ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 35 of 35 Previous  1 ... 19 ... 33, 34, 35

Go down

Asylum - Page 35 Empty Re: Asylum

Post by metilda Tue 19 Nov - 15:06

Bio sam svjedok kako je papa Franjo govorio svećenicima: „Ponekad je vaša najvažnija služba biti u župnom uredu. Dolazi žena s djetetom i kaže: "Oče, želim krstiti dijete." Svećenik je nikada u životu nije vidio i započinje razgovor ispunjavanjem obrazaca. Pita: "Ime oca?". A ona: "Ne znam tko je otac." "Kako ne znaš tko je otac?!". "Ne znam". "Pa kako prostitutka uopće i može znati tko je otac?" Papa je dodao: „Tako prestaje nada u to da će dijete biti kršteno. Jer sinoda, jer zakon, jer kanonsko pravo... A pred vas je došla blažena, ako ne i sveta žena. Molimo se da spasimo život od začeća do smrti, jer ova žena vrlo lako je mogla ubiti ovo dijete, ali nije ubila, došla je. Što bi Isus učinio? U takvom slučaju treba pitati: "Imate li novca za pelene? Mogu li vam kupiti kolica?" I recite joj: "Krstiti ćemo vaše dijete ovu nedjelju. Proslava će biti u župnom dvoru." Potrebno je izložiti se...

Kardinal Konrad Krajewski

Asylum - Page 35 Fb_i2739

metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Tue 19 Nov - 15:13

Asylum - Page 35 Fb_i2740

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Tue 19 Nov - 21:58

Ne mogu si pomoći, navijam za Ukrajinu

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Thu 21 Nov - 9:05

Asylum - Page 35 Prayer10

Čas pohođenja

EFA RIJEČI, 21. 11.

(Lk 19,41-44)

Kad se Isus približi Jeruzalemu i ugleda grad, zaplaka nad njim govoreći: „O kad bi i ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir! Ali sada je sakriveno tvojim očima. Doći će dani na tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud. Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja.“

Isusove riječi upravljene su svetom gradu Jeruzalemu i njima gotovo da je u detalje opisano ono što će se doista dogoditi s tim gradom četrdesetak godina nakon Isusove muke i uskrsnuća, kada će Rimljani osvojiti i razoriti Hram i grad. To će se dogoditi jer grad nije spoznao što je potrebno za njegov mir niti je upoznao čas svoga pohođenja. To je onaj čas u kojem Isus ulazi u grad, ali njegovi ga vođe ne prihvaćaju. Želiš li u ovome nemirnome svijetu učiniti nešto za svoj mir i za mir svijeta, najprije pokušaj prepoznati Gospodina prisutna u svom životu. Živi obraćenim životom i imat ćeš mir u sebi. To je preduvjet da daruješ mir ljudima oko sebe.

Pripremio: fra Darko Tepert

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Sat 23 Nov - 9:17

Najveće licemjerje u Zagrebu

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Sun 24 Nov - 9:56

Isus – moje blago

EFA RIJEČI, 24. 11.

Iv 18,36-37

Odgovori Isus: „Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta. Kad bi moje kraljevstvo bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan Židovima. Ali kraljevstvo moje nije odavde.“ Nato mu reče Pilat: „Ti si dakle kralj?“ Isus odgovori: „Ti kažeš: ja sam kralj. Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu. Tko je god od istine, sluša moj glas.“

Nedjelja je Krista Kralja, kada našega Gospodina Isusa proslavljamo kao Kralja svega stvorenoga. Krotkog, brižnog, skromnog, onoga koji vidi i dodiruje, iscjeljuje i tješi, pohađa te blizinom nadoknađuje propuštenu nježnost. On vjeruje u tebe i onda kada ti u sebe samog ne vjeruješ. Proslavljamo Gospodina kao onoga koji razgoni strah i tminu tvoga srca i tvojih misli, računa s tvojim granicama i tvojom beskrajnom snagom, s tvojim talentima i tvojom sposobnošću; onoga koji ljubi bezuvjetno i bezgranično.

Ne uočavaš li, ..., kako je On tu baš za tebe i kako je daleko od slika kraljeva i moćnika ovoga svijeta? Doista, sve gore navedeno nešto je što vrijedi više od svega blaga i sveg bogatstva, od svih imanja i sveg materijalnog blagostanja i preobilja. Kralj Isus, Kralj istine i mira, daruje ti i darovat će ti dovoljno da u Njemu budeš uvijek bogat.

Pripremila: s. Sunčica Kunić, ASC

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Sun 24 Nov - 14:55

Danas je nedjelja Krista Kralja!
Najveći čovjek u povijesti, nije imao sluge, a ipak su ga zvali Gospodar. Nije imao diplomu, a ipak su ga zvali Učitelj. Nije dijelio lijekove, a ipak su ga zvali Iscjelitelj. Nije imao vojsku, a ipak su ga se kraljevi bojali. Nije vodio vojne bitke, a ipak je osvojio svijet. Nije počinio nikakav zločin, a ipak su ga razapeli. Bio je zakopan grob, a danas je živ. Njegovo ime je Isus.

Asylum - Page 35 Fb_i2743

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Sun 24 Nov - 15:28

The boy who chose to be martyred than be a Muslim

St. Pelagius

This boy martyr of Spain lived in the days when the Moors ruled part of his homeland. The Moors were fighting the Spanish Christians. Pelagius was only ten when his uncle had to leave him as a hostage with the Moors in the city of Cordova. He would not be allowed to go free until his uncle sent him what the Moors demanded.

Three years passed and still the young Christian remained a prisoner. By this time, he was a handsome, lively boy of thirteen. Although many of his fellow prisoners were men who had acquired evil habits, Pelagius would not imitate their example. Even though he was young, he had a strong will and knew how to keep himself good.

The ruler of the Moors heard good reports about Pelagius. He sent for the boy. Pelagius was handsome and well-behaved. The ruler felt generous and wanted to get him out of prison. After all, he was only a boy. Pelagius was offered his freedom, plus fine clothes to wear. Not only that, he would receive beautiful horses and money. All of these would be his if he would give up his faith and become a Muslim like his captors.

"All those things you named mean nothing to me," answered the boy firmly. "I have been a Christian. I am a Christian now. I shall continue to be a Christian." The ruler was surprised. He changed his approach. Instead of promises came threats, but none had any effect.

Thirteen-year-old Pelagius died a martyr in the year 925.

In our daily lives, what does my commitment to Christ mean to me? When I am unable to withstand pressures and problems that come my way, may this time be a maturing of our faith and growing in the love of Christ.

Asylum - Page 35 Fb_i2744

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Mon 25 Nov - 22:16

Psalam 51

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Wed 27 Nov - 6:43

Košta, isplati se!

EFA RIJEČI, 27. 11.

Lk 21,12-19

Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenja.

Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti.

Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.

Košta, isplati se!

Biti Isusov u ovom svijetu, iako košta, isplati se. Pronositi Njegovo ime posao je na koji smo pozvani i koji nije jednostavan. Njegovo ime nije svugdje dobrodošlo. Navještaj Njegova spasenja nije uvijek i svugdje prikladan. Neki će ga grubo i s podsmijehom odbaciti. Riskiraš da ispadneš primitivan, suviše konzervativan. A Isus u svojoj Radosnoj vijesti, toliko je i potreban, i aktualan i dobrodošao u svijet podjela, nemira, strahova, otuđenosti. I uvijek kada se, upravo na mjestima na kojima je naoko nedobrodošao, malo zagrebe, kada se ponudi Njegova riječ ljubavi, mira i praštanja, događa se promjena. Počinje na mikrorazini, ali doista vjerujem da ste i sami svjedoci da naš ponizni i skromni navještaj našim životima doista može ljudima donositi Krista.

Bog se u čitavoj toj dinamici nadvija nad nas, čuva nam leđa, bodri nas, do te mjere da nam, kako donosi Pismo, „ni vlas s glave neće propasti“. Stoga, ..., ne boj se, prvenstveno svojim dobrim djelima u nemiru u koji si poslan, sjati Njegovim svjetlom, širiti Njegov miomiris.

Pripremila: s. Sunčica Kunić, ASC

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Wed 27 Nov - 19:04

“Ono što odlučite tolerirati više puta neizbježno će postati obrazac koji će se ponavljati.
Ne postavljajući jasne granice, učite druge da su određena ponašanja ili situacije prihvatljivi, čak i ako vas povrijeđuju ili čine da se osjećate neugodno.
Svaki put kad dopustite da se dogodi nešto što se kosi s vašim načelima ili dobrobiti, otvarate vrata da se to opet dogodi. Postavljanje granica nije samo odlučnost, već i samopoštovanje."

(citat Johnny Deppa sa stranice patera Horvata)

Asylum - Page 35 Fb_i2745

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Wed 27 Nov - 19:51

Asylum - Page 35 Fb_i2746

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Wed 27 Nov - 19:56

Svršetak Hrama i svršetak svijeta

Tko ima uši neka čuje

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Today at 14:39

Zornice, adventski vijenci, ljubičasta boja...sve nam to govori da je Božić blizu... Započinje još jedno došašće, Isus želi da mu se približimo i da iščekujemo njegov dolazak.
Jedan od najsnažnijih tekstova o došašću koji sam pročitao:
Advent je!
Vrijeme za Njega.
Na koncu godine, kad su od tebe svi uzeli svoje,
Vrijeme je za njegov dolazak,
Za Došašće…
On se neće gurati u prve redove da uzme od tvoje časti i slave,
Niti među one koji se bore za tvoje tapšanje po ramenu i osmijehe,
Niti za tvoje pohvale i zagrljaje…
On će doći kad od tebe ništa ne ostane.
Ne traži on tvoje novce i javne pozdrave,
Niti šetnje gradom ili prve kave s tobom.
On će doći kad ostaneš sam.
Ne gura se on u prve redove za stol tvoga života.
Sjeda na posljednje mjesto.
Sve dok se oko tebe tiskaju drugi, skriven je,
Kao tat pritajen.
Kao lopov, makar mu je suprotan.
Tih je,
Jer od tebe samo traži iskreno davanje, koje ne trpi publicitet.
I čeka, kad ostanete sami, da mu kažeš:
Prijatelju, pomakni se naviše!
Svi su me ostavili,
I samo mi ti ostaješ…
On će doći, čak i ako budeš sav polumrtav,
Obeščašćen i oskvrnavljen,
Da ti novi život udahne.
Ako se i svima zgadiš
I ruglo postaneš i zbog grijeha i malaksalosti prijezir,
Njemu ćeš biti još uvijek dovoljno
Dobar.
Advent je vrijeme kad Isusu trebaš reći:
Prijatelju, pomakni se naviše!
Budi prvi do mene. Jer, i tako smo ostali sami.
Nakon gozbe i pijanke, ostao je samo stol moga srca
S otpacima čežnje
Uz moju samoću.
Božanski moj Prijatelju, sad se pomakni naviše.
Jer srce je moje tek sad spremno: puno je praznine.
I žeđa za smislom.
Napokon tražim nekoga,
I napokon to shvaćam.
Možda ćeš čuti kako ti govori:
Daj mi svoje praznine i svoje prevarenosti.
Zato dolazim: da ih uzmem!
Daj mi svoja lutanja i ludosti.
Da ih preobrazim, jer ja baš to od tebe tražim,
Zato sam tu. Zbog pogrešnih putova.
Zato sam tu: zbog gladnih i žednih Pravednosti.
Zato sam tu: da život dajem. Jer sam pravi prijatelj,
Tvoj Božanski prijatelj…
Ako još uvijek ne stigneš pozvati ga,
ako ga još ne možeš vidjeti
Od praznih i punih boca koje ispijaš svojim životom,
Ako ga još ne možeš čuti od buke i galame,
Niti uočiti lice njegovo od mnoštva lažnih osmijeha
koji ti se u lice unose,
On se ne nameće,
Čekat će i dalje,
posljednji.
Jer On ne treba tvoje bogatstvo.
Nego tek – siromaštvo tvoga srca.
I čeka…
I zna kako ono što on traži
Nitko drugi neće niti znade prepoznati.
Advent je.
Pogledaj preko stola svoga života,
Izdigni se iznad gozbe u kojoj svijet tebe ždere.
I pozovi Život – da te spasi,
I život ti vrati.
Vrijeme je za Njegovo došašće k tvome srcu.
Vrijeme je za tvoju…
Iskrenost.
p. Ike Mandurić

Sa stranice patera Horvata

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 35 of 35 Previous  1 ... 19 ... 33, 34, 35

Back to top

- Similar topics