pobijedilo u Engleskom. Bacilo me u trosak jer samo morao kupiti odijelo i sluzbenu obleku djetetu jer se tada nagrada jos dodjeljivala u crkvi.
Znaci roditelji, drzava i dijete.
Sta se mene tice, djeca mi znaju rijesiti krizaljku na tri jezika. Toliko. Mislis li zivjeti negdje onda moras i govoriti domicilni jezik. Ostalo, kila mozga.
Da , ukoliko dolazi iz Rusije ne mora znaciti i da je sranje. Ima nesta i dobro. I dugorocno....
Sta se mene tice, djeca mi znaju rijesiti krizaljku na tri jezika. Toliko. Mislis li zivjeti negdje onda moras i govoriti domicilni jezik. Ostalo, kila mozga.
Da , ukoliko dolazi iz Rusije ne mora znaciti i da je sranje. Ima nesta i dobro. I dugorocno....
2014-04-14
abraham wrote:Djeca bi morala govoriti jezik zemlje u kojoj zive, kao i roditelji., Ucenje za djecu stranaca pocinje vec u vrticu, pripremni razred i skola na kraju. Znam iz osobnog iskustva. U razgovoru sa kuratotom , predlozeno nam je da sa djecom govorimo na Hrvatskom. U vrticu je bio iskljucivo svedski, poslije skola faks itd i posto su rodeni ovdje to im je matirnji jezik. Tada su u skolama a narocito u vrticima radili iskljucivo svedani. Danas je praksa da nezaposlen arapkinje i somalijke koje sam ne znaju jezik zaposljavaju u vrtice i cirkus je kada svedska djeca dodu kuci i pocnu sa jalla, jalaalllla i slicnim pizdarijam. Bilo kako bili na drzavnoj provjeri za treci razred mi je jedno dijete pobijedilo na razini svedske. Onda je pak u devetom pobijedilo u Engleskom. Bacilo me u trosak jer samo morao kupiti odijelo i sluzbenu obleku djetetu jer se tada nagrada jos dodjeljivala u crkvi.
Nego kako. Tako postanemo transgranični, s barem dvije kulture odjednom.
Sad sam se sjetio jednog slučaja. Mojoj ćerki su na autobusu iz torbe na leđima
neka dobro uhodana trojka potegnila iz torbe novčanik s dokumentima i s nešto sitnog novca.
Izletila je vani za njima i od jednog od njih "na bosanskom" tražila da joj vrate novčanik
i da sve bude u redu. Pita je jedan od njih "Odakle si?", a ona će kao iz topa "Iz Ključa".
Zove on onog šta je maznio novčanik "Vraćaj novčanik, ova je naša, jebote".
Moji najmlađi pilići između sebe čak pričaju i na tri dijalekta, među kojima je i jedan
južno dalmatinski.
Ako ništa, u spomenutom slučaju je trangraničnost ovaj put pomogla riješiti problem.
Dijete ga je iskoristilo na najbolji mogući način.
Similar topics
» Američke škole će od roditelja štititi djecu koja žele promijeniti spol i rasu
» PLENKOVIĆ NEĆE IMATI OPORBU Milanović ostavlja devastiranu stranku koja će se baviti samom sobom... znaju da trebaju promjene, ali ne znaju kakve
» Švedska zabranjuje islamske škole
» Valjda katolici znaju što je najbolje za njihovu djecu kad ih podvode svećenicima
» Ministarstvo diskriminira djecu: Smiju izostati iz škole samo ako idu na skijanje
» PLENKOVIĆ NEĆE IMATI OPORBU Milanović ostavlja devastiranu stranku koja će se baviti samom sobom... znaju da trebaju promjene, ali ne znaju kakve
» Švedska zabranjuje islamske škole
» Valjda katolici znaju što je najbolje za njihovu djecu kad ih podvode svećenicima
» Ministarstvo diskriminira djecu: Smiju izostati iz škole samo ako idu na skijanje
Page 1 of 1