ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tijekom 27.6. vojska Ruske Federacije izvela je napade na 11 regija Ukrajine.

Go down

Tijekom 27.6. vojska Ruske Federacije izvela je napade na 11 regija Ukrajine. Empty Tijekom 27.6. vojska Ruske Federacije izvela je napade na 11 regija Ukrajine.

Post by immortal 28/6/2023, 09:56


Rusi su tijekom dana napali 11 oblasti Ukrajine - sažetak je OVA

28.06.2023 10:27


Tijekom dana vojska Ruske Federacije izvela je napade na 11 regija Ukrajine.
Kako prenosi Ukrinform, to se navodi u konsolidiranim informacijama regionalnih vojnih uprava o situaciji u regijama Ukrajine od 9:00 sati u srijedu, 28. lipnja.
U oblasti Poltava, na godišnjicu raketiranja trgovačkog centra "Amstor" u Kremenčuku, neprijatelj je ponovo napao okrug Kremenčuk. Rakete Kh-22 pogodile su seosku zadrugu. Nisu zabilježeni pogoci u objekte kritične infrastrukture. Ranjeno dijete.Čerkašku regiju neprijatelj je noću napao iz zraka. Uništena su dva jurišna drona. Međutim, još dva su naciljaliprazno skladište u Čerkaskom okrugu . Vatrogasci su ugasili manji požar.
U Černigovskoj oblasti Rusi su tijekom dana dva puta minobacačima granatirali Novgorod-Siverski okrug.
U Sumskoj oblasti neprijatelj je tijekom noći i jutra izvršio 14 granatiranja. Zabilježeno je 57 eksplozija. Zajednice Myropilsk, Velikopysarivsk, Esmansk, Seredino-Budsk, Znob-Novgorodsk, Bilopolsk, Khotynsk, Shalyginsk našle su se pod vatrom.
Rusi su jučer tijekom dana 10 puta granatirali granicu Sumske oblasti. Zabilježeno je 49 eksplozija. Zajednice Krasnopilsk, Khotynsk, Myropilsk, Seredino-Budsk, Esmansk i Velikopysarivsk našle su se pod vatrom.

U naselju Velikopisariv oštećene su četiri privatne stambene zgrade, gospodarska zgrada, ljetna kuhinja, garaža i tri automobila.
U regiji Zaporizhzhia ruske trupe izvele su 77 napada na 16 gradova i sela. Zaprimljeno je 40 dojava o uništavanju objekata civilne infrastrukture.
Neprijatelj je iz zrakoplovstva napao Orihiv i Malu Tokmačku, iz protuzračnih topova izvedeno je 5 granata na Levadnyi, Biloghirya, Lugivskii, 70 topničkih granata ispaljeno je na Gulyaipol, Orikhov, Zaliznychny, Preobrazhenka, Malynivka, Yurkivka i druga naselja na prvoj liniji bojišnice.
U Pyatikhatki je ozlijeđen 75-godišnji muškarac, 70-godišnji stanovnik Orikhova, a ozlijeđene su žene u dobi od 87 i 78 godina. Ozlijeđeno je i pet stanovnika Preobraženke. Od zadobivenih ozljeda preminuo je 77-godišnji stanovnik Orikhova.
Noću su iznad regije Dnjepropetrovsk oborene neprijateljske bespilotne letjelice Shahed .
Noću su Rusi napali okrug Synelnyk. Zajednica Novopavlovsk bila je na udaru vatre. Oštećeno poljoprivredno poduzeće.

Jučer navečer je agresor udario na okrug Nikopolj. Gorjela je privatna kuća.
Oštećeno je sedam stambenih i šest gospodarskih objekata. Prošlo je bez žrtava.
U regiji Harkov, u smjeru Slobozhanska, ruska vojska izvršila je minobacačko i topničko granatiranje Udiva, okrug Bogodukhiv, i Kozachai Lopan, okrug Harkov.
Na smjeru Kupjansk, Masyutivka, Kislivka, Kotlyarivka, Krasne Pershe i Berestovka bile su izložene topničkim i minobacačkim napadima.
U Luganskoj oblasti neprijatelj je tijekom dana izveo 115 granata, ispalivši 526 granata.
U Donjeckoj regiji devetero ljudi umrlo je u Kramatorsku tijekom dana , uključujući troje djece. U Minskivki je umrla jedna osoba.
Rusi su 16 puta granatirali naseljena mjesta iz raketnih bacača "Grad", izvodili su zračne napade (vrsta projektila nije utvrđena), gađali su tenkovima, topništvom i OTRK "Iskander".

Pod vatrom su bili Kramatorsk, Avdiivka, Minkivka, Cherkaske, Razdolivka, Kostyantynivka, Bilenke.
Oštećeno je 15 stambenih zgrada (od toga šest višestambenih), tri trgovine, kafić, matični ured, dva dalekovoda, dva civilna automobila, sportski kompleks, poslovnica Nove pošte.
U regiji Mykolaiv jučer je neprijatelj granatirao Ochakiv, paleći suhu travu na otvorenim područjima.
Također jučer je ruska vojska granatirala naselje Kutsurub, pri čemu su oštećeni poslovni objekti.
U regiji Herson, okupatori su izveli 72 granatiranja (ispaljeno 316 granata) tijekom dana , uključujući dvije minobacačke granate (6 granata) na Herson.
Rusi su gađali područja 31 naselja. Ozlijeđene su tri osobe.

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum