ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

S ulaskom u zonu Šengena Hrvatska uvodi rigoroznije mjere kontrola na granici s BiH

Go down

S ulaskom u zonu Šengena Hrvatska uvodi rigoroznije mjere kontrola na granici s BiH Empty S ulaskom u zonu Šengena Hrvatska uvodi rigoroznije mjere kontrola na granici s BiH

Post by RayMabus 11/16/2022, 13:13

Nove vlasti, a i mi s njima, 1. januara 2023. godine osvanut će u državi stiješnjenoj između Šengena sa zapada i, kakav god da je, "Otvorenog Balkana" na istoku. S ulaskom u zonu Šengena Hrvatska uvodi rigoroznije mjere kontrola na granici s BiH, koja postaje istočna granica Evrope.

To će dodatno opteretiti jedina dva granična prijelaza akreditirana za međunarodni transport, a uz podatak da skoro dvije trećine izvoza BiH preko Hrvatske usmjerava ka tržištu EU, nije teško pretpostaviti kakve probleme domaći privrednici mogu očekivati. Istovremeno, građani BiH će biti obavezni da apliciraju za ulazak u Hrvatsku.

Za sada nema znakova zabrinutosti niti informacija da se procedure nastoje ublažiti, a dodatni granični prijelazi osposobiti, kao što nema reakcije ni na najave da će BiH do kraja godine dobiti status kandidata za članstvo u EU.

https://avaz.ba/vijesti/kolumne/786860/izmedu-istoka-i-zapada
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum