ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 16:13

Ne da im se učiti taj vaš Švapski. Vide da ste kurac na biciklu.


Prema rezultatima jedne studije, Njemačka u globalnoj konkurenciji za kvalificirane radnike i osnivače kompanija gubi na popularnosti. Prema procjeni Zaklade Bertelsmann, Njemačka je od 2019. godine sa 12. pala na 15. mjesto u konkurenciji između 38 zemalja članica Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).


Prema indeksu OECD-a, za visokokvalicirane stručnjake najatraktivnije su sljedeće zemlje: Novi Zeland, Švedska, Švicarska, Australija i Norveška. Uvjeti u Njemačkoj se pak od 2019. i posljednje evaluacije tih podataka nisu pogoršali, ali je došlo do njihovog poboljšanja u drugim zemljama, pa su one tako na rang listi prestigle Njemačku.


Za poduzetnike, prema tim podacima, na vrhu liste nalaze se Švedska, Švicarska, Kanada, Norveška i Novi Zeland. Njemačka je u tom segmentu pala sa 6. na 13. mjesto. Kao glavni problem navodi se spora digitalizacija. Njemačka, za razliku od drugih zemalja, zahtijeva i posjedovanje minimalnog kapitala. Pored toga, u njoj je manje izraženo društveno prihvaćanje migranata.


U 2023. godini po prvi put su u okviru OECD-ovog indeksa ispitani i okvirni uvjeti za osnivače firmi. U tom segmentu su najatraktivnije Kanada, SAD, Francuska, Velika Britanija i Irska. Njemačka je u toj kategoriji zauzela 12. mjesto. Autori studije kao razloge za takvu ocjenu vide manje mogućnosti za napredovanje u karijeri, premalo inovatora i nedostatak tome prilagođenih viza.

"Njemačkoj su potrebni kvalificirani radnici, uključujući i one iz inozemstva, kako bi osigurala održanje svog trenutnog prosperiteta. Međunarodne usporedbe jasno pokazuju što Njemačka treba uraditi da bi migracija kvalificiranih radnika, koja je toliko važna za našu zemlju, bila još bolja", kaže o rezultatima studije Ralph Heck, izvršni direktor Zaklade Bertelsmann.https://www.dw.com/hr/mnoge-zemlje-su-za-stru%C4%8Dnjake-atraktivnije-od-njema%C4%8Dke/a-64954299
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by melkior 11/3/2023, 16:22

Kriva je Angela Merkel. Da je Njemačka 2015. godine milijarde koje je uložila u integraciju jeftine radne snage s Bliskog istoka i Pakistana uložila u razvoj novih tehnologija i znanosti, samostalno je mogla poslati misiju na Mars i preoteti SAD-u primat u znanstvenom istraživanju i razvoju. Ovaj rat u Ukrajini, pogotovo dizanje Sjevernog toka II u zrak je dokosurio njemačku privredu i Njemačka je realno, gotova. Zeleni, pederi, CIA i Ukrajinci sjebali Njemačku za sva vremena.
avatar
melkior

Posts : 16638
2015-08-09


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by melkior 11/3/2023, 16:23

Njemačka je 2015. bila u poziciji da postane znanstvena i tehnološka velesila, jača i od Kine i od Amerike zajedno. To ti znači nemati viziju i adekvatni leadership.
avatar
melkior

Posts : 16638
2015-08-09


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 16:25

Sad će im još i Australci preotet visokoobrazovanu radnu snagu iz Indije koja ionako govori engleski a ne taj njihov švabski.Australija i Indija složile su se u subotu ojačati i produbiti odnose u svim područjima, uključujući gospodarstvo, obranu, ulaganja, obrazovanje i istraživanje.

Australski premijer Anthony Albanese i njegov indijski kolega Narendra Modi izdali su zajedničku izjavu u kojoj su izrazili zabrinutost zbog sukoba i humanitarne situacije u Ukrajini. Dvojica čelnika ponovila su potrebu za trenutačnim prekidom neprijateljstava i mirnim rješenjem sukoba, stoji u priopćenju objavljenom na službenoj web stranici australskog premijera. “Sukob je uzrokovao ogromnu ljudsku patnju i pogoršao postojeće slabosti u globalnom gospodarskom sustavu”, navodi se.

Albanese i izaslanstvo na visokoj razini završili su svoj četverodnevni posjet Indiji u subotu, dok su dvojica čelnika u petak održala prvi godišnji samit u okviru Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Indije i Australije, koje je uspostavljeno u lipnju 2020. Prema njihovoj zajedničkoj izjavi od 50 točaka, dvoje čelnika također je pozdravilo stupanje na snagu značajnog Sporazuma o gospodarskoj suradnji i trgovini između Indije i Australije (ECTA) u prosincu prošle godine i naglasilo značajne mogućnosti za diversifikaciju i proširenje dvosmjerne trgovine.

Također su se dogovorili o brzom napredovanju u pregovorima i što skorijem dovršetku Sporazuma o sveobuhvatnoj gospodarskoj suradnji (CECA) između dviju zemalja. Rečeno je: “Premijeri su istaknuli važnost snažne bilateralne trgovine i tokova ulaganja kroz raznolike, transparentne, otvorene, sigurne, uključive i predvidljive globalne opskrbne lance.” “U tom su smislu pozdravili inicijative za jačanje regionalne suradnje kroz Indo-pacifički ekonomski okvir (IPEF) i Inicijativu za otpornost lanca opskrbe (SCRI) između Indije, Australije i Japana te su odlučili dodatno ojačati suradnju u tim područjima.” Dvoje čelnika također je istaknulo važnost održavanja napora u rješavanju klimatskih promjena i pozdravilo napredak u bilateralnoj suradnji u znanosti, tehnologiji, inovacijama i istraživanju.


https://www.geopolitika.news/vijesti/australija-i-indija-dogovorile-jacanje-gospodarske-i-obrambene-suradnje/
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 16:56

melkior wrote:Kriva je Angela Merkel. Da je Njemačka 2015. godine milijarde koje je uložila u integraciju jeftine radne snage s Bliskog istoka i Pakistana uložila u razvoj novih tehnologija i znanosti, samostalno je mogla poslati misiju na Mars i preoteti SAD-u primat u znanstvenom istraživanju i razvoju. 
Ma šta će oni u svemiru ? Nemaju ni svoju lansirnu rampu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 16:57

Otvoren prvi kosmodrom za lansiranje satelita u Evropi

Prva svemirska stanica za lansiranje satelita sa tla Evropske unije otvorena je u svemirskom centru Esrange blizu švedskoga grada Kirune.
Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke 11235290


Prvi kosmodorom za lansiranje satelita sa tla Evropske unije otvoren je u petak u svemirskom centru Esrange blizu švedskoga grada Kirune.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, švedski kralj Carl XVI Gustaf i švedski premijer Ulf Kristersson su na prigodnoj svečanosti simbolično plavo-žutu traku.

“Mnogo je dobrih razloga za ubrzanje evropskog svemirskog programa… Evropa ima svoje mjesto u svemiru i čuvat će ga”, rekla je Von der Leyen.

Švedska svemirska kompanija (SSC) obavila je da je svemirski centar Esrange otvoren nakon pet godina priprema i dopunjavat će postojeći svemirski centar EU-a u mjestu Kourou u Francuskoj Gvajani, prekomorskom teritoriju u Južnoj Americi.

Smanjiti ovisnost o Rusiji

U kosmodrom je uloženo 15 miliona eura, a riječ je o proširenju postojećeg svemirskog centra Esrange na švedskom Arktiku, oko 40 kilometara od grada Kirune.

Lansiranje prvog satelita iz Esrangea očekuje se krajem 2023. godine višekratnim raketama, navodi SSC.

Prethodno se Evropska svemirska agencija (ESA) koristila ruskim kosmodromom Pleseck za lansiranje satelita u svemir.
Odande je 2018. godine ESA lansirala opservacijski satelit Sentinel-3B. Sateliti Sentinel-3 pružaju precizne optičke, radarske i altimetrijske podatke za usluge praćenja morskog okoliša i kopna.

Zbog agresije na Ukrajinu, EU želi smanjiti ovisnost o Rusiji i veze s tom državom.

“Sadašnja geopolitička situacija – a tu je svakako ruska invazija na Ukrajinu – pokazala je koliko je važno da EU ima pristup svemiru”, kazao je Kristersson.

Priprema drugih stanica

Švedska svemirska stanica neće dugo biti usamljena u Evropi, jer se pripremaju i stanica na portugalskom otočju Azorima, na norveškom Arktiku, u španskoj pokrajini Andaluziji te u Velikoj Britaniji.

Mali njemački lanser RFA tako je odabrao SaxaVord na britanskom otočju Shetland za lansiranje, koje se očekuje krajem 2023. godine.

Kompanija Virgin Orbit Richarda Bransona u utorak je neuspješno pokušala lansirati raketu u orbitu iz svemirske stanice Cornwall u Velikoj Britaniji, nakon čega je objavila da će ponovo pokušati.

Taj sektor proživljava pravi proboj, a broj operativnih satelita u 2040. godini trebao bi dosegnuti 100.000, a danas je operativno njih oko 5.000, istaknuo je SSC.

Otvoren prvi kosmodrom za lansiranje satelita u Evropi


Kiruna, na samom sjeveru Švedske :


Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Kiruna


https://en.wikipedia.org/wiki/Kiruna
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 17:09

Lansirno mjesto za orbitalne letove13. siječnja 2023. u Esrangeu je svečano otvoren novi kompleks posvećen orbitalnim letovima. Tri lansirne rampe (LC-3A, LC-3B i LC-3C), hangar za sklapanje dijelova rakete i opskrbna infrastruktura omogućuju lansiranje malih tereta do 300 kg i srednjih tereta do 1200 kg u Sunčevo-sinkronoj orbiti, kao i probni letovi . Esrange je tako postao prva operativna svemirska luka na europskom kontinentu. 


Prvo lansiranje satelita najavljeno je za kraj 2023. godine. No, na inauguraciji nije otkriveno koja će tvrtka izvesti ovo lansiranje, a nije bilo ni odgovarajućih najava unaprijed. Isar Aerospace testira Spectrumov raketni motor na licu mjesta, a Rocket Factory Augsburg također koristi testni štand u Esrangeu, ali obje su izjavile da žele izvršiti odgovarajuće prvo lansiranje na lansirnim mjestima Andøya i Saxavord . Kao prvog korisnika SSC je naznačio konzorcij ArianeGroup koji želi provesti takozvane "hop testove" višekratne rakete Themis zajedno s ESA-om u Esrangeu. 


Esrange
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 17:14

Spectrum je lansirna raketa koju razvija bavarska svemirska tvrtka Isar Aerospace Namijenjen je za lansiranje malih satelita . Prvi let se ne očekuje prije 2025.


Predviđena je dvostupanjska raketa koja može isporučiti do 1000 kg tereta u niske Zemljine orbite i 700 kg u Sunčeve sinkrone orbite . Trebao bi biti dugačak 27 m i imati promjer 2 m. U ponudi su dvije obloge nosivosti različitih veličina 


Dva demonstracijska leta prvotno su planirana za godine 2022. do 2023. godine. Potrebnu kvalifikaciju rakete i sama dva lansiranja financira Europska svemirska agencija (ESA) s jedanaest milijuna eura. Ova je subvencija dio ESA-inog programa usluga i podrške komercijalnog svemirskog prijevoza ( C-STS ). Isar Aerospace dobio ga je kao pobjednika njemačkog natjecanja za mikrolansere njemačkog svemirskog centra (DLR ) .


Spectrum (raketa)
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 17:17

RFA One je trostupanjska lansirna raketa koju razvija njemačka svemirska tvrtka Rocket Factory Augsburg . Namijenjen je transportu malih i vrlo malih satelita u niskim orbitama oko Zemlje . Prvi let najavljen je najranije za srpanj 2023.


RFA jedan
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 17:38

Bavarac izgleda samo želi potisnit ovu talijansku raketu Vega s tržišta.

Vega (raketa)

Uglavnom Švabo ne radi ništa novo i šta već nema.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 17:47

Uglavnom ništa zanimljivo. Kaskaju. Oslanjali se na Ruse pa sad kao neku svoju raketu itd a lansiranje u Švedskoj, Škotskoj itd.

Hrvatska ionako nije član evropske svemirske agencije a nit je to puno zanima. Nama je novost lansiranje raketa u nisku orbitu s evropskog tla ( lansiralo se i s tla Rusije prije uz granicu tamo s Finskom ) te šta ima ta konkurenkcija ove najmanje rakete između Bavaraca dakle Njemačke i Italije

Al svejedno to nama ništa nije previše zanimljivo. U suštini nije ništa ni novo ako se gleda tehnologija.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 18:07

Njemački svemirski centar

Nakon ruske invazije na Ukrajinu u ožujku 2022., svi projekti s ruskim sudjelovanjem su zaustavljeni.

DLR ili Savezna Republika Njemačka nema vlastitu svemirsku luku za promet izvan linije Kármán (100 km) u svemir , tako da svemirske misije obično počinju na svemirskoj luci CSG u Francuskoj Gvajani , često u suradnji s ESA-om .


Njemački svemirski centar
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by mentalitet 11/3/2023, 18:09

melkior wrote:Kriva je Angela Merkel. Da je Njemačka 2015. godine milijarde koje je uložila u integraciju jeftine radne snage s Bliskog istoka i Pakistana uložila u razvoj novih tehnologija i znanosti, samostalno je mogla poslati misiju na Mars i preoteti SAD-u primat u znanstvenom istraživanju i razvoju. Ovaj rat u Ukrajini, pogotovo dizanje Sjevernog toka II u zrak je dokosurio njemačku privredu i Njemačka je realno, gotova. Zeleni, pederi, CIA i Ukrajinci sjebali Njemačku za sva vremena.

Nije kriva bila ona nego se zajebala shto nije izdvajala za NATO 2% BND,pa i sam Tramp joj je to spochitao (ima video koji sam zalijepio na forum o tome) jer se USA zaduzivala da bi im kao garantirala sigurnost a Njemachka je trgovala sa Rusijom i dobijala jeftine sirovine i energente pa je zato morala uvoziti radnu snagu jer se brze razvijala nego shto je bilo planirano.Dakle,Merkelica ispade pametna,sisala dvije sise jer nije nishta odvajala za vojsku nego je tu lovu koju je trebala dati NATO (chitaj trebala je finansirati prodor NATO_e na Istok) ulagala u schwapsku industriju.Po meni pametna i lukava iako pokvarena shto se u danashnje vrijeme i ochekuje od politichara.Merkelica je plivala jako dobro izmedju odnosa snaga zapada i istoka pa su je zato i smijenili i doveli na vlast manje inteligentne schwabe koji bez pogovora pucaju sebi u noge a sada vidim da pucaju sebi i u glavu kao shto Hrvatska radi prema njima.

_________________
"Onaj koji sam sebe laze i slusha svoju laz dotjerat ce dotle da nece vishe poznati istinu ni u sebi ni oko sebe nego ce dosljedno prestati poshtivati i sebe i druge"

FJODOR MIHAJLOVICH DOSTOJEVSKI
mentalitet
mentalitet

Posts : 3531
2020-07-05


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 18:13

Jeste, štasi baba je ispala baš inteligentna. Naprosto pršti od inteligencije.

Ona je samo pokvarena a od inteligencije tu nema ni i. Na stranu Amerika al ono ne napravit niti jedan LNG terminal u toliko godina na vlasti i ostavit sve na milost i nemilost jednom dobavljaču nije znak nikakve inteligencije nego teške gluposti i idiotizma.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by mentalitet 11/3/2023, 18:30

RayMabus wrote:Jeste, štasi baba je ispala baš inteligentna. Naprosto pršti od inteligencije.

Ona je samo pokvarena a od inteligencije tu nema ni i. Na stranu Amerika al ono ne napravit niti jedan LNG terminal u toliko godina na vlasti i ostavit sve na milost i nemilost jednom dobavljaču nije znak nikakve inteligencije nego teške gluposti i idiotizma.

Jarane,ono shto je ona napravila za Njemachku za slijedecih 100 god. nece ni jedan schwabo,na stranu shto je bila.Gleda se ono shto je napravila,a bogami i Vuchica je drzala kao malo vode na dlanu jer joj je Putko doshapnuo,njega mi ne diraj i ne primaj ga u EU jer mi je taj prostor potreban za ruski prodor na zapad:::))Mislim ono,ne treba gledati na stvari i dogadjaje emotivno nego racionalno,a ona je bila jebeno racionalna iako mi se baba ne svidja jer je bila chisti primjer debele schwapske Berte (tako se zvala jedna krava) ali jebeno pametne,samo shto je imala onaj schwapski gen (daj josh,zine dupe nego shto usta mogu progutati) koji ih uvijek zajebe.Ne znaju stati dok jedu a da o alkoholu ne pricham ,tako isto i o posjedovanju nechega.Halapljivi su uzasno i to ih zajebe taman kada su blizu cilja.Pa pogledaj samo ovog folksdojchera sa foruma,njemu je samo vazno koliko imash i koliko zaradjujesh jer ne shvaca da je zivot ljepshi ako znash da uzivash u malim stvarima.Recimo,dalmosh sjedne u kajic i odvesla dalje od obale pa zabaci parangal i uziva u moru koje ga ljuljushka i bude sretan kada ulovi kojeg zubatca,dok schwabo je nauchio da otme tudje i da se kurchi kako ima vishe od drugih deset puta a ne shvaca jadan da sa sobom nishta nece ponijeti u grob i da ce ono shto je skupio netko drugi potroshiti.Kuzish poantu?

_________________
"Onaj koji sam sebe laze i slusha svoju laz dotjerat ce dotle da nece vishe poznati istinu ni u sebi ni oko sebe nego ce dosljedno prestati poshtivati i sebe i druge"

FJODOR MIHAJLOVICH DOSTOJEVSKI
mentalitet
mentalitet

Posts : 3531
2020-07-05


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 18:32

Njemačka je jedno veliko ništa. Njemački nije svjetski jezik a nit će to ikad biti. Nemaju ni svoju lansirnu rampu za letove u svemir. Kritično im fali radne snage idući sto godina. Nemaju sirovina, energenata. Imaju samo Komšića koji će ih doć glave.

Sad fino stagancija i nema gospodarskog rasta a zemlje trećeg svijeta a to su uglavnom Nesvrstani imaju i tako po ekonomskoj snazi prestižu razliku između njih i Njemačke.

Drug Tito je naš najbolji drug.  lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 18:34

mentalitet wrote:
RayMabus wrote:Jeste, štasi baba je ispala baš inteligentna. Naprosto pršti od inteligencije.

Ona je samo pokvarena a od inteligencije tu nema ni i. Na stranu Amerika al ono ne napravit niti jedan LNG terminal u toliko godina na vlasti i ostavit sve na milost i nemilost jednom dobavljaču nije znak nikakve inteligencije nego teške gluposti i idiotizma.

Jarane,ono shto je ona napravila za Njemachku za slijedecih 100 god. nece ni jedan schwabo,na stranu shto je bila.Gleda se ono shto je napravila,a bogami i Vuchica je drzala kao malo vode na dlanu jer joj je Putko doshapnuo,njega mi ne diraj i ne primaj ga u EU jer mi je taj prostor potreban za ruski prodor na zapad:::))Mislim ono,ne treba gledati na stvari i dogadjaje emotivno nego racionalno,a ona je bila jebeno racionalna iako mi se baba ne svidja jer je bila chisti primjer debele  schwapske Berte (tako se zvala jedna krava) ali jebeno pametne,samo shto je imala onaj schwapski gen (daj josh,zine dupe nego shto usta mogu progutati) koji ih uvijek zajebe.Ne znaju stati dok jedu a da o alkoholu ne pricham ,tako isto  i o posjedovanju nechega.Halapljivi su uzasno i to ih zajebe taman kada su blizu cilja.Pa pogledaj samo ovog folksdojchera sa foruma,njemu je samo vazno koliko imash i koliko zaradjujesh jer ne shvaca da je zivot ljepshi ako znash da uzivash u malim stvarima.Recimo,dalmosh sjedne u kajic i  odvesla dalje od obale pa zabaci parangal i uziva u moru koje ga ljuljushka i bude sretan kada ulovi kojeg zubatca,dok schwabo je nauchio da otme tudje i da se kurchi kako ima vishe od drugih deset puta a ne shvaca jadan da sa sobom nishta nece ponijeti u grob i da ce ono shto je skupio netko drugi potroshiti.Kuzish poantu?
Sve to stoji al ovaj dio gore koji sam ti napomenuo da nit jedan LNG terminal nije napravila kako bi se osigurala od možebitnog prekida isporuke plina od samo jednog dobavljača za njemačku ekonomiju ne govori u prilog tome da je inteligentna. Dapače jako je glupa.

Shvačaš ?
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by mentalitet 11/3/2023, 18:41

RayMabus wrote:Njemačka je jedno veliko ništa. Njemački nije svjetski jezik a nit će to ikad biti. Nemaju ni svoju lansirnu rampu za letove u svemir. Kritično im fali radne snage idući sto godina. Nemaju sirovina, energenata. Imaju samo Komšića koji će ih doć glave.

Sad fino stagancija i nema gospodarskog rasta a zemlje trećeg svijeta a to su uglavnom Nesvrstani imaju i tako po ekonomskoj snazi prestižu razliku između njih i Njemačke.

Drug Tito je naš najbolji drug.  lol!

Ok,ako ovo zadnje tvrdish shto se slazem jer kako sam vec napisao bez jeftinih sirovina i energenata schwabe ne mogu vishe biti konkurentni na svjetskom trzishtu a poznato je da je schwabska privreda i schwabski narod zivjeli na izvozu.Dakle kjuzo ,nema vishe,a onda im ne treba ni radna snaga pa ce balkanjerosi morati nazad doma u svoje vukojebine a mozda i schwabe krenu za njima i komadom kruha jer ce Balkan biti pozeljna destinacija za ulaganje zbog jeftinijih energenata.Pa samo pogledaj shto se deshava u Srbiji i Republici srpskoj,svaki mjesec se otvara neka tvornica.Shto mislish da je to iz ljubavi?Ne jaro,nego zato shto imaju naj jeftiniju struju u Europi a kapital ide tamo gdje su manja davanja za troshkove.Jebaji ga to zna i onaj glupi Vuchic a i Dodo,dok se 'rvati i muslimani drze ko pijan plota amera i anglosaksonske fukare.

_________________
"Onaj koji sam sebe laze i slusha svoju laz dotjerat ce dotle da nece vishe poznati istinu ni u sebi ni oko sebe nego ce dosljedno prestati poshtivati i sebe i druge"

FJODOR MIHAJLOVICH DOSTOJEVSKI
mentalitet
mentalitet

Posts : 3531
2020-07-05


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by mentalitet 11/3/2023, 18:43

RayMabus wrote:
mentalitet wrote:
RayMabus wrote:Jeste, štasi baba je ispala baš inteligentna. Naprosto pršti od inteligencije.

Ona je samo pokvarena a od inteligencije tu nema ni i. Na stranu Amerika al ono ne napravit niti jedan LNG terminal u toliko godina na vlasti i ostavit sve na milost i nemilost jednom dobavljaču nije znak nikakve inteligencije nego teške gluposti i idiotizma.

Jarane,ono shto je ona napravila za Njemachku za slijedecih 100 god. nece ni jedan schwabo,na stranu shto je bila.Gleda se ono shto je napravila,a bogami i Vuchica je drzala kao malo vode na dlanu jer joj je Putko doshapnuo,njega mi ne diraj i ne primaj ga u EU jer mi je taj prostor potreban za ruski prodor na zapad:::))Mislim ono,ne treba gledati na stvari i dogadjaje emotivno nego racionalno,a ona je bila jebeno racionalna iako mi se baba ne svidja jer je bila chisti primjer debele  schwapske Berte (tako se zvala jedna krava) ali jebeno pametne,samo shto je imala onaj schwapski gen (daj josh,zine dupe nego shto usta mogu progutati) koji ih uvijek zajebe.Ne znaju stati dok jedu a da o alkoholu ne pricham ,tako isto  i o posjedovanju nechega.Halapljivi su uzasno i to ih zajebe taman kada su blizu cilja.Pa pogledaj samo ovog folksdojchera sa foruma,njemu je samo vazno koliko imash i koliko zaradjujesh jer ne shvaca da je zivot ljepshi ako znash da uzivash u malim stvarima.Recimo,dalmosh sjedne u kajic i  odvesla dalje od obale pa zabaci parangal i uziva u moru koje ga ljuljushka i bude sretan kada ulovi kojeg zubatca,dok schwabo je nauchio da otme tudje i da se kurchi kako ima vishe od drugih deset puta a ne shvaca jadan da sa sobom nishta nece ponijeti u grob i da ce ono shto je skupio netko drugi potroshiti.Kuzish poantu?
Sve to stoji al ovaj dio gore koji sam ti napomenuo da nit jedan LNG terminal nije napravila kako bi se osigurala od možebitnog prekida isporuke plina od samo jednog dobavljača za njemačku ekonomiju ne govori u prilog tome da je inteligentna. Dapače jako je glupa.

Shvačaš ?

Ok,vecinu moga texta ne shvacash jer te jebe shirina napisanog,ja argumente a ti floskule.E tako se necemo dalje igrati::::))

_________________
"Onaj koji sam sebe laze i slusha svoju laz dotjerat ce dotle da nece vishe poznati istinu ni u sebi ni oko sebe nego ce dosljedno prestati poshtivati i sebe i druge"

FJODOR MIHAJLOVICH DOSTOJEVSKI
mentalitet
mentalitet

Posts : 3531
2020-07-05


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by RayMabus 11/3/2023, 18:44

Jedini problem je šta taj tvoj pametni Vučic mora udarit sankcije Putinu.

Vučiceva ekonomija je Potemnikovo selo. Ne da mi se objašnjavat zašto al je tako.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke Empty Re: Mnoge zemlje su za stručnjake atraktivnije od Njemačke

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum