ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Paprike lete u nebo

Go down

Paprike lete u nebo Empty Paprike lete u nebo

Post by RayMabus 23/2/2023, 22:22

Potrošači, zaboravite da ćete u svako doba godine u trgovačkim lancima moći kupovati svježe rajčice, krastavce, paprike, špinat i salatu jer će energetska kriza uzrokovana ukrajinsko-ruskim ratom proizvođače povrća u grijanim plastenicima i staklenicima dovesti na rub rentabilnosti proizvodnje i mnogi će odustati od nje jer bi njihovi proizvodi mogli biti preskupi.Hrvatsku čeka velika kriza s povrćem: ‘Cijene će rasti
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Paprike lete u nebo Empty Re: Paprike lete u nebo

Post by RayMabus 23/2/2023, 22:29

Britanska ministrica za okoliš danas je postala predmet šala nakon što je predložila sunarodnjacima da jedu repu dok vlada nestašica voća i povrća, napose rajčice i paprike, kojih nedostaje u Velikoj Britaniji.
Zbog nestašice trgovine ograničavaju prodaju voća i povrća kako bi bilo dostupno što većem broju kupaca. Nestašica je posljedica, kažu u udruženju trgovaca BRC-ju, loših vremenskih uvjeta na jugu Europe i u sjevernoj Africi. Ministrica za okoliš Therese Coffey rekla je danas u parlamentu da bi nestašica mogla potrajati još "dva do četiri tjedna".

"Trebamo jesti više sezonskog voća i povrća"

"Trgovački lanci i dalje uvoze previše proizvoda... Zapravo trebamo jesti više sezonskog voća i povrća i podupirati naše britanske poljodjelce", reagirala je konzervativna zastupnica Selaine Saxby.
"Mnogi bi sada radije jeli repu nego razmišljali o salati i rajčici", rekla je ministrica misleći na korjenasto povrće dostupno u Britaniji u ovo vrijeme godine. "No svjesna sam da potrošači žele imati izbor tijekom cijele godine", dodala je.

Glasnogovornik Downing Streeta: Ministrica je htjela podsjetiti na povrće koje raste u Britaniji

Nakon mnogobrojnih reakcija glasnogovornik Downing Streeta rekao je da je ministrica htjela "podsjetiti na povrće koje raste u Velikoj Britaniji". "No svatko na kraju odlučuje o tome koje će namirnice kupiti", dodao je. Glasnogovornik je istaknuo da nestašica nije povezana s brexitom.
Ministrica je već bila oštro kritizirana kada je sugerirala Britancima kojima je hrana preskupa da rade više sati ili poboljšaju vlastite vještine kako bi dobili bolje plaćena radna mjesta, podsjeća BBC.


U Britaniji nestašica paprike i rajčice. Ministrica građanima: Jedite repu
RayMabus
RayMabus

Posts : 157432
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum