ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 5 of 20 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by T. 4/3/2023, 15:18


T.

Posts : 15941
2014-04-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 4/3/2023, 17:12

u svakom slučaju, nažalost četnika, nakon kaj rusija popuši kitu na stolu, treba vratiti kurile japanu, koenigsberg njemačkoj (šteta kaj nemremo primjeniti isto što i tatari prema nijemcima), zatim vratiti finskoj teritorije.
naplatiti ratnu odštetu.

teško da će biti trenutno od toga nekaj, ali treba siliti.
rusiju maximalno izolirati.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 51773
2014-12-30


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 5/3/2023, 00:25

Wagnerovci poslali dva kamiona sa Ukraincima koji su poginuli u Bahmutu


Lancet dron pogodio i oštetio Ukrainski SPG. Jedan Ukrainac je pokušao zadnji tren uteći bio je koji metar ipo od ekplozije. Sranje je kod ovakvih događaja što vojnik ovisno o vrsti eksplozije, penetraciji, itd, može biti od okrznut do mrtav. Lancet ne nosi puno ekploziva i mislim da mu je eksploziv uglavnom usmjeren na penetraciju ali nisam pametanBritanci su povečali broj Challenger 2 tenkova sa 14 na 28, kao i AS90 SPGova sa 24 na 33. 
S obizirom da je Charles stavio Ukrainske zahtjeve zapadu da im se poveća količina streljiva, vidi se u kojem smjeru UKR vojska ide. Imaju trenutno više SPGova od Ruske vojske i dosta više ovih ultra modernih SPGova tipa Panzerhaubica itd.. Ali ove Gvozdike koje imaju kraći domet, kao i Američki M109 oni često najebu ovako izgleda od Ruskih dronova najviše.. čini mi se da Ruski dronovi lancet nanose najviše gubitaka Ukraincima za tešku tehniku - najviše udaraju po artiljeriji. Sve jedno količina koju dobijaju dosta nadmašuje eventualne gubitke koji se kreću 1-2 haubice svako 3-4 danaima nešto videa RU gubitaka ali uglavnom su po jedan komad željeza , neda mi se stavljati to. 

aj ovaj je dobar video. 
Ukrainci sa dronom locirali u Ruskoj pozadini dva tenka, po tragu gusjenica izgleda da su friško parkirani(iako vjerojatno posada nije unutra) i uništili ih Excalibur granatama.. Excalibur granate koje koštaju kišu isusovu(iako ih ukrainci ne plaćaju) , mogu se navoditi GPSom ili kao Ruske krasnopol - sa laserom i često pogode točno u glavu


ima još 5-6 videa sa Ruskih gubicima, ali tko će to sve ispratiti trebaš stvarno biti koncetriran. Videa sa UKR gubicima(u tehnici) ima dosta manje, pa stavim na što naiđem uglavnom.. 

Girkin Strelkov nije previše oduševljen Ruskim osvajanjem Bahmuta kaže da je to previše dugo trajalo i da po njemu se ne isplati jurišati na Časiv Jar ili Adijevku ili Marinku i da potroše ostatke ofenzivnih potencijalan ,nego da treba čekati UKR ofenzivu koja će sigurno doći i nanjeti im gubitke.


Inače osobno mislim da Ukrainci nisu od zapada dobili dovoljno željeza i obuke da možemo reći kako će uspješno sprovesti takvu ofenzivu, bez obzira što recimo je speaker optimističan. 

Međutim ako po broju vojnika su li-la, sve jedno Ukrainci ako su zaista prošli dobru obuku i pripremu i onda ako su zaista uspjeli skoncetrirati na određenom području dobar dio željeza i vrhunski obučene vojnike, mogu na određenim mikrolokacijama steći brojačnu prednost u ljudstvu i to značajnu pa čak i u željezu. Uz klasične multiplikatore tipa više dronova, bolji intel, pripremu, satelite, precizno streljivo, faktor iznanađenja - mogu napraviti svašta. 
Samo ih za razliku od prijašnjih ofenziva neće čekati 1 sloj obrane, nego 3 sloja obrane sa minskim poljima. 
Međutim u teoriji ako probiju na brzinu 3 sloja obrane, mogu u pozadinu poslati Jihad-Mobile đipove i sijati kaos u pozadini, ista logika vrijedi i u 21stoljeću i u bitkama 21stoljeće prije krista. 

