ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

metlica a pola planeta pretilo

Go down

metlica a pola planeta pretilo Empty metlica a pola planeta pretilo

Post by debotoijusto Mon 21 Aug - 22:54

HIT LEGENDARNOG benda Queen Fat Bottomed Girls iz 1978. postao je najnovijom žrtvom kulture otkazivanja ili cancel kulture. Pjesma je opjevala ljubav prema "punijim" djevojkama, a neki smatraju da nije korektna. Zato je izbačena iz nove kolekcije najvećih hitova benda namijenjene mlađoj publici na streaming platformi Yoto. "Debele djevojke, zbog vas se okreće svijet", glasi stih pjesme koji je za mnoge, čini se, bio sporan.

Cilj objavljivanja kolekcije hitova na platformi je upoznavanje djece s glazbom benda Queen, a neki kritiziraju odluku da se pjesma izostavi iz popisa pjesama, nazivajući ju "preosjetljivom" ili "apsurdnom".


"Ovo je sasvim nova situacija u svijetu glazbe, nitko ne može shvatiti zašto takva dobronamjerna i zabavna pjesma ne može biti prihvatljiva u današnjem društvu. Zašto ne bismo cijenili ljude svih oblika i veličina kao što društvo kaže da bismo trebali, umjesto da ih se riješimo. To je nečuveno", izjavio je jedan glazbeni profesionalac za britanski Daily Mail.

"Ignorirati tu pjesmu je apsurdno. I, usput rečeno, efekt bumeranga će rezultirati većim brojem ljudi koji će preuzeti tu pjesmu nego što bi to ikada učinili 40 godina ranije", rekao je kolumnist Fox Newsa Joe Concha.

Pjesma je jedan od najvećih hitova legendarne rock grupe, uz bok pjesmama poput We Will Rock You, We Are the Champions i Bohemian Rhapsody, a pojavila se i na njihovom albumu Greatest Hits iz 1981. Ipak, na izdanju za Yoto je nema, a neke druge pjesme dolaze s upozorenjem da dio glazbe benda sadrži teme za odrasle, uključujući "povremene reference na nasilje i drogu".https://www.index.hr/magazin/clanak/pjesma-o-debelim-zenama-izbacena-iz-najnovijeg-izdanja-najvecih-hitova-grupe-queen/2489203.aspx?index_tid=391239
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29466
2014-04-12


Back to top Go down

metlica a pola planeta pretilo Empty Re: metlica a pola planeta pretilo

Post by debotoijusto Mon 21 Aug - 22:55

influencerica iz tasmanije likes post

metlica a pola planeta pretilo Perot
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29466
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum