ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

umirovljeniku lošeg imovinskog stanja jebe ne vadi

Go down

umirovljeniku lošeg imovinskog stanja jebe ne vadi Empty umirovljeniku lošeg imovinskog stanja jebe ne vadi

Post by debotoijusto 20/11/2023, 17:52

VLASNIK tvrtke Alfa Koić, 60-godišnji Ante Koić, koji je u naselju Veliko Rujno, na posebnom zaštićenom području Parka prirode Velebit, ilegalno podigao devet objekata, danas je na Općinskom sudu u Zadru proglašen krivim i osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu, javlja Zadarski.

Sutkinja Ivana Parać Krišto odredila mu je kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od pet godina, a Koić, koji se nije pojavio na izricanju, po pravomoćnosti presude mora ukloniti ilegalne objekte po rješenju Državnog inspektorata od 15. listopada 2021. godine.

"Ako ne postupi po tom rješenju, aktivirat će se izvršenje kazne zatvora", naglasila je sutkinja. Uz uvjetnu kaznu zatvora, Koić mora platiti i 100 eura za troškove suđenja jer je riječ o "umirovljeniku lošeg imovinskog stanja".

"Primao je i državne potpore za uzgoj stoke. Inspekcija je ustanovila da je na državnom zemljištu izgrađeno devet građevina, neke od njih su imale tri kata", rekla je sutkinja.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) optužilo ga je 22. veljače prošle godine za kazneno djelo protiv okoliša protupravnom gradnjom koje je počinio od 1. prosinca 2013. do 18. prosinca 2019. godine u naselju Veliko Rujno, zaselku Koići, na posebnom zaštićenom području Parka prirode Velebit.

Kao investitor bez građevinske dozvole izgradio je devet građevina različitih tlocrtnih dimenzija, iako je bio svjestan da je planina Velebit od Senjske drage do Zrmanje, s pripadajućim obalnim pojasom, u ukupnoj površini od 200 tisuća hektara, proglašena parkom prirode. Znao je da zaštićeni dijelovi prirode i park prirode spadaju u zaštićeno područje od državnog značaja i da se građenju građevine može pristupiti na temelju pravomoćne građevinske dozvole.

Njegovo protupravno građenje utvrđeno je inspekcijskim nadzorom, nakon čega je Državni inspektorat naredio Koiću kao investitoru uklanjanje objekata, piše Zadarski.

Bageri Građevinske inspekcije su prošle godine na tisuću metara nadmorske visine uklonili bespravnu gradnju nakon što je utvrđeno da Koić sam to nije učinio, pa ni nakon što su mu izdane tri novčane kazne.

Slučaj bespravne gradnje i uzurpacije privatnog zemljišta, ali i zaštićene prirodne baštine, Općini Starigrad, Državnom inspektoratu, Državnom odvjetništvu, USKOK-u i drugim nadležnim institucijama prijavio je mještanin Starigrada Paklenice Ante Milovac, koji je o tome svjedočio na sudu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bespravno-izgradio-9-objekata-u-parku-prirode-mora-platiti-100-eura-ne-ide-u-zatvor/2514169.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29791
2014-04-12


Back to top Go down

umirovljeniku lošeg imovinskog stanja jebe ne vadi Empty Re: umirovljeniku lošeg imovinskog stanja jebe ne vadi

Post by debotoijusto 20/11/2023, 17:52

smijesne li drzave boze mili
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29791
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum