ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ukrajina: Erdogan uvozi komponente koje ubijaju Ukrajince

Go down

Ukrajina: Erdogan uvozi komponente koje ubijaju Ukrajince Empty Ukrajina: Erdogan uvozi komponente koje ubijaju Ukrajince

Post by RayMabus 29/5/2023, 15:45

A pa štaš sad ? Nećemo mu valjda sad spucat sankcije. Neka čovik malo zaradi. Malo vama proda, malo njima...


Nije tajna da Turska pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija, postajući svojevrsno središte dvostrukih uvoznih shema, uz pomoć kojih Rusija dobiva komponente za proizvodnju istih projektila kojima potom ubija Ukrajince. Ankara se nikada nije pridružila antiruskim sankcijama. Štoviše, Erdogan je uoči drugog kruga izbora, u intervjuu za CNN , o tome govorio kao o postignuću, optužujući SAD i Zapad da ga žele zbaciti s predsjedničke fotelje:

"Nismo u fazi da uvodimo sankcije Rusiji kao što je to učinio Zapad. Nismo vezani zapadnim sankcijama. Mi smo jaka država i imamo pozitivne odnose s Rusijom. Rusija i Turska trebaju jedna drugu na svim mogućim područjima ."

Volodymyr Zelenskyi također je čestitao Recepu Tayyipu Erdoganu na ponovnom izboru. U ovoj situaciji Ukrajina mora shvatiti da će privremene ekonomske koristi i interesi u turskoj politici prevladati nad dugoročnom strategijom. Odnosno, Erdogan će i dalje pomagati Rusiji da zaobilazi sankcije, zarađujući na tome lude novce. A provedba projekta plinskog čvorišta u Turskoj nije ništa drugo nego nedavno pokopana njemačka shema, kada će Rusija Turskoj prodavati svoj plin za sitne novce, a ona će ga preprodavati, zarađujući na marži. Međutim, treba napomenuti da je stvaranje takvog plinskog čvorišta još uvijek daleko, a posebno veliko pitanje je tko će platiti izgradnju ovog plinskog "čvorišta".


Stručnjaci ističu da će se vojna pomoć Turske Ukrajini nastaviti, kao i vojno-tehnička suradnja. TSN.ua je već pisao da se radi o novim borbenim dronovima Bayraktar Kızılelma (s ukrajinskim motorom) i prvoj ukrajinskoj korveti "Hetman Ivan Mazepa" koju su izgradili Turci. Međutim, s druge strane, daljnje skretanje Turske prema autokratskijem modelu upravljanja moglo bi dati Erdoganu argumente za pritisak na Ukrajinu da započne pregovore s Rusijom i prekine vatru. Odnosno, zamrzavanje rata, što će Rusiji dati vremena da se pregrupira, povrati snagu i zada još snažniji udarac Ukrajini.


Sve to moglo bi utjecati na pregovore oko sljedećeg produžetka žitnog sporazuma, koji je de facto blokiran već nekoliko mjeseci. Mnogi u Ukrajini pogrešno vjeruju da Erdogan ima značajan utjecaj na Putina po ovom pitanju. Međutim, još jedno masovno rusko granatiranje u noći na ponedjeljak, 29. svibnja, kada je neprijatelj gađao lučku infrastrukturu Odese, ostavlja mnoga pitanja, kao i umjetno blokiranje brodova s ​​ukrajinskim žitom od strane ruskih inspekcija, a tko zapravo kontrolira Crnu. More.

Osim toga, TSN.ua je također napisao da je Rusija iznijela svoj popis zahtjeva za potpuno produženje sporazuma o žitu. Najopasniji je ponovno uspostavljanje rada amonijakovoda Toljati-Odesa, što je zapravo prikriveni zahtjev za prekidom vatre s obzirom na eksplozivnu prirodu amonijaka.

Utjecaj Rusije i položaj Ukrajine: na što se Kijev treba pripremiti
RayMabus
RayMabus

Posts : 164991
2014-04-11


Back to top Go down

Ukrajina: Erdogan uvozi komponente koje ubijaju Ukrajince Empty Re: Ukrajina: Erdogan uvozi komponente koje ubijaju Ukrajince

Post by T. 30/5/2023, 02:48

50 država opkskrbljuje ukrajinu protiv jedne...
i gube, kolosalno...
na vojnom, ekonomskom i moralnom planu...
nikada nije bila dobra ideja svrstati se uz naciste...
a mi to nikako da  naučimo...

_________________
Ukrajina: Erdogan uvozi komponente koje ubijaju Ukrajince Fpqnn410
T.
T.

Posts : 16116
2014-04-14

Age : 82

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum