ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ode Yutel!

Go down

Ode Yutel! Empty Ode Yutel!

Post by RayMabus Thu 4 May - 12:15

Ode Yutel! F_28913367_1280

Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je otvorenju sajma Modular Homes Expo i tom prilikom govorio o svom iskustvu s montažnim kućama. No, osim predsjednikovih sjećanja na obiteljsku vikendicu, govor će ostati upamćen i po jednom nestašnom mikrofonu.

No krenimo redom. U maniri pravog stand-up komičara, Milanović je krenuo:

- Moram početi s mojom osobnom pričom s montažnim kućama, jer tako smo ih zvali. Kad je 80-ih moj stari, kao i cijela ta generacija, imao potrebu imati kuću mimo stana, onda neku zemlju gdje može raditi...

U tom trenutku, slučajno je s govornice pao mikrofon HTV-a, što je predsjednik prokomentirao riječima: ‘Ode Yutel!‘

- (Moj otac) odlučio je sagraditi na Sutli, na samoj granici sa Slovenijom - tada to nije bila granice, a danas je. Odnosno, skoro da više i nije - montažnu kuću, vikendicu, na lokaciju koju smo mi zvali grunt i na koju je on puno odlazio. I to nije bilo jeftino. Naime, i tada je postojala hijerarhija: Meblo, DIP Delnice... I naravno, moj stari, škrt kakav je bio, odlučio se za Krivaju. Jedan pljesak za Krivaju - koja nije iz Hrvatske. Ja sam uvjeren da su otada silno napredovali, kazao je Milanović uz smijeh na što se prolomio pljesak iz publike.

- Ta kuća - nastavio je predsjednik - je bila dobra, trajala je, brzo je sagrađena... Međutim, materijal je bio salonit. Ruku na srce, nije baš ekološki. Bilo je azbesta kao u Bahmutu. Ali trajala je. Onda je tu zemlju krajem 90-ih kupio naš jedan prijatelj iz Hercegovine, to srušio i sagradio kuću od cigle. Tako da je jedini upornik montažne gradnje u tom dijelu Zagorje, tj. Prigorja, neslavno pao, pokleknuo - ali služio je svrsi, podijelio je predsjednik s publikom svoja sjećanja i iskustva s montažnom gradnjom.

Pogledajte cijeli video:

‘Ode Yutel!‘: Milanović pričao o svom ‘starom‘ i vikendici, a onda se stropoštao jedan mikrofon...
RayMabus
RayMabus

Posts : 160242
2014-04-11


Back to top Go down

Ode Yutel! Empty Re: Ode Yutel!

Post by Krasimir Thu 4 May - 12:31

Zoka ima moj glas na sljedećim predsjedničkim izborima pa makar sjekire padale na dan izbora.

_________________
Ode Yutel! Bez_na13
Krasimir
Krasimir

Male
Posts : 1253
2022-02-24


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum