Odjebite u Njemačku
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Odjebite u Njemačku
Vozači saniteta protestuju ispred Vlade Srbije, nezadovoljni uslovima rada.
Vozači Hitne pomoći i saniteta traže poboljšanje materijalnog statusa, isplatu dnevnica, regulisanje prekovremenog rada i beneficirani radni staž.
Takođe zahtjevaju da sanitetskim vozilima bude dozvoljen prolazak kroz crveno svjetlo pod specifičnim uslovima.
Ove zahtjeve, predstavnici sindikata Sloga, zajedno sa predstavnicima vozača saniteta predali su u Vladi Srbije i očekuju, kako kažu, odgovor premijerke Ane Brnabić.
Vozači Hitne pomoći i saniteta traže poboljšanje materijalnog statusa, isplatu dnevnica, regulisanje prekovremenog rada i beneficirani radni staž.
Takođe zahtjevaju da sanitetskim vozilima bude dozvoljen prolazak kroz crveno svjetlo pod specifičnim uslovima.
Ove zahtjeve, predstavnici sindikata Sloga, zajedno sa predstavnicima vozača saniteta predali su u Vladi Srbije i očekuju, kako kažu, odgovor premijerke Ane Brnabić.
A je, još će vama davat. Šta će njima na vlasti ostat ako budu svima davali ? Radite za kiki riki do kraja života i budite srećni šta uopće i radite.Protest vozača saniteta u Beogradu, traže veće plate
RayMabus- Posts : 164991
2014-04-11
Re: Odjebite u Njemačku
Ona je potpom pričala o povećanju plata i naglasila da su svi u Vladi svesni da plate moraju još da rastu, ali da je u odnosu na 2012. Napravljen ogroman rast.
- Od juče su plate u prosveti uvečane za 5,5 %, kao i plate medicinskim sestrama i tehničarima, dakle delu u zdravstvu. Od prvog januara ide novo povećanje od 10% za prosvetne radnike, medicinske sestre i tehničare. Znam da mnogi nisu zadovoljni i mi smo poputno svesni da te plate treba da budu još veće, da ne bude nikakve zabune. Ali borimo se i polako idemo ka cilju. Nastavni kadar, sa sedmim stepenom stručne spreme, dakle nastavnik u školi će od 1. januara 2024. imati platu od nekih 87.000 dinara. A 2012. godine taj isti nastavnik je imao nešto više od 44.000. Povećanje plata od 96% u prosveti za nekih 11 godina. Ponavljam, svesna sam da treba da budu i veće, ali da vam je neko rekao da za 11 godina, na održiv način, bez ugrožavanja javnih finansija, možete imati povečanje od 96%, nisam sigurna da bi vam iko verovao.
- Što se tiče medicinskih sestara i tehničara, tu smo imali veliki, akutni problem deficita kadra, jer su mnogi odlazili u inostranstvo. Te 2012 gdine, prosečna plata medicinske sestre bila je 32,454 dinara. 0d 1. januara prosečna plata medicinske sestre biće 80,193 dinara, i to je rast od preko 147% za 11 godina, uz permanentnu stabilnost javnih finansija. I sve ovo se desilo zbog fiskalne konsolidacije koju je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vucić. To je bilo teško, nepopularno, ali sada se pokazuje koliko je to bilo važno za Srbiju - navela je Brnabić.
- Od juče su plate u prosveti uvečane za 5,5 %, kao i plate medicinskim sestrama i tehničarima, dakle delu u zdravstvu. Od prvog januara ide novo povećanje od 10% za prosvetne radnike, medicinske sestre i tehničare. Znam da mnogi nisu zadovoljni i mi smo poputno svesni da te plate treba da budu još veće, da ne bude nikakve zabune. Ali borimo se i polako idemo ka cilju. Nastavni kadar, sa sedmim stepenom stručne spreme, dakle nastavnik u školi će od 1. januara 2024. imati platu od nekih 87.000 dinara. A 2012. godine taj isti nastavnik je imao nešto više od 44.000. Povećanje plata od 96% u prosveti za nekih 11 godina. Ponavljam, svesna sam da treba da budu i veće, ali da vam je neko rekao da za 11 godina, na održiv način, bez ugrožavanja javnih finansija, možete imati povečanje od 96%, nisam sigurna da bi vam iko verovao.
- Što se tiče medicinskih sestara i tehničara, tu smo imali veliki, akutni problem deficita kadra, jer su mnogi odlazili u inostranstvo. Te 2012 gdine, prosečna plata medicinske sestre bila je 32,454 dinara. 0d 1. januara prosečna plata medicinske sestre biće 80,193 dinara, i to je rast od preko 147% za 11 godina, uz permanentnu stabilnost javnih finansija. I sve ovo se desilo zbog fiskalne konsolidacije koju je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vucić. To je bilo teško, nepopularno, ali sada se pokazuje koliko je to bilo važno za Srbiju - navela je Brnabić.
80,193 dinara = 677 euraBRNABIĆ: Plata medicinskih sestara će u januaru biti veća za 147% u odnosu na 2012. godinu
2014-04-11
0d 1. januara prosečna plata medicinske sestre biće 80,193 dinara, i to je rast od preko 147% za 11 godina
Kurva u Njemačkoj 677 eura zaradi u dva dana.
2014-04-11
Mjerilo vrijednosti na Zapadu je novac. I većina svijeta je to usvojila. Znači da je kurva nekoliko puta vrijednija od učiteljice il medicinske sestre u Srbiji.
2014-04-11
I onda se čude poplavi onih sponoruša u Srbiji i Balkanu.
Pa bolje popušit deset kuraca za po 50 eura svaki nego za 677 eura radit ovakvi posao ko što je medicinska sestra.
2014-04-11
Očito ima viška ljudi u Srbiji kad pristaju ovakve poslove radit za 677 eura.
Sad će to Njemačka sve isisat jer triba i njima.
2014-04-11
Mala je to plaća. Neće im baš ovi mlađi rintat za kikiriki. Ide val iseljavanja.
2014-04-11
Ružno je kad radiš a društvo te ne cijeni.
Evo ja sam siguran da kad u Srbiji crkne natalitet pa budu morali financirat to da će im dileri postat državna prijetnja jer im uništavaju pare koje daju za natalitet.
2014-04-11
Ja sam galaktički general. I Srbija je moja kuća.
Kad roditelji financiraju djecu onda državu boli k za dilere. E Boga mi ćete sad financirat natalitet pa ćemo vidit jel vas nije brige za te šta vam se diraju u investiciju.
2014-04-11
Imam metar i 90 cm i 95 kg. Atletski sam građen.

2014-04-11
Tako izgledam. Imaš negdi i moju sliku na forumu.
2014-04-11
Pa pričaš gluposti o 200 kg. Prvi put jučer san te ignorira al sad kad si ponovija onda da znaš.mentalitet wrote:RayMabus wrote:Tako izgledam. Imaš negdi i moju sliku na forumu.
Iskreno,zaboli me kurac,shta mi se nudish ,nisam peder ,provjereno ali znam shto prouzrokuje sjedenje ,zderanje,spavanje i pivo.Gledam to svakodnevno po Americi.
Zašto misliš da ja mrtav ladan pričam kako ću tek za deset godina možda tražit žensku dakle iza moje 50-e ako ne znam da će same poletit na ovako šta plus pun nekretnine ?

2014-04-11
Ne igra to kod mene ništa. Genetski san atletski građen. Takvi su mi geni.mentalitet wrote:RayMabus wrote:Tako izgledam. Imaš negdi i moju sliku na forumu.
Iskreno,zaboli me kurac,shta mi se nudish ,nisam peder ,provjereno ali znam shto prouzrokuje sjedenje ,zderanje,spavanje i pivo.Gledam to svakodnevno po Americi.
Ja se ne bavim sportom. Ne radim ništa uopće. A kad me vidiš reka bi da igram košarku. To je takva raca u mene. Genetski sam takvi.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2

» Dosta je vise seratori odjebite od Hrvatske..
» Lošo:Za 48 h hrvatski bi pješaci mogli biti u Ljubljani-Glavašević:Odjebite!
» Jutarnji, sve sa Mesićem i Pusićkom, od bh Hrvata imate:Jedan veliki "ODJEBITE"
» Plenkiju dopizdila Srbija:Ajd odjebite nismo isti niti cemo biti
» Filipinski ministar podivljao na Kinu:''Kako da vam ovo lijepo objasnim?Odjebite iz nasih voda'
» Lošo:Za 48 h hrvatski bi pješaci mogli biti u Ljubljani-Glavašević:Odjebite!
» Jutarnji, sve sa Mesićem i Pusićkom, od bh Hrvata imate:Jedan veliki "ODJEBITE"
» Plenkiju dopizdila Srbija:Ajd odjebite nismo isti niti cemo biti
» Filipinski ministar podivljao na Kinu:''Kako da vam ovo lijepo objasnim?Odjebite iz nasih voda'
Page 1 of 2