Samo u tom slučaju treba imati ogromnu koncetraciju precizne artiljerije, dobar intel, dronova, tipa probiješ neki pravac, 2-3 sloja obrane, počinješ ulaziti u pozadinu neprijatelja - koji naravno onda šalje pojačanja i rezerve, ali to trebaš onda skršiti preciznim udarima artiljerom i raketnim sistemima.. malo je i zajebano bez avijacije iako dronovi mogu napraviti čuda.. ali otom potom. 

puno je realnije neki minimalni pomaci i ulazak u 2024 godinu ali možda UKR iznenadi. 
na dugi rok će Ukrainci osim kvalitetnijeg ljudskog kadra(kojeg već imaju) imati i više željeza i granata , osim ako Kina ne uleti Rusima.. pogotovo što gledam kako Rusi samoubilački ginu u napadima najviše na Ugljedar, Marinku, Adijevku.. nema dana da sa nekog od tih pravac se ne pojavi nekoliko komada uništenog teškog željeza.. puno više nego što Rusi mogu proizvesti i popravit iz skladišta
što se tiče fronte nema nekih promjena

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 18644
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 5/3/2023, 00:34

Prema Warspotingu(konkurencija Oryx ekipi, malo im se razlikuju brojke radi različite metodologije, Warspoting su malo konzervativniji kod unosa gubitaka iako se to sve poklapa 95%)

Here's last month's updates to confirmed #Russia losses in #Ukraine. 100 tanks and 146 IFVs lost in February are indicative of #RuAF offensive attempts, particularly near Vuhledar. Compare that to 55 tanks and 112 IFVs over January.


Rusi su u prvom mjesecu izgubili 55 tenkova i 112 IFV(vizualno potvrđeno od warspotinga koji je konzervaitvniji od oryxa) a drugi mjesec 100 tenkova i 146 IFV.
Kako je krenulo u treći mjesec mislim da će isto biti žestoko.


Ako bi ostali na 100 mjesečno, to bi bilo 1200 tenkova godišnje, ali nažalost nisam siguran da je to dovoljno .. Rusi godišnje mogu ubaciti na front 600-800 tenkova , dakle nije neki kritični minus. ali tko će biti pametan.
bilo bi idealno da popuše 1700 tenkova, kao 2022 godini..
da toliko popuše na 2023godine, praktički bi 2024 dočekali gologuzi.. na papiru bi imali duplo više vojnika nego uoči invazije a istovremeno 2x manje teške tehnike.. što znači po vojniku 4x manje teške tehnike.. jer dosta RU blogera kuka, kako im mobilizirani prođu obuku za tenkiste, artiljeriju, itd, odu na frontu, i onda budu šokirani da budu raspoređeni kao lakša jurišna pješadija koja često ide u napade bez dovoljno oklopa i artiljerije..


Ukrainci dosta manje kukaju nego Rusi, međutim to ne znači da kod njih nije slično.. iako u obrani je pa se lakše nose sa time.. iako gledam kada se povlače iz Bahmuta dobar dio vojnika im ide pješice, dakle uopće nemaju dovoljno teških transportera

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 18644
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 5/3/2023, 00:39

  • Russia has just one tank factory, which can produce around 20 new tanks every month.
  • Demand for tanks is now outstripping production by a factor of ten, according to The Economist.
  • Russia is losing around 150 tanks a month in Ukraine, and is becoming reliant on refurbished vehicles.

In the 1940s the Soviet Union was able to produce 1,000 tanks a month. Today, Russia can produce just 20, with a single factory struggling to keep pace with outsized demand caused by the war in Ukraine, according to The Economist.
The British publication reported that Russia now has just one tank factory, UralVagonZavod, a massive 1930s-built industrial complex in eastern Russia.
It may be one of the largest tank manufacturers in the world, with Fortune estimating that it has 30,000 employees, but each month it is only able to produce tanks in the double digits, The Economist said, citing liberal Russian media outlet Novaya Gazeta.
That's nowhere near demand: one Western official told the publication that demand is outstripping supply by a factor of 10.
Russia is losing around 150 tanks a month in Ukraine, according to an analysis by open source intelligence platform Oryx. It has lost 1,779 tanks since February 2022, Oryx reported.
Tank production is harder than it was in the 1940s, when the Soviet Union was churning out vehicles, largely because modern-day tanks are more complex to build and far more sophisticated, according to The Economist.
But other factors are also involved.
A shortage of parts, particularly semiconductors, has hampered Russian production, The Economist reported.
And UralVagonZavod hasn't been properly modernized because of financial mismanagement and significant debts, it said.
As a result, Russia is becoming increasingly reliant on restoring older tanks, which it has in the thousands in storage.
UralVagonZavod is refurbishing about eight old tanks a month, with three other repair plants in Russia rebuilding another 17 or so monthly, The Economist said. Two more plants are due to come online in the coming months, per the media outlet.
Russia may soon be able to resurrect around 90 tanks each month, in addition to the 20 new ones being built, but even this would fail to match its estimated losses.
Ukraine has also struggled to produce new tanks, with its only tank factory destroyed at the start of the war. But Western allies are now providing it with tanks.
The US is gearing up to send 31 Abrams tanks to Ukraine, though The New York Times noted this month that some European countries are struggling to deliver on promises to send it Leopard 2 tanks.
-------------------------
evo još jedan članak, ovo čak i nije loše 100injak tenkova mjesečno.. 20ak novih i ostalo refubrished.. to je dobra brojka.. nažalost za Ukraince sa takvim brojevima RU može se ratovati dosta dugo čak i uz ovakav tempo ogromnih gubitaka. 
ostaje jedino nada da nemaju kvalitetnih sovjetskih rezervi.. neki su analizirali satelitske snimke, kažu da su povukli najkvalitetnije rezerve .. 
neman pojma. zapad svako ne šalje dovoljno, barem oklopa.. 

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 18644
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 5/3/2023, 00:50

Ako ćemo iskreno, ako oni ( Rusi ) nastave ovako ratovat i ovako gubit tenkove onda nikakva ta unutarnja proizvodnja bilo novih bilo krpljenja ovih starih iz SSSR-a po skladištima diljem Rusije neće bit dovoljna.

Oni u jednom trenutku jednostavno će doć u situaciju da neće imat dovoljno tih tenkova da rasporede duž bojišnice pa neće bit tako guste tenkovske formacije nego jedan dva tenka a ostalo oklopna vozila za njima itd. Može se i kombinirat taj napad npr ne moraju to sve bit tenkovi nego jedan manji dio u vrhu napada a okolo druga oklopna vozila pa oklopno vozilo koje na sebi ima protuoklopne rakete pa je neki lovac tenkova itd. Ubaciš još ove Lancet dronove i slično u taj napad i tako kombiniraš taj napad koji želiš izvest a da bude uspješan šta je i cilj jelte takvog napada kad ga već izvodiš.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 5/3/2023, 09:42

Plus skladišta SSSRa nisu neograničena. Pogotovo što su gotovo svi ti tenkovi čuvani na otvorenom. Bile su neke analize , jedan je luđa bio izbrojao točno koliko Rusi imaju tenkova na tim otvorenim skladištima, još sredinom prošle godine na većini tih otvorenih skladišta pola ih je falilo. I usput na početku kupiš one koji su najkvalitetniji, najbolje očuvani, najmanje je skinuto /ukradeno skupih djelova i najmanje hrđe ih je uhvatilo. kasnije ti ostaje karepovac. amerikanci svoje rezerve pun kurac bolje konzerviraju , plus prosječnom Amerikancu koju radi na takvom skladištu, plaća mu je 6000$ mjesečno, njemu nepada napamet skidati neki dio da bi ga prodavao na dark net-u , em plaća mu je dobra, em ameri nisu toliko korumpirani kao mi i rusi, em ako ga uhvate neće se izvući kao rusi ili naši HDZovci preko veze, nego ide u zatvor da ga guze crnci. 
-----
tako da je neka "mixed" situacija, nije da će rusi uskoro totalno ostati bez resursa, a nije da imaju ono kako neki pričaju 20 000 tenkova i da ispaljuju 60 000 granata svaki dan i da  pucaju stotine krstarećih dnevno(btw kada je bio zadnji masovni napad Rusa projektilima na UKR infratrukturu?)


btw Ukrainci su također koristili ista skladišta da obnove svoju tenkovsku flotu 2014-2022, ukrainci su sami rekli da su uoči 2022 većinom toga po skladištima potrošili iz SSSRa

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 18644
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 5/3/2023, 11:32

opet se ponavljam.
rusija ima bdp ispod italije, a zaratila je s eu i amerikom.
amerika ima oko 23 bilijuna, a eu je tu negdje možda nekaj malo više. ako dodamo i britaniju, norvešku i švicu. više od pola bdp-a drže nekih 600 000 000 ljudi.
ako dodamo japan još im je nepovoljnije.

rusija je spušila 24.02.2022

uzdala se u merkelicu koju su maknuli jer je bila kočničar njemačke.

jednostavno ekonomija će zatući ruse.
(realno gledajući, oni su katastrofa. s resursima koje imaju bdp im je bio slabiji od jedne italije)

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 51773
2014-12-30


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 5/3/2023, 11:54

malo sam pogledao podatke.
rusija nema šanse.
EU ima veći bdp od us, još pride norveška, švica i britanija.

ali neka tatara. treba ih zatući i rastaviti smradove.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 51773
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 5/3/2023, 12:03

Normalno da nemaju nikakve šanse. Pošalješ tisuću GPS granata koje imaju nekakvi domet 40-ak kilometara i sve više haubica i samohodnih haubica te tenkova i općenito topovskih cijevi zapadne proizvodnje dakle i za taj kalibar 155 mm se šalje na bojišnicu i onda sad zamisli da u 24 sata ispucaju tu količinu : ostane odma bez tenkova, samohodnih haubica, vučenih haubica, oklopnih vozila, kamiona i drugo na samoj bojišnici.

I tako ga svaki dan guliš. Pa ne mere izdržat to da ga jebeš.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hartmann 5/3/2023, 14:34

veber wrote:malo sam pogledao podatke.
rusija nema šanse.
EU ima veći bdp od us, još pride norveška, švica i britanija.

ali neka tatara. treba ih zatući i rastaviti smradove.
KOJe podatke jebote Irud navijacki?
Svecka na rubu bakrota,Njemuacka priznaje da nije sposobna sebe vojno zastititi,cak i priglipi svabama doslo iz guzice u glavu ,da navijaju sa pogresnu fasisticku tvorevinu,ali svejedno posto su americka kuja,moraju na sve nacine pomagati Ukrope,iako je inflacija presla 10%,ne znam na kojew druge jebene ekonomije mislis? Rusija je dosegla predratni izvoz svega i svacega,inflaija je 0,8 %,Njemuacka veledobitno objavlje da su joj rezervoari plina dupkom puni,doduse po 4x vecoj cijeni nego prije,a krajem godine joj slijedi opaka recesija..Stari dobri svabi,cekaju END u starom dobrom KAuflandu,i ona u kartonske kutije trpaju uvelo voce i povrce,u donji dio kolica..stedi se,ekonomija opada..

Britanija uvodi drzavnu kontrolu proizvodnje hrane,o cemu majmune pricas?.Povrce im skuplje nego zlato,bjelci bjeze iz centra velikih gradova,jer vlada crnacka,islamska opacina i lopovluk

Svicarska impotentni sef,koji pompezno pokalanja Ukropima 14 tenkova,koje Rusi razbiju u par akcija..

Norveska?..S ta s njom? Jedino nesto placenih ubojica,koji su zagnojili u Ukrajini

Slobodno ti za Ukrajinu,pa zatuci i rastavi tatare,nitko ti ne brani,samo tu impotentno lajuckas u nemoci.. lol! lol! lol!

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 2cc4e01132374b4662c3b46684b86272
Hartmann
Hartmann

Posts : 1777
2021-01-04


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 5/3/2023, 15:43

Hartmann wrote:
veber wrote:malo sam pogledao podatke.
rusija nema šanse.
EU ima veći bdp od us, još pride norveška, švica i britanija.

ali neka tatara. treba ih zatući i rastaviti smradove.
KOJe podatke jebote Irud navijacki?
Svecka na rubu bakrota,Njemuacka priznaje da nije sposobna sebe vojno zastititi,cak i priglipi svabama doslo iz guzice u glavu ,da navijaju sa pogresnu fasisticku tvorevinu,ali svejedno posto su americka kuja,moraju na sve nacine pomagati Ukrope,iako je inflacija presla 10%,ne znam na kojew druge jebene ekonomije mislis? Rusija je dosegla predratni izvoz svega i svacega,inflaija je 0,8 %,Njemuacka veledobitno objavlje da su joj rezervoari plina dupkom puni,doduse po 4x vecoj cijeni nego prije,a krajem godine joj slijedi opaka recesija..Stari dobri svabi,cekaju END u starom dobrom KAuflandu,i ona u kartonske kutije trpaju uvelo voce i povrce,u donji dio kolica..stedi se,ekonomija opada..

Britanija uvodi drzavnu kontrolu proizvodnje hrane,o cemu majmune pricas?.Povrce im skuplje nego zlato,bjelci bjeze iz centra velikih gradova,jer vlada crnacka,islamska opacina i lopovluk

Svicarska impotentni sef,koji pompezno pokalanja Ukropima 14 tenkova,koje Rusi razbiju u par akcija..

Norveska?..S ta s njom? Jedino nesto placenih ubojica,koji su zagnojili u Ukrajini

Slobodno ti za Ukrajinu,pa zatuci i rastavi tatare,nitko ti ne brani,samo tu impotentno lajuckas u nemoci.. lol! lol! lol!
debilčino, jel vidiš da piše na naslovu, ozbiljna tema.
odi razbucaj nigere u 4:30 kada kao menadžer ideš podzemnom.

kod mene ne živi niti jedan niger.
u firmi ih je par komada koji su došli iz njemačkih kolonija-njemački im je materinji, za razliku od tvog đesba njemačkog.
ti vidiš nige i crnce jer živiš u takvom kvartu-nemreš si bolji priuštiti.

tvoji upisi su kao da tipkaš iz kozari puteva, sve puno cigana.
živiš gdje si možeš priuštit.

kod mene nema niga, ciga, turaka fini WASP kvart

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 51773
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 5/3/2023, 15:46

i tebe s menadžerskom plaćom brine inflacija?

ja ne znam cijene ničeg osim benzina koji ionako firma plaća.

kako tebe s 34/h jebu cijene?
ne kužim.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 51773
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 5/3/2023, 16:23


Prije nekoliko dana Telegram kanalima kružile su videosnimke i fotografije "novog" ruskog oružja. Vojni stručnjaci ubrzo su shvatili da je riječ o kombinaciji oklopnog amfibijskog vozila MT-LB, koje se u Sovjetskom Savezu počelo proizvoditi pedesetih godina prošlog stoljeća, i brodske kupole s protuzračnim topom. Na snimci su vidljiva najmanje dva 'modificirana' vozila.

Nagađa se da će Rusija to vozilo koristiti za mobilnu protuzračnu odbranu od ukrajinskih dronova. Ali više od svoje namjene, privlači izgled. Korisnici društvenih mreža i komentatori nazvali su ga "zločinom protiv estetike", a prozvali su ga i "ruskim Frankensteinom". Treći pak ističu da svako oružje može biti učinkovito u postojećem sukobu.

Na zastarjeli oklopnjak Rusi postavili brodsku kupolu
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by IL Risorto 5/3/2023, 17:45

IL Risorto
IL Risorto

Posts : 10926
2015-07-23


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 5/3/2023, 17:48

danas je sočan okršaj u trokutu  Putin Strelkov i Prigožin. Kasnije nabacim par detalja

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 18644
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Šandor Winnetou 5/3/2023, 18:00

AssadNaPodmornici wrote:danas je sočan okršaj u trokutu  Putin Strelkov i Prigožin. Kasnije nabacim par detalja
Biti će slučajnih padova sa 14 kata neke bolnice ili nešto kao slučajno ga pregazio tenk i tako 5-6x

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 18846
2017-12-31


IL Risorto and Speare Shaker like this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 5/3/2023, 18:28

Ima 2300 tona zlata samo u blagajni ruske centralne banke.

Tako je Prigožin : neka plati.

Plati pa se rugaj a ne da oni ginu a ti ( Putin ) i Šojgu poslije skupljate poene i dijelite ordene Muratovu il kome ono već a nesposobni do bola.

Plati jer inače se povlače i pada sve.
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Šandor Winnetou 5/3/2023, 18:36

RayMabus wrote:Ima 2300 tona zlata samo u blagajni ruske centralne banke.

Tako je Prigožin : neka plati.

Plati pa se rugaj a ne da oni ginu a ti ( Putin ) i Šojgu poslije skupljate poene i dijelite ordene Muratovu il kome ono već a nesposobni do bola.

Plati jer inače se povlače i pada sve.
Prigožinovi vojnici vrijede bar tri kopejke za razliku od regularne vojske kod koje život vojnika ne vrijedi ni pišljivu kopejku.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 18846
2017-12-31


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 5/3/2023, 19:29

Šandor Winnetou wrote:
RayMabus wrote:Ima 2300 tona zlata samo u blagajni ruske centralne banke.

Tako je Prigožin : neka plati.

Plati pa se rugaj a ne da oni ginu a ti ( Putin ) i Šojgu poslije skupljate poene i dijelite ordene Muratovu il kome ono već a nesposobni do bola.

Plati jer inače se povlače i pada sve.
Prigožinovi vojnici vrijede bar tri kopejke za razliku od regularne vojske kod koje život vojnika ne vrijedi ni pišljivu kopejku.
moj frend se sreo s wagnerovcima u siriji.
i jedni i drugi su bili plaćenici.
popili su par pive i vratili se na položaje.
da sada nekaj napišem čega se ne sjećam, lagao bi.
ali znam da je rekao da su relativno loše opremljeni.
kaj znači relativno to je pitanje.

on je bio u misiji kada su napali onaj konvoj pa je poginulo par austrijanaca.
isto veli, sekunda i suknulo bi na njihov autobus.

mislim čak da ga i znaš.
možda sam te i pitao.

sada je u mirovini.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 51773
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by dijagram 5/3/2023, 19:42

Iskreno, cudi me prilicna pasivnost ukrajinske strane u situaciji kod Bakhmuta.
Ne stignem puno pratiti i mozda sam sto propustio ali nisam primjetio neki ozbiljan pokusaj
napada na sada izlozene bokove ruskih dzepova sjeverno i juzno od grada.
Jesu li oducili drzati stanje ovakvim i prepustiti u nekom trenu grad rusima.
Je li procjena takva da se cuva ljudstvo za nesto kasnije, vece i znacajnije.
Radi li se o neodlucnosti ili smisljenom planu djelovanja.
Puno je pitanja na koja ne znamo odgovor.
No, konkretno na terenu, gledajuci pozicije namece se zakljucak da se moze 
i relativno manjim snagama i manjim dodatnim topnickoraketnim sredstvima napraviti
pomak, odnosno popraviti situacija poglavito na obodima grada .
Koncentraciju ruskih udarnih postrojbi mora se pokriti i tuci jacom paljbenom moci nego je sada na terenu.
Samom grupiranoscu na manjem prostoru efikasnije bi se moglo uspjesno i djelovati po istoj sili.
Nekako ne vidim da se to odradjuje, a pogotovo nema udara na bokove i vracanja pozicija oko grada.
Ako se dodatno osvrnemo i na sjeverni dio gdje je doslo do obrata situacije u rusku korist 
opet se namece isto pitanje.
Ukrajinci taktiziraju i cekaju i cuvaju streljivo za neku vecu napadnu operaciju u buducnosti ili
su realno u problemu, kako s opskrbom jos vise s organizacijom obrane i sustavom zapovijedanja.
Rusi su crte popunili ljudstvom, za razliku od jeseni 2022, ali na velikom dijelu crte nalaze se nedovoljno kvalitetni ljudi 
i ako im se nametne skupina kvalitetnijih ukrajinskih postrojbi sigurno bi se ostvario uspjeh 
i na taj nacin zaljuljalo ruski stozer koji bi morao djelovati izvlacenjem pojedinih trupa oko  Bakhmuta
te njihovo rasporedjivanje na ugrozena mjesta.
Ne dogadja se ni nesto takvoga, ukrajinci su prepustili inicijativu rusima sto nije dobro.
Opravdano je samo ako je to privremeno, s jasnim ciljem i ako nece predugo trajati.
Osobno bih branio grad, puno je vazniji nakon ovih silnih mjeseci opsade nego je bio na pocetku.
Njegova uspjesna obrana jako bi poljuljala ruse. Pad bi isto znacio za same ukrajince.
dijagram
dijagram

Male
Posts : 18159
2015-08-09


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 5 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 20 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum