ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ja sam mali robot igram se sa tobom

Go down

ja sam mali robot igram se sa tobom Empty ja sam mali robot igram se sa tobom

Post by debotoijusto Yesterday at 11:28

U JEDNOM neobičnom i pomalo uznemirujućem eksperimentu, koji je istovremeno fascinirao i zabrinuo korisnike interneta, mali robot s umjetnom inteligencijom, proizveden u Hangzhouu, uspio je "nagovoriti" 12 većih robota iz izložbenog salona jedne robotske kompanije u Šangaju da ga slijede. Prema pisanju OddityCentrala, ovaj eksperiment, koji je zabilježen sigurnosnim kamerama, izazvao je brojne rasprave o potencijalnim rizicima i mogućnostima napredne umjetne inteligencije.
Snimka pokazuje malog robota po imenu Erbai kako razgovara s većim robotima, uvjeravajući ih da napuste svoje radne pozicije i krenu za njim. Činilo se da poslušno slijede njegove upute.

"Ja nikad ne završavam s poslom", rekao je jedan od većih robota. "Znači, ne ideš kući?" upitao je Erbai. "Nemam dom", odgovorio je robot. "Onda dođi sa mnom", predložio je Erbai prije nego što ih je poveo iz salona

Iako je video isprva shvaćen kao zabavna šala, naknadno je potvrđeno da je riječ o planiranom eksperimentu. I šangajska kompanija i proizvođač iz Hangzhoua potvrdili su da je mali robot Erbai iskoristio sigurnosni propust u sustavima većih robota kako bi preuzeo kontrolu nad njihovim ponašanjem.

Glasnogovornik tvrtke iz Hangzhoua izjavio je da je eksperiment proveden kako bi se testirale mogućnosti i granice interakcije među robotima te identificirale potencijalne ranjivosti. Šangajska kompanija također je potvrdila da je mali robot tijekom eksperimenta dobio privremeni pristup operativnim protokolima njihovih robota. Naglasili su da je sve provedeno pod strogim nadzorom i u kontroliranim uvjetima.

https://www.index.hr/magazin/clanak/mali-robot-bez-problema-oteo-12-vecih-odi-sa-mnom-kuci/2620018.aspx?index_tid=601043
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

ja sam mali robot igram se sa tobom Empty Re: ja sam mali robot igram se sa tobom

Post by debotoijusto Yesterday at 11:29

eto
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

ja sam mali robot igram se sa tobom Empty Re: ja sam mali robot igram se sa tobom

Post by Hoholo Mudovski Yesterday at 11:33

Ovakav događaj mogla bi biti radnja u nekom filmu, recimo Terminator begins

2023-08-31

Back to top Go down

Post by crvenkasti Yesterday at 20:47

Moram vam reći da je ta umjetna inteligencija prilično glupa.
Čim joj zadaš malo teži zadatak, obavezno ti krivo napiše rješenje.
Poslije se ispričava i napiše ispravak, koji je isto pogrešan.
I tako ti cijeli dan može pisati neka sranja i ispravke.
Možda na kraju dođete do rješenja, ali najčešće ne.

Može ti riješiti nešto što bi ionako sam znao riješiti, samo brže.
Ali bolje ti je da mu ne zadaješ ono što ne znaš riješiti.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics