ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Meloni žestoko optužila Francusku za neokolonijalizam

Go down

Meloni žestoko optužila Francusku za neokolonijalizam Empty Meloni žestoko optužila Francusku za neokolonijalizam

Post by RayMabus 21/11/2022, 16:19

Bravo mala. :tu :tu :tu :tu :tu

MELONIJEVA IZNELA STRAŠNE OPTUŽBE U EMISIJI: "Ovo Francuska štampa za svoje nekadašnje kolonije, gde se primenjuje 'danak gospodaru'"

Gostujući u emisiji "Non è l'Arena", na italijanskoj televiziji LA7, Đorđa Meloni je iznela šokantne tvrdnje o eksploataciji prirodnih resursa zemalja afričkog kontinenta i to od strane Francuske.
Meloni žestoko optužila Francusku za neokolonijalizam 288801_meloni_f

Ovo se zove CFA franak, valuta koju Francuska štampa za svoje nekadašnje kolonije (14 afričkih država) na koje se primenjuje senjoraž (danak gospodaru) i na osnovu kojih eksploatiše resurse ovih nacija - navela je premijerka Italije i pokazala fotografiju novca.


Postoje dve varijante ovog novca, jedna se koristi u centralnoj, a druga u zapadnoj Africi, ali obe imaju istu vrednost.

Tada je Meloni pokazala drugu fotografiju, koja je samo dodatno podstakla užas koji će uslediti nakon saznanja na koji je način Francuska praktično stavila "šapu" na svoje bivše kolonije i time ih dovela u neki savremeni sistem robovlasništva.

- Ovo je dete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso (država u Zapadnoj Africi), ova država je jedna od najsiromašnijih na svetu. Francuska štampa kolonijalni novac za Burkinu Faso, koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 odsto svega što Burkina Faso izveze završi u kasi Francuske riznice. Zlato zbog kog ovo dete ide u tunele kako bi ga izvuklo, završava u kasi Francuske riznice - navela je premijerka Italije.

Melonijeva je toliko ostrašćena u borbi protiv produbljivanja migrantske krize u Evropi, da je tužila čak i pisca Roberta Savijana, autora "Gomore", zbog klevete i komentara u vezi sa politikom prema migrantima u Sredozemlju.

- Tako da rešenje nije da se Afrikanci dovedu u Evropu, suština je da se Afrika oslobodi pojedinih evropskih zemalja koje je eksploatišu i da se dozvoli ovim ljudima da žive od toga što imaju - zaključila je premijerka i naglasila svoju poentu.

Francuska štampa kolonijalni novac za Burkinu Faso, koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 odsto svega što Burkina Faso izveze završi u kasi Francuske riznice. Zlato zbog kog ovo dete ide u tunele kako bi ga izvuklo, završava u kasi Francuske riznice - navela je premijerka Italije.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum