ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 22:10

EGZISTENCIJALNA PRIJETNJA

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju, Bruxellesu ostale dvije opcije. Ni jedna nije dobra

Hitnost je ključna jer velike industrijske tvrtke upravo razmatraju gdje graditi svoje buduće tvornice za sve važne proizvode nadolazećih desetljeća

Ključne institucije Europske unije nalaze se u kriznom modu zbog ambicioznog gospodarskog plana američkog predsjednika Joea Bidena čiji Zakon o smanjenju inflacije prijeti dovesti do pomora europske industrije i masovnog egzodusa novih investicija u Sjedinjene Države.

Bidenov zakon praktički je preko noći popravio inače zategnute odnose Pariza i Berlina te dvije vodeće države EU ujedinio u zajedničkom cilju - suprotstaviti se američkom planu državnih subvencija industriji.

Povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište Thierry Breton upozorio je početkom ovog tjedna kako je Bidenov plan "egzistencijalni izazov" za europsko gospodarstvo.

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju, Bruxellesu ostale dvije opcije. Ni jedna nije dobra

A koji će nam kurac te tvornice kad Europa nema svoju radnu snagu dakle to je samo trpačina ekipom iz Azije, Afrike itd. Pa otvori tamo negdi u Bangladešu, Africi il nekoj desetoj pripizdini i neka tamo rade i razvijaju se a ne navaljuju u Europu.

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Population_pyramids%2C_EU-27%2C_2019_and_2050_%28%25_share_of_total_population%29_AE2020

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by crvenkasti 23/11/2022, 22:32

BERLIN/PARIZ - Njemačka i Francuska založile su se u utorak za oštrije industrijske politike kao što su veće državne subvencije za europska poduzeća kako bi se suprotstavile prijetnji američkih reformi koje riskiraju pokretanje transatlantskog trgovinskog rata.

Dva vodeća gospodarstva EU-a ostavila su po strani svoju zlu krv proteklih tjedana kako bi objavila zajedničku izjavu kojom obećavaju da će "istražiti mogućnosti industrijske politike" kako bi zaštitile europske industrije od diskriminirajućih trgovinskih mjera iz Washingtona i Pekinga.

Deklaracija, koja dolazi nakon dva dana ministarskih sastanaka na visokoj razini u Parizu - uključujući francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je pozvao njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock i ministra gospodarstva Roberta Habecka u Elizejsku palaču - signalizira eskalaciju europskih napora da se zaštiti domaća proizvodnja od prijetnje nepoštene konkurencije iz SAD-a.

Pariz i Berlin sve su više frustrirani što administracija američkog predsjednika Joea Bidena pokazuje malo interesa za rješavanje njihovih zabrinutosti oko Zakona o smanjenju inflacije, paketa subvencija i poreznih olakšica u iznosu od 369 milijardi dolara za poticanje američkog zelenog poslovanja. Iz europske perspektive, američki zakon je protekcionistička mjera jer potiče tvrtke da preusmjere ulaganja iz Europe i potiče kupce na "Kupuj američko" kada je riječ o kupnji električnog vozila.

Ipak, s obzirom na to da je preostalo samo šest tjedana prije stupanja na snagu konačnih odredbi američkog zakona 1. siječnja, a pregovori o mirovnom sporazumu s Washingtonom slabo napreduju, vlada u Berlinu sve je više uvjerena da mora udružiti snage s Parizom i podržati Francuska se zalaže za industrijsku politiku EU-a koja se više temelji na subvencijama, kako je POLITICO prvi izvijestio u subotu.

Cilj: Stvoriti bolje poslovne uvjete kako bi se osiguralo da Europa ostane mjesto ulaganja za ključne buduće zelene tehnologije kao što su baterije, vodik ili solarni paneli.

U utorak je ovaj novi savez industrijske politike između Berlina i Pariza počeo poprimati oblik u obliku zajedničke izjave Habecka i njegovog francuskog kolege Bruna Le Mairea.

"Pozivamo na industrijsku politiku EU-a koja našim tvrtkama omogućuje napredovanje u globalnoj konkurenciji", stoji u priopćenju i dodaje da "želimo blisko koordinirati europski pristup izazovima kao što je Zakon o smanjenju inflacije Sjedinjenih Država".

Iako se u izjavi izbjegava izravno korištenje riječi "subvencije", govori se umjesto o potrebi "istraživanja mogućnosti industrijske politike za sprječavanje negativnih učinaka protekcionističkih mjera trećih zemalja" i "izgradnje europske platforme transformacijskih tehnologija". U tekstu se također poziva Europska komisija da ubrza procedure za odobravanje subvencija u okviru takozvanih važnih projekata od zajedničkog europskog interesa (IPCEI).

Međutim, u tekstu se ističe da sve mjere državne potpore EU moraju biti u skladu s pravilima Svjetske trgovinske organizacije, što znači da ne bi trebale diskriminirati strane ulagače.

Francusko-njemački pritisak, koji slijedi nakon nedavnih napetosti između dviju zemalja, dolazi usred sve većeg straha u Berlinu da će američki čin, kao i visoke cijene energije u Europi, uzrokovati da sve veći broj tvrtki zaustavi ulaganja ili čak zatvori poslovanje u kako bi se umjesto toga preselio u SAD ili Kinu.

Posljednji od Mohikanaca
“Ušli smo u novu globalizaciju”, rekao je Le Maire. "Kina je u ovoj globalizaciji jako dugo s golemim državnim potporama koje su rezervirane isključivo za kineske proizvode, činjenica je da je SAD upravo ušao u ovu novu globalizaciju pred našim očima kako bi razvio svoje industrijske kapacitete na američkom tlu. Europa mora ne biti posljednji od Mohikanaca."

Njemačka je u međuvremenu i dalje zabrinuta da bilo kakav odgovor na američki zakon ne izazove trgovinski rat. Njemački kancelar Olaf Scholz upozorio je u utorak na "pretjeranu konkurenciju u području subvencija i zaštitnih carina, kakvu neki vide kao rezultat američkog Zakona o smanjenju inflacije".

Govoreći na gospodarskom summitu u Berlinu, koji su organizirale njemačke novine Süddeutsche Zeitung, Scholz je također sugerirao da ograničeni EU-SAD. trgovinski sporazum mogao bi pomoći u ublažavanju takvih napetosti. "Također bismo trebali još jednom vrlo pažljivo razmotriti ideju sporazuma o industrijskim carinama sa Sjedinjenim Državama", rekao je Scholz.

Američki dužnosnici pozvali su EU da izbjegne bilo kakvu trgovinsku prepirku s Washingtonom i sugerirali su da bi Europa umjesto toga trebala kopirati američki model subvencija za vlastite industrije.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 25976
2014-04-17


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 22:49

Njemačka je u međuvremenu i dalje zabrinuta da bilo kakav odgovor na američki zakon ne izazove trgovinski rat. Njemački kancelar Olaf Scholz upozorio je u utorak na "pretjeranu konkurenciju u području subvencija i zaštitnih carina, kakvu neki vide kao rezultat američkog Zakona o smanjenju inflacije".

---

Draga ti kineska guzica a Šolc. Pa eto ti je.

15 Oct 2022

Njemačku ne treba udaljavati od Kine, upozorili su poslovni čelnici, oštro kritizirajući prijedlog ministarstva ekonomije o razmatranju svih ulaganja u Kini i o promjeni strategije prema drugoj najvećoj svjetskoj ekonomiji.

Prijedlog bi trebao umanjiti privlačnost Kine za poslovanje, a imao bi velike posljedice za njemačke tvrtke i ubrzo je odbačen, potvrdili su Reutersu izvor u ministarstvu i neimenovani poslovni čelnik.

Iznervirani što nisu bili dovoljno konsultirani u izradi, izvršni direktori kompanija oštro su reagirali na sastanku s ministrom ekonomije Robertom Habeckom.

Iako tokom videopoziva 21. septembra nisu doneseni nikakvi zaključci, sastanak je prema riječima dvojice sudionika bacio svjetlo na tjeskobu koja vlada u poslovnim krugovima zbog nastojanja vlade da izmijeni odnos s Kinom.

Sastanku su, po riječima dva izvora, prisustvovali izvršni direktori hemijskog diva BASF-a, Deutsche Banka i industrijske grupe Siemens.

Kompanije nisu željele odgovoriti na Reutersov upit da komentarišu sastanak, a reakciju je uskratilo i ministarstvo ekonomije.

Čvršći stav prema Kini

Stranka Zeleni, koja vodi ministarstvo, dugo je zagovarala zauzimanje čvršćeg stava prema Kini, a ministar Habeck prošlog je mjeseca rekao da će se Njemačka oštrije postaviti prema trgovini s drugom najvećom ekonomijom svijeta.

Prijedlog ministarstva proizlazi iz želje da se ograniči prijenos određenih tehnologija i da se izbjegne sve veća ovisnost u nekim sektorima, rekli su jedan od sudionika sastanka i vladin izvor.

“Možemo samo upozoriti da Njemačku ne bi trebalo udaljavati od Kine”, rekao je Markus Jerger, čelnik Organizacije Mittelstand, koja predstavlja više od 900 hiljada malih i srednjih tvrtki, žilu kucavicu najveće evropske ekonomije.

“Greška je kočiti aktivnosti njemačke ekonomije u Kini, kao što ministarstvo ekonomije želi ili pokušava”, rekao je Jerger, koji je također nazočio sastanku s Habeckom.

Neslaganja su također prisutna unutar tročlane koalicijske vlade koja je preuzela dužnost u decembru i trebala bi iduće godine objaviti prvi dokument o novoj njemačkoj strategiji prema Kini, primjećuje Reuters.

Manji koalicijski partneri Zeleni i liberalni Slobodni demokrati tvrđeg su stava od socijaldemokrata (SPD) kancelara Olafa Scholza koji ne žele slijediti primjer SAD-a i izazivati Hladni rat s Kinom.

“Odvajanje je pogrešan odgovor. Ne moramo se odvajati od nekih zemalja”, rekao je početkom sedmice Scholz, koji planira posjetiti Kinu do kraja godine.

“Odlučno kažem da moramo nastaviti poslovati s Kinom”, poručio je njemački premijer.


Rekordna ulaganja

Njemačka ulaganja u Kini i trgovina s azijskim divom dosegli su rekordne nivoe u prvoj polovini godine i velike kompanije kažu da povlačenje ne dolazi u obzir.

Trećinu svih evropskih ulaganja u Kini u razdoblju od 2018. do 2021. činili su zajedno Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW i BASF, prema studiji Rhodium Groupa, istraživačke tvrtke sa sjedištem u New Yorku, podsjeća britanska novinska agencija.

“Nemoguće je potpuno odvojiti Kinu i Evropu”, ističe glasnogovornik Mercedes-Benza koji u Kini prodaje tri puta više automobila nego u SAD-u. Dvije kineske tvrtke njegovi su najveći dioničari.

BMW i Volkswagen rekli su za Reuters da ustraju u planiranim većim ulaganjima u dugogodišnje poslove u Kini.

Na sastanku s ministrom ekonomije čelnici velikih kompanija pokušali su objasniti da nisu naivni kada je u pitanju Kina i da paralelno proširivanju poslovanja tragaju za novim prilikama, rekla su dva sudionika.

Ministar je obećao da će nastaviti dijalog s poslovnom zajednicom i zakazan je još jedan sastanak, u prvom tromjesečju iduće godine, navode dva izvora.

“Jako brzo uči, jako je spreman slušati”, rekao je jedan od njih. “Problem je samo što počinje od nule”, dodao je.

U ministarstvu ekonomije nisu željeli komentarisati informaciju o sastanku na početku iduće godine ni opaske o ministru Habecku.

Njemački poslovni čelnici: Njemačku ne treba udaljavati od Kine


_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 22:57

Dakle 15.10 ove godine Šolz izjavi da Njemačka neće prekidat suradnju s Kinom i sad nekih oko mjesec dana kasnije Amerika uvede plan poticaja za tvrtke koje će imat pogone u SAD i normalno sad svi idu tamo a Njemačkoj koja podržava Kineze lipo kurac u usta i izvoli puši kurac.

Pošteno.

Posebno je pošteno kad se pogleda da EU više izvozi u SAD nego šta uveze a Kina više uvozi u EU nego šta EU izveze tamo.

U prevodu njemačka autoindustrija bi izvozila i u SAD i u Kinu a zauzvrat Kini daje tržište cijele EU samo da Njemačka može u Kini izvozit svoje autiće, hladnjake il već šta tamo izvoze.

Bravo Biden.

POTOPI GAMAD.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by red wolf 23/11/2022, 23:01

Sve ste pogrešno shvatili...Ne vidite širu sliku...Upravo se stvaraju Sjedinjene Europske države...Procesi koji se odvijaju na Zapadu su usko vezani...Ujedinjeno Kraljevstvo je moralo izaći iz EU kako bi se ovaj proces ubrzao...Nema slučajnosti...Sve ima svoj ritam...
red wolf
red wolf

Male
Posts : 15792
2016-02-10

Lokacija: : Svemir

Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 23:02

Moj post od 15.10

RayMabus-15.10.2022 wrote:SAD najviše uvozi, Kina najviše izvozi

U pomenutom periodu države koje su najviše uvozile iz zemalja EU-a su Sjedinjene Američke Države sa 41,3 milijarde eura, Velika Britanija sa 26 milijardi eura, Kina 19 milijardi eura, Švicarska 14,1 milijardi eura i Turska sa osam milijardi eura.

Države koje najviše izvoze u zemlje EU-a su Kina sa 57,6 milijardi eura, SAD sa 32,2 milijarde eura, Velika Britanija 21,1 milijardi eura, Norveška 19,1 milijardi eura, Rusija 15,2 milijarde eura, Švicarska sa 11 milijardi eura i Turska sa 7,8 milijardi eura.

Vanjskotrgovinski deficit EU-a i eurozone uglavnom je uzrokovan naglim povećanjem cijene uvoznih energenata.

https://balkans.aljazeera.net/news/economy/2022/10/14/eu-biljezi-rekordan-vanjskotrgovinski-deficit


To ti je to. Ti njima prodaješ aute i zarađuješ a u zamjenu ih puštaš na tržište EU nek oni zarađuju.

I vama dobro jel ?

Vidit ćemo.

Tema :

https://www.ex-iskon-pleme.com/t52869-njemacki-poslovni-celnici-njemacku-ne-treba-udaljavati-od-kine

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 23:15

Pariz i Berlin sve su više frustrirani što administracija američkog predsjednika Joea Bidena pokazuje malo interesa za rješavanje njihovih zabrinutosti oko Zakona o smanjenju inflacije, paketa subvencija i poreznih olakšica u iznosu od 369 milijardi dolara za poticanje američkog zelenog poslovanja. Iz europske perspektive, američki zakon je protekcionistička mjera jer potiče tvrtke da preusmjere ulaganja iz Europe i potiče kupce na "Kupuj američko" kada je riječ o kupnji električnog vozila.

---

Nije samo iz Europe. I iz Kine. I ostatka svijeta uopće.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 23:21

Ipak, s obzirom na to da je preostalo samo šest tjedana prije stupanja na snagu konačnih odredbi američkog zakona 1. siječnja, a pregovori o mirovnom sporazumu s Washingtonom slabo napreduju, vlada u Berlinu sve je više uvjerena da mora udružiti snage s Parizom i podržati Francuska se zalaže za industrijsku politiku EU-a koja se više temelji na subvencijama, kako je POLITICO prvi izvijestio u subotu.

Cilj: Stvoriti bolje poslovne uvjete kako bi se osiguralo da Europa ostane mjesto ulaganja za ključne buduće zelene tehnologije kao što su baterije, vodik ili solarni paneli.

---

VADITE PARE.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 23:48

Američki dužnosnici pozvali su EU da izbjegne bilo kakvu trgovinsku prepirku s Washingtonom i sugerirali su da bi Europa umjesto toga trebala kopirati američki model subvencija za vlastite industrije.

---

Tako je SAD. :tu

Sad ćeš fino platiti te svoje izjave kako Njemačka dakle i EU kako je ono reka 15.10.2022 :


“Odvajanje je pogrešan odgovor. Ne moramo se odvajati od nekih zemalja”, rekao je početkom sedmice Scholz, koji planira posjetiti Kinu do kraja godine.

“Odlučno kažem da moramo nastaviti poslovati s Kinom”, poručio je njemački premijer.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 23/11/2022, 23:53

Ja ne znam šta Hrvatska izvozi u Kinu al znam jako dobro šta Njemačka tamo izvozi.

--

U pomenutom periodu države koje su najviše uvozile iz zemalja EU-a su Sjedinjene Američke Države sa 41,3 milijarde eura, Velika Britanija sa 26 milijardi eura, Kina 19 milijardi eura, Švicarska 14,1 milijardi eura i Turska sa osam milijardi eura.

Države koje najviše izvoze u zemlje EU-a su Kina sa 57,6 milijardi eura, SAD sa 32,2 milijarde eura, Velika Britanija 21,1 milijardi eura, Norveška 19,1 milijardi eura, Rusija 15,2 milijarde eura, Švicarska sa 11 milijardi eura i Turska sa 7,8 milijardi eura.

---

Izvoz Kine u EU = 57,6 miljardi a uvoz robe iz EU u Kinu = 19 miljardi eura.

Razlika = 38,6 miljardi eura u korist Kine.

SAD ĆEŠ FINO PLJUNIT PARE KAD SI TAKO PAMETAN.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by catabbath 24/11/2022, 00:12

A obzirom koji debili vode EU, propast je najvjerojatniji ishod

_________________
Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 11901
2015-08-22


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by RayMabus 24/11/2022, 00:18

Sad će fino pljunit hrpu para na poticaje unutar EU zbog one svoje izjave jer je iz razlike uvoza i izvoza očito da je Kina ta koja je u plusu 38,6 miljardi eura a da je onih 19 miljardi šta EU tamo uvozi u osnovi njemački autići.

--

Sad ćeš fino platiti te svoje izjave kako Njemačka dakle i EU kako je ono reka 15.10.2022 :


“Odvajanje je pogrešan odgovor. Ne moramo se odvajati od nekih zemalja”, rekao je početkom sedmice Scholz, koji planira posjetiti Kinu do kraja godine.

“Odlučno kažem da moramo nastaviti poslovati s Kinom”, poručio je njemački premijer.


--

Jbte oni zarađuju na EU i ovaj poprilično glasno izjavljuje kako će on štiti njemačke interese a na štetu EU i da je nama Kina bitna.

Ne da nam nije bitna nego imamo ogroman minus u trgovini s njom.

TO GOVNO TRIBA POTOPIT.

UDRI BIDENE. JEBI IN MAJKU.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by Ringo10 24/11/2022, 03:09

Bajden ce unistiti europsku industriju!
ODLICNO
Ringo10
Ringo10

Posts : 20034
2015-09-24


Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by T. 24/11/2022, 11:22

pa to je plan od početka ovog 'rata' sankcijama prema rusiji...
uništiti njemačku industriju, time pada čitava eu...
i kada su se nijemci počeli malo kolebati glede nastavka sankcija prema rusiji, ode plinovod...
a amerikance ove sankcije ne pogađaju niti približno kao europu...
ovu zimu vjerojatno još ne, jer postoje rezerve plina...
ali nakon slijedeće zime, nema te vlade eu države koja će ostati na funkciji...
građani će političare vješati po banderama...

_________________
Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju 20220910
T.
T.

Posts : 15700
2014-04-14

Age : 81

Back to top Go down

Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju Empty Re: Bidenov plan će ‘ubiti‘ europsku industriju

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum