ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bitcoin probio 100k.

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Bitcoin probio 100k. Empty Bitcoin probio 100k.

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 12:53

https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Eto zajebali se svi koji su poput mene kupovali na 25k  :clown

Long live Trump
Triba sam biti hrabriji kada je uveo Elona u tim...

Bitcoin probio 100k. 10000111
Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Bitcoin probio 100k. Empty Re: Bitcoin probio 100k.

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 13:00

U zadnje vrime uzima Kaspu, ali slabo i sporo nešto ide gori.

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 5 Dec - 13:56

ja još neću prodati svoj udio, stavljao sam prije par godina na forumu koliko imam.. hhh. .sada to vrijedi još par puta više :) :)

čekam još par mjeseci mislim da će to skočit još , jer kada trump sjedne u bijelu kuću i izglasa još par pozitivnih zakona i ako stane rat na istoku europe još će to više skočit

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 14:07

AssadNaPodmornici wrote:ja još neću prodati svoj udio, stavljao sam prije par godina na forumu koliko imam.. hhh. .sada to vrijedi još par puta više :) :)

čekam još par mjeseci mislim da će to skočit još , jer kada trump sjedne u bijelu kuću i izglasa još par pozitivnih zakona i ako stane rat na istoku europe još će to više skočit
Od dva koncepta digitalnog novca, kabalističkog koji je pod kontrolom države i bitcoina ovaj drugi pobjeđuje. 
Nije još sve gotovo, sve je riskantna investicija, a lipo je viditi kako skače. Još da povuče altove  :love

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Post by Piglet Thu 5 Dec - 14:18

Nadam se da ste dovoljno u tome da znate korisiti DEXove, ako ste na jednoj od mjenjačnica/burzi i upadnete u njihov compliance hell, tek ćete onda vidjeti što je kontrola.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 5 Dec - 14:49

Piglet wrote:Nadam se da ste dovoljno u tome da znate korisiti DEXove, ako ste na jednoj od mjenjačnica/burzi i upadnete u njihov compliance hell, tek ćete onda vidjeti što je kontrola.

nisam.
ja sam svoju cripto imovinu povukao još 2018 kada je bio onaj krah, - na ledger offline stick. spojim se jednom godišnje da provjerim da sve radi.
rekao sam , a smijali su ljudi prije toliko godina - izlazim kada bude 100k. ironija opet sam ja bio u pravu.
evo ga, sada je 100k i još ne mislim izaći, po svim parametrima još nije vrhunac, naravno možda griješim, ali čekam tamo drugi , treći mjesec i izlazim..

inače hrvatska ima super zakone za crypto.
ako ga čuvaš duže od dvi godine ne moraš plaćati porez na dobit.
tipa ja prodam ovo svoje, i moj je čisti zakonski profit :)

2018-06-14

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by Piglet Thu 5 Dec - 15:31

AssadNaPodmornici wrote:
Piglet wrote:Nadam se da ste dovoljno u tome da znate korisiti DEXove, ako ste na jednoj od mjenjačnica/burzi i upadnete u njihov compliance hell, tek ćete onda vidjeti što je kontrola.

nisam.
ja sam svoju cripto imovinu povukao još 2018 kada je bio onaj krah, - na ledger offline stick. spojim se jednom godišnje da provjerim da sve radi.
rekao sam , a smijali su ljudi prije toliko godina - izlazim kada bude 100k.  ironija opet sam ja bio u pravu.
evo ga, sada je 100k i još ne mislim izaći, po svim parametrima još nije vrhunac, naravno možda griješim, ali čekam tamo drugi , treći mjesec i izlazim..

Ledger je super, i ja imam nano S, ne zato što sam zabrinut zbog sigurnosti nego da me odvrati od day tradinga i ovisničkog provjeravanja cijena svako malo. 

No problem s ledgerom zna biti ako developeri povuku support za neki coin, obično to najave oko godinu dana unaprijed i daju vremena da se snađeš, ali puno ljudi ne prati aktivno baš svaki coin u koji su investirali i onda imaš problem. Naravno, ni tada nećeš ostati bez para jer možeš imortati ledger seed u neki web client, ali to onda više nije cold storage.

Ovo za compliance nije u vezi poreza (ali da, Slovenija i Hrvatska su među najboljim zemljama u EU što se toga tiče) nego u vezi pranja novca i nove MiCA regulacije digitalne imovine koja upravo stupa na snagu u EU. Tako da ćeš na CEX-ovima morati dokazivati inicijalnu investiciju u kripto, svoju rezidentnost, pokazati svoje vlasništvo nad unhosted walletima, uglavnom užas. Bolje se kloniti centraliziranih burzi, ne treba ti to u životu.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 5 Dec - 15:53

Piglet wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

nisam.
rekao sam , a smijali su ljudi prije toliko godina - izlazim kada bude 100k.  ironija opet sam ja bio u pravu.

Ledger je super, i ja imam nano S, ne zato što sam zabrinut zbog sigurnosti nego da me odvrati od day tradinga i ovisničkog provjeravanja cijena svako malo. 

No problem s ledgerom zna biti ako developeri povuku support za neki coin, obično to najave oko godinu dana unaprijed i daju vremena da se snađeš, ali puno ljudi ne prati aktivno baš svaki coin u koji su investirali i onda imaš problem. Naravno, ni tada nećeš ostati bez para jer možeš imortati ledger seed u neki web client, ali to onda više nije cold storage.

Ovo za compliance nije u vezi poreza (ali da, Slovenija i Hrvatska su među najboljim zemljama u EU što se toga tiče) nego u vezi pranja novca i nove MiCA regulacije digitalne imovine koja upravo stupa na snagu u EU. Tako da ćeš na CEX-ovima morati dokazivati inicijalnu investiciju u kripto, svoju rezidentnost, pokazati svoje vlasništvo nad unhosted walletima, uglavnom užas. Bolje se kloniti centraliziranih burzi, ne treba ti to u životu.

pa točno iz istoga razloga sam se povukao na ledger nano mislim da mi se zove ,e znam koja verzija, ona iz 2017 ili 2018 kada sam ga kupio.
tada je bio neko štekanje burza, pa sam se usrao u gaće od straha, još sam čitao ono "not your keys not your bitcoins" , pa sam lipo povukao na cold storage, i baš to, da prestanem gledati svaki dan cijenu, i plus često sam razmišljao "kupi prodaj kupi prodaj" pa to je bolest, ljudi vise cili dan i popuše pare njih 90% , misle da su pametniji od sustava a nisu.

dakle sve sam to ispravno napravio.
ostalo mi je još BTCa(nije bitno koja količina iako tko hoće , može pretraživati moje postove i naći ih par godina stare na ovom forumu i saznati :) :) )

i slažem se , da mi netko ukrade stick, naravno da neće probiti pin, i da ga razbije čekićem, uvijek imaš kako si rekao password seed i možeš aktivirati crypto imovinu bilo gdje drugdje na planeti. to je prednost crypta.

ukratko neću ga prodat na centraliziranim burzama, nego imaju lokalne mjenjačnice u svakom većem gradu u RH i to godinama, ima split, zagreb, rijeka svoju.. zericu je skuplje nego na burzi ali brate miran si, lova na račun, za državna davanja sam valjda pokriven zakonski, i to je to. .. čekam još malo i izlazim, taman trump ako sjedne na vlast i njegova administracija dovede još par povoljnih zakona, prestane rat u Ukrajini, plus kaže se da bi povjesni vrhunac trebao biti 5 mjesec 2025 prema povjesnim krivuljama.. taman bi se sve moglo poklopiti.. povjesni vrhunac, prestanak rata, ekonomski oporavak, možda i pad kamatnih stopa, i tada bi trebalo izaći.

naravno možda griješim, ali da budem iskren ne treba mi neka lova trenutno

znaš šta je problem.
imao sam ja i još crypto imovine. ali sam sređivao stan prije koju godinu , i prodao sam po cijeni koja je danas pun k veća.
sva sreća da glavni dio asseta nisam dirao.

2018-06-14

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by Piglet Thu 5 Dec - 16:47

Hawk Tuah ženska je izdala svoj coin i naravno nije dobro prošlo. Koji shit show lol!
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 17:10

Ja držin na mextu, exodus i revolutu.
Šifre sam napisa na papir i deinstalira s mobitela sve aplikacije. Ne spajam se ni na komp. 
Imao sam i karticu od revoluta jedno vrime, ali je nisam koristio nikada. 
Uglavnom BMK... Nisam još diza nikada, a mislim da i neću u bližoj budućnosti.

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 17:25

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Post by Piglet Thu 5 Dec - 17:25

Hoholo Mudovski wrote:
Šifre sam napisa na papir i deinstalira s mobitela sve aplikacije. Ne spajam se ni na komp. 
Exodus je dobar wallet, ali kod Revoluta nemaš kripto nego samo njihov IOU, oni drže kripto.

Evo s revolut croatia:
Your cryptoassets are held in one or more virtual accounts that also hold cryptoassets for other Revolut customers. You will not have a separate cryptoasset account. You can use the Revolut app to see the amount of cryptoassets we hold on your behalf.

If we see fit, we may appoint another person or organisation to hold your cryptoassets. That person or organisation would be referred to as a sub-custodian. There won’t be any contractual relationship between you and any sub-custodian we appoint.

Uglavnom, Boga pitaj što oni rade s tim i kako si osiguran u slučaju da roknu.

Što je mext? Misliš na mexc burzu?
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 17:28

Piglet wrote:
Hoholo Mudovski wrote:
Exodus je dobar wallet, ali kod Revoluta nemaš kripto nego samo njihov IOU, oni drže kripto.

Evo s revolut croatia:
Your cryptoassets are held in one or more virtual accounts that also hold cryptoassets for other Revolut customers. You will not have a separate cryptoasset account. You can use the Revolut app to see the amount of cryptoassets we hold on your behalf.

If we see fit, we may appoint another person or organisation to hold your cryptoassets. That person or organisation would be referred to as a sub-custodian. There won’t be any contractual relationship between you and any sub-custodian we appoint.

Uglavnom, Boga pitaj što oni rade s tim i kako si osiguran u slučaju da roknu.

Što je mext? Misliš na mexc burzu?
Tamo sam uzima Kaspu.

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 17:31

Iša sam prije nekog vrimena ponovo instalirati revolut i iša uzeti još litecoina javlja mi da moram ostaviti neke podatke radi poreza, pa sam odusta od transakcije.

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by Piglet Thu 5 Dec - 17:37

Ok, sretno. 

Moja jedina preporuka je da ne držiš više od 1k € na burzi i da ne koristiš tether (USDT) jer naravno nisu dobili EU licencu, za razliku od Circlea (izdavača USDC). Coinbase je već uklonio USDT za europske kupce, ubrzo će i svi ostali. Isto je u Kanadi, moguće i u SAD-u iduće godine. Tether prijevara je najveća opasnost za kripto budućnost.

Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Thu 5 Dec - 17:51

Hvala na savjetu,. Teter neman, a na burzi držim puno više. Ovaj šta me navuka na kripto ima puno više od mene pa lošije spava. Ja sam tu negdi, da sve propadne neću plakati, samo ovaj put ako krene nizbrdo ubacivam sve u bitcoin, a ne kao što sam ja držao u litecoinu i polki... Uglavnom sada sam u nelošom plusu, a nije uvijek bilo tako.

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Post by Piglet Fri 6 Dec - 7:20

Alex Mashinsky je priznao krivnju, nadam se da će kao SBF dobiti 20-30 godina zatvora. 

Kao i sve burze koje su propale,nije bio problem u blockchain tehnologiji niti čak u poslovanju nego u njihovim eksibicijama (trošili su ogromne količine para da umjetno napumpaju i održe celsius coin).
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by Zloguki prorok Fri 6 Dec - 8:12

Nije samo Njemačka država ta koja posjeduje Bitcoin od država , posjeduje ga Kina i Amerika, a navodno Black Rock najviše...

Zloguki prorok
Zloguki prorok

2023-08-31

Back to top Go down

Post by Piglet Fri 6 Dec - 8:20

Arkham Intelligence vodi evidenciju, države nisu nažalost kupovale nego su stekle BTC kroz zapljene u kaznenim postupcima, blokiranju terorističkih organzicija, kartela droge i slično. 

Tek nedavno su prvi američki mirovinski fondovi počeli kupovati bitcoine kao dugoročnu investiciju.

Ima svega nekoliko velikih walleta za koje se ne zna točno kome pripadaju niti čemu služe, ali i tu postoje pretpostavke.

https://info.arkm.com/research/who-owns-the-most-bitcoin-2023-edition
Piglet
Piglet

2016-02-24

AssadNaPodmornici and Zloguki prorok like this post

Back to top Go down

Post by prckov Fri 6 Dec - 10:04

stize progres

BIS (bank for international settlements)

III. Blueprint for the future monetary system: improving the old, enabling the new

CBDC (central bank digital currency)

BIS Plan For A GLOBAL CBDC Was Just Released

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics