ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji

Go down

Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji Empty Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji

Post by RayMabus 25/11/2022, 15:29

Prema anketama, raste popularnost desničarske Slobodarske partije Austrije, dok pada ugled Socijaldemokratske partije Austrije.

Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji 2Q==

25 Nov 2022

Desničarska Slobodarska partija Austrije (FPO) preuzela je vodstvo na političkoj sceni, pokazuju posljednja istraživanja javnog mnjenja u Austriji.

Najnovije istraživanje društva Lazarsfeld pokazuje da bi, kad bi u Austriji sada bili održani izbori, pobijedio FPO sa 26 posto glasova, za jedan procenat više nego prošle sedmice.

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO), koja je do sada vodila, pala je zbog unutarpartijske rasprave između guvernera pokrajine Burgenland Petera Doskozila i liderke stranke Pamela Rendi Wagner.

Najprije je duga šutnja SPO-a u vezi s ogromnim brojem tražilaca azila negativno utjecala na položaj stranke u istraživanjima, a prvu poziciju koštala je sada unutarpolitička svađa i odluka Doskozila da finansira istraživanje u kojem bi on bio prikazan kao “voljeniji” u narodu od Rendi Wagner.

SPO je pao na drugo mesto sa 25 popsto glasova, odnosno dva posto manje nego prije sedam dana.

Pada popularnost kancelara Nehammera

Vladajuća Narodna partija Austrije (OVP) kancelara Karla Nehammera može računati na svega 20 posto glasova i nalazi se u stalnom padu, a u proteklih sedam dana popularnost je pala za dva posto.


Slijedi Neos, koji bi trenutno mogao računati na 13 posto glasova.

Tek na petoj poziciji je stranka Zelenih, koja vlada u koaliciji s OVP-om, a za koju bi trenutno glasalo deset posto, koliko je bilo i prošle sedmice.

Time vladajuća koalicija trenutno ima podršku svega 30 posto birača, malo više nego što bi trenutno dobio FPO.

FPO se, poslije korupcijske afere Ibiza, čini se oporavio, zahvaljujući kritici prema epidemijskoj politici vlade i politike prema migrantima, što je glavna tema ove desničarske partije.

Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152483
2014-04-11


Back to top Go down

Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji Empty Re: Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji

Post by catabbath 25/11/2022, 15:38

Sad će im Bruxelles i mi nabiti sankcije.

_________________
Desničarski FPO preuzeo vodstvo u Austriji FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 11912
2015-08-22


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum