ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbijanski pilot teško ranjen u napadu na helikopter UN-a u Nigeriji

Go down

Srbijanski pilot teško ranjen u napadu na helikopter UN-a u Nigeriji Empty Srbijanski pilot teško ranjen u napadu na helikopter UN-a u Nigeriji

Post by RayMabus 18/11/2022, 15:37

Srbijanski pilot Boro Đukić (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao. Kako saznaje "Blic", Đukić je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju.

Prema saznanjima "Blica", World food programme (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od njemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo Đukić. Napadnut je prilikom rutinskog slijetanja u Damboi, u Nigeriji.

- Napadač, nigerijski vojnik, zapucao je iz vatrenog oružja, a potom napao i sječivom. Jedna humanitarka je ubijena, kao i jedan vojnik, a pilot Đukić je teško ranjen - navodi izvor "Blica".

Đukić je, prema saznanjima "Blica", smješten u bolnicu u Majdiuguriju, gdje je ekipa uspjela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, bit će prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

- I napadač, pripadnik oružanih snaga Nigerije, ubijen je tokom napada - navodi izvor "Blica.

Bora Đukić, pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

https://avaz.ba/globus/svijet/787564/srbijanski-pilot-tesko-ranjen-u-napadu-na-helikopter-un-a-u-nigeriji
RayMabus
RayMabus

Posts : 152483
2014-04-11


Back to top Go down

Srbijanski pilot teško ranjen u napadu na helikopter UN-a u Nigeriji Empty Re: Srbijanski pilot teško ranjen u napadu na helikopter UN-a u Nigeriji

Post by RayMabus 18/11/2022, 15:42

Nezvanično, dogodio se sukob među nigerijskim vojnicima i napadač je potrčao prema helikopteru koji je sleteo, a kojim je upravljao Đukić.

Napadač je ispalio nekoliko hitaca prema putnicima koji su se iskrcavali usmrtivši na licu mesta jedni putnicu i ranivši Boru Đukića. Zatim je napadač pritrčao Đukiću kako bi ga ubio, ali mu se tada puška zaglavila. U tom trenutku je izvadio bajonet i dva puta ubo Đukića u predelu stomaka. To je napadaču bilo poslednje što je uradio u životu, imajući u vidu da su ga drugi nigerijski vojnici likvidirali.

https://www.novosti.rs/hronika/nesrece/1174008/detalji-napada-srpskog-pilota-nigeriji-pomahnitali-vojnik-upucao-onda-ubadao-bajonetom

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152483
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum