ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi

Go down

del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  Empty del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi

Post by debotoijusto Sat 2 Sep - 12:36

RIJEČKA tvrtka za trgovanje kriptovalutama BitLucky navodno je oštetila oko tisuću investitora za desetke milijuna eura u kriptovalutama. Direktor Luka Burazer je tvrtkom uspješno upravljao do sredine svibnja. Tada je klijente putem maila izvijestio da je nizom loših odluka tvrtku doveo u krizno stanje. Iako je rekao kako će biti dostupan na mobitel, od tada mu se gubi svaki trag.


Burazer je nakon objave o lošem stanju tvrtke isključio telefon, nije odgovarao na njihove e-mailove te je obrisao i sve profile na društvenim mrežama. Račun tvrtke je očišćen te se trenutno nalazi u blokadi. Pojavile su se i glasine kako je cijela priča zapravo bila tzv. Ponzijeva shema te da Burazer uopće nije ulagao novac u trgovanje kriptovalutama, nego je ulaganjem jednog klijenta isplaćivao dobit ranijim klijentima.
Tri mjeseca poslije i dalje se traga za akterima iz afere BitLucky. Nitko ne zna gdje su direktor Luka Burazer sa zaručnicom Vedranom Gološin, koja je bila tajnica, te suosnivač Eugen Travalja, s kojim se skrivaju njegova supruga i malodobno dijete. Pojavila se glasina kako su napustili Hrvatsku, no Burazer je za Jutarnji list rekao kako nisu u bijegu, nego da su se sakrili da bi ostali živi. 
Index je razgovarao s nekoliko ulagača koji su željeli ostati anonimni u javnosti, a redakciji je poznat njihov identitet. Jedna od investitorica, koja je izgubila nešto manje od 500 tisuća eura protuvrijednosti u kriptovalutama, otkrila je što se događalo u tom svijetu netom prije njihovog bijega. 

"U BitLucky se većinom ulazilo po preporuci. Na preporuku prijatelja otišla sam na sastanak te mi je dat primjer investicijskog ugovora na uvid. Nakon nekoliko dana razmišljanja odlučila sam uložiti kriptovalute. Dobila sam ugovor koji sam detaljno pročitala i potpisala.
Na sva pitanja u vezi ugovora, investiranja ili u vezi nekih dodatnih objašnjenja dobila sam konkretne odgovore. Za minimalna ulaganja uplaćivala se ulazna naknada od 100 eura po ugovoru, a koja je služila za pokrivanje troškova i naknada na burzama koje su se plaćale prilikom trgovanja. Naknada se plaćala na račun firme i uredno se dobio račun za plaćanje iste.
Komunikacija je bila odlična, oni su znali svoje klijente; kod njih su ulagali i njihovi roditelji, prijatelji, bratići i sestrične, kumovi, velik broj njima bliskih osoba. Luka Burazer je bio zadužen za trejdanje, dok je Eugen Travalja više vodio komunikaciju s klijentima", započela je priču za Index.
Potom je objasnila kako je točno i koliko ulagala.
"Početni ulog je bio 5 tisuća eura i ja sam ih uložila, a nakon godinu dana sam prvi i posljednji put povukla zarađeni novac, 10 tisuća eura u protuvrijednosti kriptovalute. Nakon toga sam potpisivala nove i puno veće ugovore te nisam ništa izvlačila, odnosno isplaćivala. 
Ugovori su trajali po godinu dana te je u više navrata ulagačima rečeno da trguju samo s 20% uloženog iznosa kriptovalute. Imala sam dosta ugovora s njima jer mi više nije bio cilj isplaćivanje, već zarada. Oni bi taj iznos većinom poduplali. U posljednje tri godine sveukupno sam uložila nešto manje od 300 tisuća eura u kriptovalute, koje sam dala Luki Burazeru na trgovanje."
Neposredno prije bijega Luke Burazera, ulagači su bili u kontaktu s njim, odlazili u ured na sastanke, produživali ugovore, tražili isplate i slično, te u niti jednom trenutku nije bilo rečeno da je firma u lošoj situaciji. Pola Rijeke ih poznaje, sudjelovali su u raznim manifestacijama. Eugen je svake godine sudjelovao na riječkom karnevalu, bili su previše eksponirani prema vani i nisu se skrivali od javnosti.
Eugen je svirao harmoniku na raznim svadbama i proslavama, imao je brodicu koja mu je bila sve jer je obožavao ribariti i provoditi vrijeme na moru. Čak su pričali kako će zaposliti dodatan broj radnika, odnosno trejdera. Na jednom sastanku pitala sam ih otvoreno: Što ako nestanete? Te je Eugen odgovorio da im to nije cilj, da i ovako izuzetno dobro zarađuju, te da nemaju razloga nestati; da ovdje imaju svoje obitelji, velik broj prijatelja, te da im nije cilj živjeti na nekom egzotičnom otoku", priča ulagačica.

Drugi investitor je u kripto ulagao i prije suradnje s tvrtkom koja je nestala s njegovim novcem, odnosno kriptovalutom. Preko poznanika je, prošle godine, potpisao ugovor s Lukom Burazerom.
"Prije ulaska dobro sam istražio o kome i čemu se radi. Imali su dobro posložene stranice na netu, održavali su mreže, bili aktivni na Telegram grupama te sponzorirali nogometni klub u svojoj blizini, ali nakon što sam čuo rezultate koje su napravili za više mojih poznanika, odlučio sam investirati", ispričao je za Index. 
Ulagač je na preporuku sklopio ugovor s Burazerovom tvrtkom, a nakon pozitivnog rasta doveo je i prijatelja, koji je izgubio nekoliko stotina tisuća eura nakon što su vlasnici tvrtke nestali. 
"Bio sam s kriptom na x5 te se i dalje držao onog da je to i dalje cifra koja mi ne mijenja život te se odlučio čekati nadolazeći bull 2025. godine. Jednom prilikom pohvalio sam se dobrom odlukom prijatelju koji se zbog mene odlučuje svoju ušteđevinu staviti kod njih također do nadolazećeg bulla. Negdje oko 200 tisuća eura.
Dođe bull, rat, kripto pada, ali svemogući dvojac (Luka i Eugen) uspijevaju napraviti plus (završno stanje u eurima ). Prijatelj je produžio ugovor te koji mjesec poslije direktori nestaju s njegovih 100 +eth, 2+ btc, 2000+ chailinka, 1000+ polkadot-a protuvrijednosti u tom trenutku oko 250 tisuća eura, i mojih 30 tisuća eura. Ostao je bez svega", kaže investitor.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/sef-kriptofirme-se-skriva-ulagaci-uzeo-nam-je-milijune-u-kreditima-smo-ovrhama/2491191.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29422
2014-04-12


Back to top Go down

del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  Empty Re: del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi

Post by debotoijusto Sat 2 Sep - 12:40

del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  1022f858-3d3d-44ec-b45d-f195d94f5424


zajeba je ove sto hihotali dok citali tekstove o penzicima kojima policajci dolaze na vrata po krivotvorenu lovu
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29422
2014-04-12


Back to top Go down

del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  Empty Re: del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi

Post by Oholo Mudovski Sat 2 Sep - 12:46

Jebeš rudarenje bez lopate

_________________
del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  Facebo10
del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  Fkjg2b11
Oholo Mudovski
Oholo Mudovski

Posts : 565
2023-08-31


Back to top Go down

del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi  Empty Re: del boy u epizodi dogodine u ovo doba milijarderi

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum