ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zakletva iz Talina

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Zakletva iz Talina Empty Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 20:06

Potpisana "Zakletva iz Talina"

Skupina od devet zemalja obećala je novu vojnu pomoć Ukrajini uoči ključnog sastanka o oružju koji bi se trebao održati u Njemačkoj u petak.

Pomoć iz zemalja, uključujući Estoniju, Latviju, Ujedinjeno Kraljevstvo i Poljsku, uključivat će desetke protuzračnih obrambenih sustava Stinger, protuzračnih topova S-60 i mitraljeza te obuku, navodi se u priopćenju.


Potpisujući ono što je nazvano "Zakletvom iz Talina", zemlje potpisnice osudile su Rusiju.


"Osuđujemo ruske napade s ciljem teroriziranja naroda Ukrajine, uključujući namjerne napade na civilno stanovništvo i civilnu infrastrukturu koji mogu predstavljati ratne zločine.


Odbacujemo kontinuirano rusko kršenje suvereniteta, neovisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine te nezakonite tvrdnje Rusije da je anektirala ukrajinski teritorij", pišu.


"Stoga se obvezujemo na kolektivnu isporuku donacija bez presedana, uključujući borbene tenkove, teško topništvo, protuzračnu obranu, streljivo i borbena vozila pješaštva za obranu Ukrajine.


Ova znatna pomoć Ukrajini dolazi iz naših vlastitih nacionalnih zaliha i resursa koji ilustriraju međusobno razumijevanje ozbiljnosti situacije i naše opredjeljenje da hitno povećamo i ubrzamo potporu Ukrajini.


Nakon što smo dali ovo 'talinsko obećanje', uputit ćemo se na sastanak Ukrajinske obrambene skupine u Ramsteinu sutra, 20. siječnja, i pozvati druge saveznike i partnere da slijede primjer i daju svoje planirane pakete potpore što je prije moguće kako bi se osigurala pobjeda na ukrajinskom bojnom polju u 2023.", objavili su.


"Zakletvu iz Talina" potpisalo je devet zemalja: Danska, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Slovačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nizozemska.

Devet zemalja potpisalo "Zakletvu iz Talina", priprema se ogromna pomoć Ukrajini
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by zoro osvetnik 19/1/2023, 20:12

Biće još starog željeza.

_________________
Život je toliko jednostavan da ga svaka budala može zakomplicirati
zoro osvetnik
zoro osvetnik

Male
Posts : 839
2022-08-01

Age : 52
Lokacija: : Nekad neovisna i suverena RH.

Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 20:16

Poljski premijer: Isporučit ćemo svoje tenkove Leopard Ukrajini sa ili bez suglasnosti Njemačke

Varšava može prebaciti svoje tenkove Leopard u Kijev i bez dozvole Berlina, izjavio je to poljski premijer Mateusz Morawiecki u intervjuu za tamošnju televiziju Polsat.

“Dogovorili smo se s našim ukrajinskim prijateljima, kao i s partnerima iz zapadne Europe, da ćemo zajedno prebaciti tenkove. Suglasnost (Njemačke, op.GN.) je ovdje sekundarna. Dobit ćemo tu suglasnost ili brzo, ili ćemo to učiniti sami”, izjavio je predsjednik poljske vlade.

Prema njegovim riječima, zemlje, prije svega Njemačka, trebale bi “što prije ponuditi svoju modernu tehnologiju, jer o tome može ovisiti sposobnost obrane slobode u Ukrajini”.

“O tome će ovisiti i sigurnost cijele Europe”, zaključio je Morawiecki.

Poljski premijer Morawiecki vjeruje da bi saveznici mogli zajednički prebaciti do 100 tenkova Leopard u Ukrajinu, objavio je danas i ukrajinski medij Militarnij.

O tome je govorio u intervjuu za Bloomberg na marginama ekonomskog foruma u Davosu.

“Planirali smo 14 tenkova Leopard i sada čekamo Leoparde iz Danske, Finske, Njemačke i tenkove iz drugih zemalja EU-a,” kazao je poljski premijer.

U spomenutom intervjuu za američki medij, Morawiecki je kazao kako Kijev sada traži 100 zapadnih tenkova, novi paket sankcija protiv Rusije, te poziva Njemačku da bude ‘odgovornija’ u potpori Ukrajini.
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 20:21

Prcaju Šolza. lol! :^0

Uživam. :popcorn :10
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by zoro osvetnik 19/1/2023, 21:09

RayMabus wrote:... kako bi se osigurala pobjeda na ukrajinskom bojnom polju u 2023.", objavili su.
lol!

_________________
Život je toliko jednostavan da ga svaka budala može zakomplicirati
zoro osvetnik
zoro osvetnik

Male
Posts : 839
2022-08-01

Age : 52
Lokacija: : Nekad neovisna i suverena RH.

Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 21:14

Dok Velika Britanija ovih dana najavljuje nove isporuke oružja, ovog puta stotina projektila, dok nove isporuke najavljuju SAD, Švedska i Danska, dok je prve tenkove London već najavio poslati, a Poljska prijeti da bi mogla poslati njemačke tenkove Leopard 2 - za kojima toliko žude Ukrajinci - i bez ‘zelenog svjetla‘ iz Berlina, njemački kancelar Olaf Scholz zasad i dalje ostaje pri svome. On se, naime, i na summitu u Davosu u srijedu odbio obvezati na isporuku tenkova Leopard 2 Kijevu, iako je ostavio ‘otvorena vrata‘ za pozitivnu odluku u tom smjeru na posebnom summitu zapadnih ministara obrane u petak.
Zakletva iz Talina F_27661075_1280


Posljednji nastavak ove ‘trakavice‘ - koja je započela samo nekoliko sati nakon početka invazije krajem prošle veljače, kada je njemački ministar financija rekao ukrajinskom veleposlaniku da nema smisla slati pomoć jer će njegova zemlja ionako preživjeti samo nekoliko sati - tiče se pitanja isporuke glavnih borbenih tenkova Ukrajini. Njemačka, jedan od najvećih proizvođača takvih tenkova, uz SAD, uporno odbija to učiniti, tvrdeći da bi opskrba Ukrajine zapadnim tenkovima mogla izazvati eskalaciju i širenje rata.


No, dakako, važno je imati na umu da vanjsku politiku Njemačke zapravo ne vodi savjest, već njezine korporacije.

Unatoč svemu što se dogodilo u proteklih godinu dana, Berlin se još uvijek nada da Ukrajina može nekako ‘srediti‘ stvari s Rusijom, kako bi Njemačka mogla nastaviti lagodno poslovati kao i obično i ponovno uključiti ruski plin. Čak i ako Berlin na kraju pošalje tenkove u Ukrajinu - kao što mnogi sada očekuju - isporučit će ih tek onoliko malo koliko je dovoljno da im nitko ne može spočitnuti da ih nisu poslali i to tek nakon što iscrpi sve moguće opcije za odgodu.


Lice njemačkog licemjerja: ‘Znamo tko im vodi politiku.
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 21:51

Novi njemački ministar obrane Boris Pistorius izjavio je danas da Berlin neće unilateralno djelovati kada je riječ o slanju borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini. "Morat ćemo pričekati i vidjeti kako će to ići dalje. U pregovorima smo, naročito s našim transatlantskim partnerom Sjedinjenim Američkim Državama. Upravo kao što smo postupili u svim ranijim slučajevima: bit je ne djelovati samostalno", rekao je Pistorius za televiziju RTL.

Dodao je da se radi o "usklađenom" djelovanju kao što je nedavno bio slučaj s vozilima Marder, čime je ponovio višemjesečni stav njemačkih dužnosnika. Pistorius je naglasio da je Njemačka postojano podupirala Ukrajinu od početka rata i da će nastaviti to činiti.

Njemački ministar: Nećemo unilateralno odlučivati o slanju tenkova Ukrajini
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 21:55

Njemačka: Šaljemo tenkove Ukrajini ako to učini SAD. Pentagon: Nema ih smisla slati

"Jednostavno nema smisla da u ovome trenutku SAD isporuči tenkove M1 Abrams Ukrajini", rekla je Sabrina Singh, dužnosnica iz Pentagona, nakon što su njemačke vlasti navele da neće isporučiti tenkove Ukrajini dok to ne učini i SAD.

Njemačka: Šaljemo tenkove Ukrajini ako to učini SAD. Pentagon: Nema ih smisla slati


:tu
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 22:15

Gledam Nizozemsku jer znam da su se oni odrekli tenkova pa da vidim šta će to oni poslat kad je to nešto priča bila da njima ne tribaju tenkovi i da će oni s Njemačkom zajedno tenkovsku brigadu imat itd.

---

2. ožujka 1979. Nizozemska je kao prvi inozemni kupac odlučila kupiti Leopard 2. Tenkovi su odgovarali lotovima 2 i 3, ali s modificiranim radio sustavom, novim sustavom dimnih granata (NL standard), protuzračnim strojnice, TMG iz FNBIV drajver belgijske i nizozemske proizvodnje. Zbog bliske suradnje Njemačke i Nizozemske, došlo je i do razmjene tehnologije, čiji su rezultati uzeti u obzir u proizvodnji tenkova njemačkih modela. Nabavka 445 vozila završena je u srpnju 1986. godine. Zbog transformacija u vojsci, 114 Leoparda 2 (NL) prodano je Austriji, 330 ih je pretvoreno u stand A5 (NL) u sklopu programa KWS II. Kao i kod Bundeswehra, 180 Leoparda 2 A5 (NL) nadograđeno je u A6, a 37 A6NL prodano je Portugalu, kao i 20 A6NL i 80 A4NL Kanadi, te 52 A4NL Norveškoj. Aktivna dionica bila je oko 73 A6NL. Rheinmetall Landsysteme izradio je deset Leoparda 2A4NL u oklopni transporter Kodiakponovno izgrađen. Oklopno vozilo za spas Büffel s opremom specifičnom za zemlju također se koristi pod oznakom Bergingstank 600kN .  U travnju 2011. nizozemska vlada najavila je da će se odreći svih Leoparda 2 zbog mjera štednje. Tenkovi su prodani Finskoj . 
Podčinjavanjem 43. nizozemske mehanizirane brigade njemačkoj 1. oklopnoj diviziji , zemlja je dobila priliku nastaviti koristiti Leopard 2. Preostalih 16 A6NL bit će integrirano u njemački borbeni park vozila i nadograđeno na verziju A7. Ukupno jednu satniju u Panzer bataljunu 414 daje Nizozemska. 


https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Royal_Netherlands_Army18 tenkova je modernizirano i opremljeno nizozemskim komunikacijskim i informacijskim sustavima. Ove izmjene omogućuju digitalnu komunikaciju s nizozemskim jedinicama. Tenkovi su dio 4. satnije njemačko-nizozemskog 414. tenkovskog bataljuna, koji je dio nizozemske 43. mehanizirane brigade, a iznajmljeni su od Njemačke.
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 19/1/2023, 22:46

Iako Njemačka najvjerojatnije neće braniti drugim državama da šalju njemačke Leopard 2 tenkove Ukrajini, kancelar Olaf Scholz nema namjeru poslati tenkove iz arsenala Bundeswehra dok to ne učine i Sjedinjene Države, sa svojim M1 Abrams tenkovima.

Na sastanku novog njemačkog ministra obrane Borisa Pistoriusa i njegovog američkog kolege Lloyda Austina, dvije su strane pregovarale oko pat-pozicije po pitanju slanja zapadnih tenkova Kijevu, no zaključci sastanka ostali su većinom skriveni od medija. Njemački uvjet za slanje tenkova iz vlastitog arsenala da se isčitati iz ovotjednih izjava njemačkih dužnosnika, a isti je slučaj i s odobrenjem saveznicima da šalju svoje tenkove koji su originalno proizvedeni u Njemačkoj.

Iako SAD ima tisuće tenkova Abrams u pohrani, njihov je glavni problem složena logistika - umjesto dizelskog pogona, koriste se mlaznom turbinom koja guta strahovite količine goriva, a njihovo održavanje je skupo i složeno. Sve države koje imaju M1 Abrams tenkove u svojem arsenalu ovise o američkim tehničarima za održavanje. Tenkovi koji bi se kvarili ili bi bili oštećeni u Zaljevskom ratu morali su biti slani brodovima natrag u SAD na servis, te vraćani brodovima natrag u Irak.


Njemačka i dalje odbija Ukrajini slati svoje tenkove, a Scholz je sada našao suludi izgovor
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by Ringo10 20/1/2023, 02:18

Obecali 300 tenkova a ne mogu 30 da skupe
Ringo10
Ringo10

Posts : 20486
2015-09-24


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by mentalitet 20/1/2023, 03:07

Ringo10 wrote:Obecali 300 tenkova a ne mogu 30 da skupe


Ma neka im daju.Navijam jer ce pola prodati a pola ce rusi skrckati pa se onda mogu prosetati Europom.Kako sam vec pisao a sada cu dodati,rusi su vec krenuli u ofenzivu i to u leru a kada ubace u prvu brzinu ode pola Ukrajine a ostalo ce biti sprzena zemlja jer nisu valjda glupi da poljacima ostave sve netaknuto.Ljudi ce se raseliti i ona zapadno_ukrajinska gamad ce put Europe ,neshto ce se dotepsti i u Hrvatsku da zamijeni vas koji ste otishli van Hrvatske.E nakon par godina ce tvoji rvatici jebati im mater i tjerati ih vani ali ta stoka se nece dati pa ce pocheti svojatati Rvatsku kao svoju zemlju:::))

Chitam rusi podigli pomorsku flotu i podmornice sa atomskim bojevim glavama i raketama koje lete par tisuca kilometara.U pripravnosti je i Poseidon koji moze dignuti val od 100 metara i pishi sve propalo tamo gdje rokne.Sutra cemo vidjeti shto ce kabala reci u Ramshtajnu ,mada bi ja volio prochitati vijest da ta baza vishe ne postoji a sa njom ni ta zapadna stoka.Fino im Putin kaze "Ako mislite da u ovom svijetu ne treba postojati Rusija onda nam ni ne treba taj svijet ",shto oce reci zeljeli ste gledajte kako crkavate zajedno sa nama.Uzas jebo te i to sve zbog jedne svjetske kamarile koja si je umislila da su svemoguci i da mogu prekrajati svijet kako hoce.A nishta,jebi ga nazivio sam se samo mi je zao mladosti koja je tek pochela da zivi bez obzira koje nacije bila.

_________________
"Onaj koji sam sebe laze i slusha svoju laz dotjerat ce dotle da nece vishe poznati istinu ni u sebi ni oko sebe nego ce dosljedno prestati poshtivati i sebe i druge"

FJODOR MIHAJLOVICH DOSTOJEVSKI
mentalitet
mentalitet

Posts : 3000
2020-07-05


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by T. 20/1/2023, 09:45

cilj je njemačku pod svaku cijenu udaljiti od rusije za idućih 100 godina...
jer se njemačka koleba, malo bi piškili malo bi kakili...
zato je i plinovod odletio...
zato ih i pritiskaju da šalju svoje tenkove u ukrajinu...
jer zadnji puta kada su njemački tenkovi išli u ukrajinu, završilo je s 20 mil. mrtvih rusa...
pa dakle rusija ne bi baš blagonaklono gledala na činjenicu da njemački tenkovi opet idu u ukrajinu...

_________________
Zakletva iz Talina 20220910
T.
T.

Posts : 15867
2014-04-14

Age : 81

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 20/1/2023, 16:37

Gustav Gressel, stručnjak za obranu pri Europskom vijeću za vanjske odnose, procijenio je da bi se oko 200 tenkova moglo skupiti u cijeloj Europi, a oko 80 ih je isporučivo do početka ljeta. Valerij Zalužni, načelnik ukrajinske vojske, rekao je da će biti potrebno oko 300 tenkova kako bi se promijenio zamah na bojnom polju.


Cure prvi detalji sa sastanka koji iščekuje cijeli svijet, Njemačka je rekla - ne!
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 20/1/2023, 17:02

Nizozemska

Nizozemska je od Njemačke iznajmila 18 tenkova Leopard 2A6. Oni su dio njemačko-nizozemskog tenkovskog bataljuna i stacionirani su u Bergen-Hohneu na sjeveru Njemačke.

Danska

Danska ne daje informacije o tome koliko ima Leoparda. Prema vojnim informacijama, u rujnu je prvi put u međunarodnu misiju u Estoniju poslano 14 Leoparda.

Češka

Češka posjeduje samo jedan Leopard. To je jedan od 14 Leoparda 2A4 koje je Njemačka Češkoj stavila na raspolaganje u sklopu takozvane kružne razmjene, u koju pripadaju oklopna vozila Büffel. Premijer Petr Fiala nedavno je naglasio da Češka ne može više isporučivati vojnu tehniku. Češka je po podacima za 2022. imala ukupno 116 borbenih tenkova (gfp).

Slovačka

Slovačka ima jedan Leopard. Do kraja 2023. trebala bi ih ukupno imati 15 u sklopu kružne razmjene. Vjerojatno nijedan od njih neće biti isporučen Ukrajini. Slovačka ima ukupno 20 borbenih tenkova (gfp) .

Poljska

Prema poljskom Ministarstvu obrane, Poljska ima 247 Leoparda u verzijama 2A4 i 2A5 i u moderniziranoj verziji PL. Poljska želi isporučiti Leoparde Ukrajini. Poljska inače ima ukupno 863 borbena tenka (gfp).

Koje zemlje imaju Leopard 2 i koliko komada?
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 20/1/2023, 17:18

Danska inače nema puno tenkova a još ako su i ovih 14 tenkova poslali u Estoniju ( NATO članica ) onda imaju još manje. Oni su država koja se drže propisa tako da oni bez njemačkog odobrenja dakle u osnovi odobrenja proizvođača koji im održava te tenkove svakako neće poslat na svoju ruku to u Ukrajinu.

Nizozemski tenkovi su iznajmljeni od Njemačke tako da to i nisu njihovi tenkovi da bi oni s time raspolagali po svojoj voljii. Slovačka i Češka ništa, po jedan tenk imaju jer to namjeravaju sad kupit a Ukrajin šalju ove svoje tenkove sovjetske proizvodnje, dakle to dvoje ništa. Britanija i ove tri baltičke države uopće nemaju Leoparde 2 tenkove štaviše ove tri baltičke državice uopće nemaju tenkove nikako. Dakle kad se priča o ovoj devetorici iz Talina tu ostaje jedino ta Poljska koja može nešto i poslat jer toga imaju.

Danska: U 2019. danska kraljevska vojska koristila je 57 Leoparda 2A5DK (jednako Leopardu 2A6 minus top L/55). 44 od njih su nadograđena na standard A7, s danskim modifikacijama, između 2019. i 2022., a još 7 je promijenjeno u Panzerschnellbrücke Leguan (most koji lansiraju oklopna vozila).

Dakle do 50 najviše jer ovih 7 je pretvoreno u mostopolagače. Uglavnom 44 modernizirana, 7 mostopolagači i od brojke 57 ostaje još šest a to su neki za rezervne dijelove ili rezerva il tako šta. 14 poslali u Estoniju dakle imaju 30 aktivnih tenkova trenutno u samoj Danskoj.

Zakletva iz Talina 1280px-Panzerschnellbr%C3%BCcke_Leguan
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by Ringo10 20/1/2023, 17:22

Izgleda nista od Abramsa ne daju Ameri a ne daju ni Nijemci
A da im posalju I 300 komada to ce Rusi unistiti
Nista od toga
Ovaj rat ce trajati do kraja godine eventualno do proljeca 2024te I onda Ukrajina pisi propalo.
Kazu I Americke I Njemacke sluzbe da Su gubici Ukra u Donbasu grozni
Ringo10
Ringo10

Posts : 20486
2015-09-24


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by Ringo10 20/1/2023, 17:25

Sad hoce isporucivat zapadno oruzje
Znaci svi oni sovjetski tenkovi, avioni I ostalo sto su I'm poslali, sve su Rusi unistili I razjebali
Ringo10
Ringo10

Posts : 20486
2015-09-24


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by RayMabus 23/1/2023, 14:53

Estonija će Ukrajini predati sve haubice kalibra 155 mm koje ima u svom arsenalu, što predstavlja rekordni paket pomoći, saopštio je ukrajinski Generalštab, pozivajući se na ambasadora Estonije u Ukrajini Kaima Kuuska. - Želimo da stvorimo presedan kako druge zemlje ne bi imale izgovore zašto ne mogu da obezbede Ukrajini neophodno oružje za pobedu u ratu - rekao je Kuusk.

Kuusk je takođe potvrdio prethodne medijske izveštaje da će paket uključivati desetine haubica 155 mm FH-70 i 122 mm D-30, hiljade artiljerijskih granata od 155 mm i stotine protivtenkovskih bacača granata M2 Karl Gustav sa municijom.

Rusija zatražila od ambasadora Estonije da napusti zemlju
Ambasador Estonije Margus Laidre moraće da napusti Rusiju 7. februara 2023. godine, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova u ponedeljak. - Ambasador Estonije Margus Laidre pozvan je 23. januara u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručen oštar protest zbog postupaka estonskih vlasti. Ambasador Republike Estonije treba da napusti Rusku Federaciju 7. februara 2023. godine - saopštili su u MIP-u. Ruska strana je odlučila da diplomatskog predstavnika u Rusiji i Estoniji snizi na nivo otpravnika poslova.

Ovo je odgovor na radikalno smanjenje sastava ruske ambasade u Talinu, objasnilo je Ministarstvo spoljnih poslova, ističući da je celokupna odgovornost za razvoj situacije u potpunosti na estonskoj strani.
RayMabus
RayMabus

Posts : 154642
2014-04-11


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by Ringo10 23/1/2023, 15:38

Ukrajina ce se podijeliti izmedju Rusije, Poljske, Rumunjske, Madjarske I mozda Slovacke
Dijelit ce se u omjeru Rusiji 100 posto a ostalo ce dijeliti Poljaci, Rumunji, Madjari I Slovaci  ;)
Ringo10
Ringo10

Posts : 20486
2015-09-24


Back to top Go down

Zakletva iz Talina Empty Re: Zakletva iz Talina

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum