ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vlasnik posljednje zagrebačke videoteke je pronađen mrtav

Go down

Vlasnik posljednje zagrebačke videoteke je pronađen mrtav Empty Vlasnik posljednje zagrebačke videoteke je pronađen mrtav

Post by Hektorović 8/3/2023, 01:21

Vlasnik posljednje zagrebačke videoteke je pronađen mrtav
prije sat vremena

Vlasnik posljednje zagrebačke videoteke je pronađen mrtav 2a6875ee-0822-4514-aea7-c6e791a8a93e
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
MARKO Jantol (45), vlasnik kultne zagrebačke videoteke Pauk, koji se udaljio s adrese stanovanja u Ogulinskoj ulici u Zagrebu 11. prosinca 2022, pronađen je mrtav, potvrdila je njegova obitelj. 
Dragica Jantol, majka Marka Jantola, objavila je na društvenim mrežama da je Marko ove nedjelje pronađen mrtav u Zagrebu. 
Nakon što je Jantol početkom prosinca nestao, izgubio mu se svaki trag. Gotovo tri mjeseca nije bilo nikakvih informacija o njemu.
Nažalost, obistinile su se najcrnje slutnje obitelji i prijatelja. 

U listopadu je istupio u javnost, nakon što je krenula priča o stečaju

Jantol se u javnosti pojavljivao periodično, uglavnom kao vlasnik posljednje videoteke u Zagrebu. Videoteka Pauk otvorena je krajem 90-ih i u najbolje doba imala je preko 20.000 članova. Sad je pred stečajem. "Mislim da nećemo opstati", rekao je kratko za Index krajem godine Jantol.
U javnost je istupio sredinom listopada, nakon što su stigle informacije da je Trgovački sud u Zagrebu u predloženom stečaju Malog pauk-filma j.d.o.o., tvrtke koja upravlja posljednjom zagrebačkom videotekom, pozvao institucije da dostave uvjerenja je li taj dužnik vlasnik zrakoplova, plovila, nekretnina, primatelj dividende ili imatelj vrijednosnih papira.
Stečaj je krajem lipnja predložila Financijska agencija (Fina) zbog utvrđenog duga od 20.499 kuna, a sud je u postupku vezanom uz videoteku Pauk zatražio očitovanja Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i zaključno - Državne geodetske uprave. Tim je institucijama dan rok od osam dana, a protiv tog sudskog zaključka nije bila dopuštena žalba.

"Nemam teksta, ne znam što da kažem"

Jantol, voditelj videoteke u Ozaljskoj i suvlasnik jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.) s temeljnim kapitalom od sto kuna, rekao je kako je zapanjen uključivanjem ovako važnih institucija u predloženi stečaj, naročito provjerom i zatraženim uvjerenjima posjeduje li on, kao dužnik, zrakoplov ili plovilo.
‘"Ovo mi je prva vijest. Nemam teksta, ne znam što da kažem, da se smijem ili plačem‘", kazao je Jantol. Dodao je i kako zna da je dužnik te priznaje da ima zaostatke u plaćanju.
"S jedne strane je Netflix, a s druge videoteka Pauk s dvadesetak tisuća kuna duga. To je borba s vjetrenjačama. No u borbi s običnim preživljavanjem u ovim vremenima krize nisam samo ja ugrožen. Ljudi čuvaju svaku kunu i ne znaju što će biti sutra. Ugroženi su i svi obrti u susjedstvu na zagrebačkoj Trešnjevci", rekao je Jantol u listopadu.
Hektorović
Hektorović

Posts : 26170
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum