ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gran Canaria coming soon by Serbinho

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Empty Re: Gran Canaria coming soon by Serbinho

Post by RayMabus 19/12/2024, 22:42

Uglavnom nije ti na ruti tog trajekta između tog Lanzarotea i Gran Kanarije ( ne poznajem otoke pa sam mora sad proučiti gdje je šta ) tako da nema opasnosti da ćeš upast u prostorno vremenska vrata dok putuješ tim trajektom između Lanzarotea i Gran Kanarija jer je taj fantomski otok malo van te skupine otoka tu.

Sugovornik: Prvo pitanje je vezano za jedan vrlo misteriozan otok, o kojem je cijela legenda, taj otok se zove Sveti Brendan (“San Borondon španjolski)” i smatra se osmim Kanarskim otokom. To je otok koji nestaje kada ga nitko ne traži i pojavljuje se kada ga nitko ne traži. Oni koji su ga vidjeli ne sumnjaju u njegovo postojanje, a često su i dolazili na taj otok i pričali što su vidjeli. Pomislio sam da bi to mogao biti otok prošlosti kojeg više nema i slučajno su na njega kroz dimenzionalna vrata stigli mornari. Također sam mislio da bi to mogla biti poznata Atlantida, očito prije njenog uništenja.
Ruanel: To nije Atlantida, jer je Atlantida bila mnogo veća, ne kao kontinent, ali je bila jako velika. Ovaj je otok mnogo bliži po svojoj starini.
Sugovornik: Ali postoji li to u današnje vrijeme?
Ruanel: Ne, ne postoji u naše vrijeme.
Sagovornik: Mislio sam da bi moglo biti tako, ali nisam bio siguran.
Ruanel: Dešava se da kao i ljudska bića imaju meridijane i paralele koje presijecaju njihove energetske centre poznate kao – čakre-, a nazivaju se i nadiji; I Zemlja ima nadije, a kada bi se ti nadiji spojili u vrtlog taj bi vrtlog postao neka vrsta minijaturne crne rupe, mikro crne rupe, gdje se može prijeći u neko drugo vrijeme.

Sugovornik: Dakle, otok je stvaran, ali pripada drugom vremenu, ali koliko davno?
Ruanel: Govorimo o više od pet tisuća godina. Iz tog razloga sam rekao da je novijeg datuma od Atlantide.
Sugovornik: Očito je otok St. Brendan nestao. Koji je bio razlog njegovog nestanka?
Ruanel: Nestao je zbog vulkanskih čimbenika.

Sugovornik: Baš kao otok Krakatoa, istočno od Jave? Sjećam se toga jer je snimljen film o vulkanu koji je urušio otok.
Ruanel: Da, ista stvar. I sada se ovaj otok ponovno pojavio.
Sugovornik: Kolika je veličina tog “fantomskog otoka” da ga nekako nazovemo otokom svetog Brendana?
Ruanel: Kao otok bio je prilično velik, jer je dosezao oko 6 km. duga i 4 km. širok.
Sugovornik: Dvadeset četiri četvorna kilometra. Pa, tada nije bilo tako veliko.
Ruanel: Govorimo o 60*40 blokovima. Nije bilo malo.

---

Postoja je prije pet tisuća godina pa kad popusti čvor prostor vremenske konstrukcije a jedan od tih čvorova je baš tu onda se zna pojaviti taj cijeli otok tu al on ne postoji više od pet tisuća godina ( uništen u vulkanskoj erupciji ) no kad taj čvor vremena i prostora popusti onda prostor vrijeme od prije više od pet tisuća vremena se ponovo pojavi tu a ovom slučaju pošto je prije tu bio otok a ne more onda se pojavi cijeli otok u ovom našem prostor vremenu.

Prevedeno: To su vremenska vrata jer je mjesto isto ( planet Zemlja i kordinate su iste ) al se krećeš kroz vrijeme u istoj kordinati dakle VREMEPLOV.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Empty Re: Gran Canaria coming soon by Serbinho

Post by RayMabus 19/12/2024, 22:56

Postoje prirodna i umjetna prostor vremenska vrata.

Umjetna su ona koja napravi inteligentan civilizacija na fizičkoj ravni npr Nostradamus pa iz 2500 godine ukuca 1000 godina unatrag pa tamo napiše Prorčanstva iz kojih ja crpim neke podatke iz budućnosti pa sam ispred vas po tome šta će se dešavat jer znam to.

Prirodna su ova kako sam stavio gore objašnjenje i kad to popusti onda se otvaraju al ona su nestabilna tj popusti pa opet se vrati itd dakle nema pravila kad i koliko će trajat.

Tu je malo veći čvor pa su i ta vrata velika pa se cijeli otok pojavi ( dug je šest kilometara i širok 4 kilometra ) a onda kad se opet konstrukcija stabilizira nestane iz našeg svemira tj vrati se natrag u svoje vrijeme ( prije pet tisuća godina kad je postoja tu prije nego šta je uništen u vulkanskoj erupciji itd ).

Prevedeno na manjem primjeru: Ako ja danas stavim kovčeg nasred sobe a sutra ga maknem al na sredini sobe sad usmjerim vremeplov i stavim datum sutra onda će mi se taj kovčeg pojaviti nasred sobe a kad opet vratim u danas onda će nestati.

Tako se i taj fantomski otok s vremenom na vrijeme pojavi tamo kod tih otoka i zato je zabilježeno njegovo prisustvo tj pojava u prošlost od više lica ( ljudi, svjedoka ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2024, 23:03

Uglavnom nije bitno.

Vidio sam da pričaš da ćeš tu putovati brodom pa mi se digla kosa na glavi al nema opasnosti jer ti trajekt nije na toj ruti.

Zamisli da ti se otvori to dok putuješ brodom.

Moš slobodno na taj trajekt. Nema opasnosti.

Ne bi ti ništa ni bilo i da se otvori je je atmosfera ista ko i danas pa bi disao normalno al ako bi ostao na otoku a prostorno vremenska vrata se zatvore onda bi nestao iz ovog vremena i otišao pet tisuća godina unatrag skupa s otokom.

Tako da ako slučajno i naletiš ne idi na njega nego šta dalje od njega ( šta dalje od tih vrata ) tako da te ne povuče u prošlost kad se zatvore.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 20/12/2024, 00:17

Longi, stvari su puno jednostavnije nego što često mislimo.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/12/2024, 01:58

Lara Kroft skakuće ko koza po otoku Lanzaroteu. Šalim se. Nije Lanzarote al nije ni krajolik nešto previše daleko od onoga kakvi je na tom otoku Lanzarote.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 20/12/2024, 04:13

AssadNaPodmornici wrote:Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_2012

Dobro ovo izgleda, gde je?
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 20/12/2024, 04:21

AssadNaPodmornici wrote:Autobus iz Arrecife u Orsol jedna karta 3.8eura i odmah je ferry koji vozi na otok. 28 eur povratna karta. Guštali smo na otoku kilometri plaža, može se i rent a bike ali su skupi ali i pješice je još bolje iskustvo. Pustinja i pješčana plaža. Posli smo se vratili i ručali u restoranu, jeftiniji nego Split, i evo i u super maketu sam kupio španjolsku  hranu. Njihovu Iberia pršut, one dagnje /školjke konzerve (zašto toga nema u RH), njihove sireve i neke njihove deserte.
Hrana je i u super maketu jeftina i ukusna i zdrava. Ali grad arrecife mi nije nešto, pretpostavljam da će La Palmas biti puno bolji. Tamo ćemo ići preko Ferry

Ja sam prosetao po toj Playa Honda, ogromna plaza a nema nikoga.

Arrecife, usao sa rent a car nekoliko puta i izasao odmah napolje.

Lanzarote to je sve dole ka jugu.

Imas te bazene sa vinovom lozom unutra, ali ako ides busom, tesko to videti.

Bus ide te main point stations.

Dole su svi na Playa Blanca.

Englezi, pivo 2 eura krigla.

Severnije od Arrecife pokusao, ali me lose vreme zaustavilo.

Ima i tamo na Severu taj neki deo, gde idu turisti.

Zatim ima jedna plaza dobra nudisticka, sve dobre zenske da se smrznes, ali bez 

automobile tesko, koga zanimaju plaze.

Papagayo Beach, mozda najpoznatija.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 20/12/2024, 04:24

Las Palmas i Arrecife nisu za poredjenje.

Vegueta taj stari deo Las Palmasa obidjes i svidece ti se.

Las Palmas po sirini uz Okean ide i do 10 km, znaci

nije mali.

Imas dobru konekciju Las Palmasa dole sa Maspalomas.

Gran Canaria je ok 👌
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/12/2024, 11:42

Daj još koju sliku da ja vidim šta je to tamo.

Hvala unaprijed.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/12/2024, 11:48

Serbinho-3 wrote:Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_3210
Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_3211Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_3212
To  je u eurima. Oni su dio Španjolske, dakle eurozone. Nema viza za hrvatske državljanine a ista valuta.

Ja san priča s tim Španjolcima iako nikad španjolski nisan učija al znam talijaski savršeno pa u biti možeš se sporazumiti bez problema. Meni ni engleski dole ne triba gdje je latinski jezik govorni ( Španjolska, Portugal, južna i srednja Amerika itd ). Španjolski pričaju na tim Kanarima. Habla espaniol ? Hablo hablo.

Yoda ti si sad gringo ( stranac ) tamo.

U biti nisi jer je to izraz u južnoj i srednoj Americi za strance al skužili bi i ovi na Kanarima isto jer znaju šta je gringo.

Gringo (šp.) je kolokvijalni naziv u Južnoj Americi za turiste, odnosno sleng koji upotrebljavaju stanovnici zemalja španjolskog ili portugalskog govornog jezika za strance ili došljake. S vremenom ovaj izraz se počeo koristiti samo za osobe iz SAD-a ili Velike Britanije i postao je pridjev koji identificira osobe s karakterističnom ljepotom za sjeverne zemlje.

Ja kad čitam neke tekstove na španjlolskome na internetu nekad ni ne upalim prijevod na hrvatski jer znam talijanski pa počmem čitat pa sve razumim više manje pa zaboravim prijevod uopće i koristit.

Francuski nije ta šema iako je osnova više manje latinska a Španjolska plus Portugal ne graniče s Italijom a puno su bliži jezici nego s francuskim jezikom koja je neka posebna brlja ( neki miks svega i svačega sa svojom gramatikom i načinom izgovora i kreiranja riječi ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/12/2024, 19:25

Serbinho-3 wrote:

Otok La Graziosa sjeverno od otoka Lanzarote. Dođeš u mjesto Orsola i uzmeš ferry za taj otok. 

Danas smo uzeli auto, obišao sam vulkanski park, jbt peku meso na vulkanskoj peći, i obišli još par lokacija. 

Upravo vratio auto, šetanje sada centrom Arrecife čak je i dobro neki božićni program. 

Sutra ujutro bus za Playa Blanca i onda od tamo ferry za Corralejo na Fuenteventura otok. Dva dana ćemo tamo, smještaj plaćen. 
Ima i tamo otok Isola La Lobes tako nešto i imaju pješčane dine. 
I lijepo mjesto. Tu sam iduća dva dana. Pa onda Gran Canaria.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/12/2024, 19:34

Meni je draži bio dan jučer na pustinjskom otoku sa puno pješčanih plaža, sa minimalnom infrastrukturom jedino malo lučko selo nego danas gdje smo sa autom dosta obišli.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/12/2024, 19:36

Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img-2010

Ovdje dole se ne možeš spustit.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/12/2024, 19:42

Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img-2011

Ovdje peku meso ispod Haha. Pogleda sam dole vruće

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/12/2024, 19:45

Vulkanski otoci. A pijesak nanosi vitar iz Sahare pa zato bar na tim prvim otocima do Maroka ima pijeska tj pokrio ga pijesak tako. Inače bi bili skroz kameniti ( vulkanska lava ). Zanimljivi otoci šta jest jest.
Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 1280px-Canary_A2004048_1150_148_250m
Epizoda izmaglice ili juga na Kanarskim otocima. Blizina između Lanzarotea i afričke kopnene obale pogoduje ovom atmosferskom fenomenu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/12/2024, 19:49

Eto sutra sam na taj otok ispod Lanzarote na vrh toga otoka ima isto pješčane dine..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 21/12/2024, 11:14

AssadNaPodmornici wrote:Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img-2010

Ovdje dole se ne možeš spustit.

Bio sam tu, ima kanap okolo i mozes samo gledati.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 21/12/2024, 11:18

AssadNaPodmornici wrote:
Serbinho-3 wrote:

Otok La Graziosa sjeverno od otoka Lanzarote. Dođeš u mjesto Orsola i uzmeš ferry za taj otok. 

Danas smo uzeli auto, obišao sam vulkanski park, jbt peku meso na vulkanskoj peći, i obišli još par lokacija. 

Upravo vratio auto, šetanje sada centrom Arrecife čak je i dobro neki božićni program. 

Sutra ujutro bus za Playa Blanca i onda od tamo ferry za Corralejo na Fuenteventura otok. Dva dana ćemo tamo, smještaj plaćen. 
Ima i tamo otok Isola La Lobes tako nešto i imaju pješčane dine. 
I lijepo mjesto. Tu sam iduća dva dana. Pa onda Gran Canaria.

Pa dobro, fino.

Los Lobos nisam bio a ni La Graciosa.

Treba brod.

Vulkanski Park takodje nisam bio.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 21/12/2024, 11:22

RayMabus wrote:Vulkanski otoci. A pijesak nanosi vitar iz Sahare pa zato bar na tim prvim otocima do Maroka ima pijeska tj pokrio ga pijesak tako. Inače bi bili skroz kameniti ( vulkanska lava ). Zanimljivi otoci šta jest jest.
Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 1280px-Canary_A2004048_1150_148_250m
Epizoda izmaglice ili juga na Kanarskim otocima. Blizina između Lanzarotea i afričke kopnene obale pogoduje ovom atmosferskom fenomenu

Jeste.

To sam na Lanzarote provalio.

Neka magla a sve suvo.

Onda pitao nekog, otkud magla a sve suvo.

Tada mi rekao za to, ima naziv neko zensko ime, Arena ili kako vec…

Ladno ti sjebe ceo dan.

Ne mozes slikati, ne vidi se nista, kome se zaliti.

Pesak po Fuerteventura, Lanzarote, Zoran Canaria Maspalomas, sve odande.

Tenerife je zaklonjeno, verovatno i do tamo vazduhom dodje.

Priroda, tako je…
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 21/12/2024, 11:25

RayMabus wrote:
Serbinho-3 wrote:Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_3210
Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_3211Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img_3212
To  je u eurima. Oni su dio Španjolske, dakle eurozone. Nema viza za hrvatske državljanine a ista valuta.

Ja san priča s tim Španjolcima iako nikad španjolski nisan učija al znam talijaski savršeno pa u biti možeš se sporazumiti bez problema. Meni ni engleski dole ne triba gdje je latinski jezik govorni ( Španjolska, Portugal, južna i srednja Amerika itd ). Španjolski pričaju na tim Kanarima. Habla espaniol ? Hablo hablo.

Yoda ti si sad gringo ( stranac ) tamo.

U biti nisi jer je to izraz u južnoj i srednoj Americi za strance al skužili bi i ovi na Kanarima isto jer znaju šta je gringo.

Gringo (šp.) je kolokvijalni naziv u Južnoj Americi za turiste, odnosno sleng koji upotrebljavaju stanovnici zemalja španjolskog ili portugalskog govornog jezika za strance ili došljake. S vremenom ovaj izraz se počeo koristiti samo za osobe iz SAD-a ili Velike Britanije i postao je pridjev koji identificira osobe s karakterističnom ljepotom za sjeverne zemlje.

Ja kad čitam neke tekstove na španjlolskome na internetu nekad ni ne upalim prijevod na hrvatski jer znam talijanski pa počmem čitat pa sve razumim više manje pa zaboravim prijevod uopće i koristit.

Francuski nije ta šema iako je osnova više manje latinska a Španjolska plus Portugal ne graniče s Italijom a puno su bliži jezici nego s francuskim jezikom koja je neka posebna brlja ( neki miks svega i svačega sa svojom gramatikom i načinom izgovora i kreiranja riječi ).

Oni su neka Regija.

Digli spomenik u Las Palmas nekome separatisti.

Spanija se dobro odrzala, svi bi drzavu.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 21/12/2024, 11:27

AssadNaPodmornici wrote:Gran Canaria coming soon by Serbinho - Page 4 Img-2011

Ovdje peku meso ispod Haha. Pogleda sam dole vruće

To nisam video.

Mozda sledeci put da mi okrene neku sniclu.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics