AMERICHKE I OSTALE "VRIJEDNOSTI " KOLEKTIVNOG ZAPADA
Page 1 of 1
Re: AMERICHKE I OSTALE "VRIJEDNOSTI " KOLEKTIVNOG ZAPADA
mentalitet wrote:Bio sam prije par godina u rezervatu Cherokija.Slusham poglavicu kako pricha o povijesti tih indijanaca i kaze da ih je bilo u okolnim drzavama (Djorgija.Tenesi S.Karolajna ) oko 40 miliona a sada da ih nema vishe od 300.000 tisuca.Znachi ameri su sa katolichkom crkvom od pochetka uvodili demokraciju kod indijanaca pa je glavni slogan bio mrtav indijanac je najbolji indijanac.
I tako on pricha o njihovoj povijesti iz nekog ogradjenog kruga u koji ne moze da udje bijeli chovjek iz njihovih vjerskih razloga.Elem ,nadje se jedna poglupa amerikanka (a koja nije bog te jebo?) i zapita poglavicu da li oni placaju porez na svoju imovinu,kuce,zemlju,vigvane,rijeke,potoke ,gljive.Veli on NE ne placamo i odmah upita tu glupachu da li ona ima kucu i da li placa porez na nju.Ona veli da ima i da uredno placa porez na svoju kucu.Poglavica ce ,"Ako je vasha kuca,zashto placate porez na nju"?Meni bilo nekako drago.Snimio sam u to vrijeme u digitalnom formatu skoro 2 sata materijala i stalno se pripremam da napravim jedan dokumentarac chiji ce naslov biti "Imash li ti kucu i placash li porez na nju"
White anglo-saxon protestant - WASP. Katolici/papisti nisu baš bili na cijeni jer su uglavnom bili ili latinosi ili useljeni Irci, u očima WASP-a niži sloj ljudi, manje vrijedan.
2022-02-24
Negoooooo .... Amerika i dalje uvozi uranij iz Rusije. Slava Ukrajini??

2022-02-24
Ako Trump ne uspije obraniti ideal "slobode" od manite kabale onda nas čeka svijet nalik Kini...
Biti ćemo sretni, a nećemo imati ništa...
Amerika je svjetionik
Biti ćemo sretni, a nećemo imati ništa...
Amerika je svjetionik

Oholo Mudovski- Posts : 717
2023-08-31
T.- Posts : 16122
2014-04-14
Nemere ovo na dobro nikako. Al' što'š budalama objašnjavati. Za njih je to kultura, civilizacija.
https://t.me/DDGeopolitics/80182
https://t.me/DDGeopolitics/80182
2022-02-24
Šta kaže invalid bez nogu dok ga neko jebe?
Nemoj tolko jako necu moć stajat na nogama.
Nemoj tolko jako necu moć stajat na nogama.
debotoijusto- Posts : 29476
2014-04-12

» Švedska: nema znakova kolektivnog imuniteta
» Projekt brisanja kolektivnog sjećanja na SFRJ u Rijeci
» Istraživanje pokazalo da je Švedska daleko od kolektivnog imuniteta
» Za postizanje kolektivnog imuniteta je potrebno cijepiti najmanje 70-85% populacije
» Za nichetinja i ostale klosare
» Projekt brisanja kolektivnog sjećanja na SFRJ u Rijeci
» Istraživanje pokazalo da je Švedska daleko od kolektivnog imuniteta
» Za postizanje kolektivnog imuniteta je potrebno cijepiti najmanje 70-85% populacije
» Za nichetinja i ostale klosare
Page 1 of 1