ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kranovi napadaju

Go down

Kranovi napadaju Empty Kranovi napadaju

Post by RayMabus 3/8/2023, 08:28

Kranovi napadaju War-of-the-worlds-fighting-machine

Američki obavještajni dužnosnici zabrinuti su da bi kineski kranovi u američkim lukama uz ukrcaj i iskrcaj tereta mogli obavljati i jedan "dodatni posao". Hoće li kranovi postati novi Huawei, to će se tek vidjeti, ali vlada zabrinutost da bi ih kineski vlasnici mogli koristiti za špijuniranje, piše britanski Times, a o istoj temi pisao je već Wall Street Journal.

Razlog za sumnju probudio je kran u gradu Baltimoreu, u velikoj američkoj luci za specijalne terete, na kojem je 2021. godine pronađena nespecificirana oprema za prikupljanje podataka. Zbog toga se sumnja da se kineski kranovi mogli iskorištavati za prikupljanje osjetljivih informacija.

Oko 80 posto lučkih kranova u američkim lukama proizvod su ZPMC-a, šangajske kompanije koja se koristi kineskim softverom za svoje proizvode. Operateri su obično Kinezi s dvogodišnjim američkim vizama, piše Times, navodeći da su kranovi te kompanije u Sjedinjenim Državama već 20 godina. Kranovi imaju senzore za praćenje kontejnera po cijelom svijetu, uključujući i one s vojnim teretom.

Nova kineska prijetnja Americi, Pentagon u panici: ‘Ovo je savršena kombinacija, novi Huawei!‘

RayMabus
RayMabus

Posts : 157491
2014-04-12


Back to top Go down

Kranovi napadaju Empty Re: Kranovi napadaju

Post by RayMabus 3/8/2023, 08:59

Ti kranovi kad ih partija aktivira na dugme će se počet odvajat od svoje konstrukcije i pretvarat u Transformerse i onda će počet bljuvat vatru po američkim gradovima i američkim civilima i krenit u napadanje vojarni američke vojske diljem S.A.D.

Triba pucat na te kranove prije nego ih partija oživi na daljinski i pokrene napad kranovima transformersima na Sjedinjene američke države.

Kranovi napadaju War-of-the-worlds-tripod


:popcorn :10 lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 157491
2014-04-12


Back to top Go down

Kranovi napadaju Empty Re: Kranovi napadaju

Post by RayMabus 3/8/2023, 09:33

Sjedinjene Države su u utorak napravile važan korak prema zabrani veoma popularne aplikacije TikToka putem projekta koji ima potporu Bijele kuće, u prilikama kada raste nepovjerenje Zapada prema kineskoj društvenoj mreži.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je u priopćenju da je "pljeskom" dočekao nacrt zakona koji je tog dana upućen u Kongres, a među ostalim omogućuje zabranu aplikacija poput TikToka.

Tekst koji su predložili demokratski i republikanski senator, "omogućit će američkoj državi da spriječi neke strane zemlje da se koriste tehnološkim uslugama (...) na način koji ugrožava povjerljive podatke Amerikanaca i našu nacionalnu sigurnost", napisao je savjetnik Bijele kuće.

Amerika na korak do zabrane TikToka, Bidenov savjetnik: ‘Ovo će spriječiti neke strane zemlje u svom naumu...‘

:tu
RayMabus
RayMabus

Posts : 157491
2014-04-12


Back to top Go down

Kranovi napadaju Empty Re: Kranovi napadaju

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum