ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo

Go down

Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo Empty Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo

Post by RayMabus 1/5/2023, 13:22

Dok stopa nezaposlenosti među mladima u Kini raste, najbogatija pokrajina u zemlji ponudila je vrlo kontroverzno rješenje - poslati 300.000 nezaposlenih mladih ljudi na selo na dvije do tri godine kako bi pronašli posao.

Guangdong, proizvodna sila koja se naslanja na Hong Kong, prošlog je mjeseca saopćio da će pomoći diplomantima fakulteta i mladim poduzetnicima da pronađu posao na selima. Također je potaknuo ruralnu mladež da se vrati na selo i tamo potraži posao.

Objava je uslijedila nakon poziva predsjednika Xi Jinpinga prošlog decembra urbanoj omladini da traži posao u ruralnim područjima u nastojanju da se "revitalizira ruralna ekonomija", u odjeku prethodne kampanje koju je prije nekoliko desetljeća pokrenuo bivši vođa Mao Zedong u kojoj su deseci miliona omladinaca iz grada bili zapravo prognani na sela.


Guangdongov plan, koji je naširoko kritikovan na društvenim mrežama, poklopio se sa stopom urbane nezaposlenosti među 16- do 24-godišnjacima koja je porasla na 19,6 posto, što je druga najviša zabilježena razina.


To znači oko 11 miliona mladih bez posla u kineskim gradovima i mjestima, prema izračunima CNN-a temeljenim na najnovijim dostupnim podacima Državnog zavoda za statistiku. (Kina objavljuje samo podatke o zaposlenosti u urbanim sredinama.)


Stopa nezaposlenosti mladih mogla bi se dodatno povećati, budući da će ove godine rekordan broj od 11,6 miliona studenata diplomirati i tražiti posao na već pretrpanom tržištu.


"Ako raniji prosvjedi protiv Covid-19 išta otkrivaju, to je da bi veliki broj ljutite, dobro obrazovane mladeži u kineskim gradovima mogao predstavljati velike probleme za vladajuću kinesku komunističku partiju", rekao je Alex Capri, naučni saradnik u Zakladi Hinrich, govoreći o protestima u novembru 2022.


Rastuća nezaposlenost među mladima uveliko je rezultat usporavanja kineske eknomije.

Vladina drakonska Covid politika koja sada ne postoji narušila je potrošačku potrošnju i teško pogodila mala poduzeća u posljednje tri godine. Regulatorni udar na internet, nekretnine i obrazovne kompanije također je naštetio privatnom sektoru, koji osigurava više od 80 posto radnih mjesta u Kini.


Mrš na selo
RayMabus
RayMabus

Posts : 160242
2014-04-11


Back to top Go down

Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo Empty Re: Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo

Post by RayMabus 1/5/2023, 13:29

Na selo nego kako.

Ne znate od dosade šta ćete, samo nešto kukate pa neke zapadne ideje vam ulaze u glavu pa bi se vi bunili protiv Partije i velikog vođe itd.

Amo marš na selo i motika u ruke i kopaj krumpire od jutra do mraka.

Rad oslobađa. Arjbajt maht fri. Amo. Goni.

Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo Z
RayMabus
RayMabus

Posts : 160242
2014-04-11


Back to top Go down

Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo Empty Re: Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo

Post by RayMabus 1/5/2023, 13:40

Amerika želi vladat svijetom. Smeta joj jaka Kina i svi ostali koji joj se žele otrgnuti s lanca ( evo pogledaj Erdogana i Tursku šta im izvode ). 80 posto radnih mjesta u Kini je privatni sektor a oni povlače investicije u zemlje oko Kine kako bi napravile s njima savez protiv Kine da ova ne izađe na Pacifik, vojno ne ojača još više i napadne Tajvan i druge i ugrozi američku hegemoniju itd i ovi onda raste nezaposlenost a već vas je puno i onda nemate pare i dosadno vam je a na Zapadu je život lijep i onda se vi masovno pobunite protiv vladajuće partije s ciljem svrgavanja iste i postavljanje nekakve američke marionete na mjestu ove sada vladajuće stranke u Kine.

Sad ćemo fino poljoprivredno politički program pod sloganom : NEĆE SE KRUMPIR SAM IZVADIT
RayMabus
RayMabus

Posts : 160242
2014-04-11


Back to top Go down

Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo Empty Re: Partija šalje mlade a nezaposlene na preodgoj na selo

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum