ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Most preko Cetine

Go down

Most preko Cetine Empty Most preko Cetine

Post by Noor 16/11/2022, 01:04

Most preko Cetine Scree160


Nije nimalo ugodno. Na moru je bonaca, a gore bura. Hladno je. Uzalud nam Sunce visi nad glavom. Kao luster. I galebovima je ovo previsoko. Daleko, nestvarno.

Govorimo jedan drugome da pazimo gdje stajemo. I da se ne približavamo rubu. A pogled je impresivan. Emotivniji među nama rekli bi da im od viđenog zastaje dah. Toliko je lijepo. Neopisivo.

S obje strane Cetina. A oko nje Omiš. Druže se kao djeca. Igraju cingarelu, trule kobile, preskaču laštik. I ne mare za ljude. Pa tako ni za nas, koji se visoko iznad njih, na više od sedamdeset metara nadmorske visine, tresemo u nevjerici.

Most preko Cetine Scree158
Most preko Cetine Scree159
Most preko Cetine Scree157

Stojimo na mostu, držimo se sredine, i slušamo Tomislava Cvetka. Inženjer Hrvatskih cesta, s iskustvom rada i na Maslenici, ne razmeće se izjavama. Dovoljne su mu činjenice. Vidi se da je ponosan na sve ono što Hrvatske ceste i Strabag rade na ušću Cetine. Trudi se da i mi budemo ponosni. Da shvatimo veličinu i kompliciranost građevinskog pothvata koji će zauvijek promijeniti znameniti kanjon. I omiške razglednice.

- Laici nas znaju pitati na čemu most stoji, kako je moguće da ovako visi, što ga drži, a odgovor se krije u težištu s unutarnjim uporištima, pogledajte - pokazuje nam Cvetko golemo betonsko/čelično sidrište, koje će uskoro biti zatrpano, tako da ni vozači neće imati pojma po čemu se zapravo voze.

PRAVA ANEGDOTA
Most je upravo iz tog razloga dug 210 metara, no njegov vidljivi dio iznosi “samo” 152 metra. I prođe se za tren. Bez stajanja.

Čudi se Cvetko zašto to napominjemo, naravno da na mostu neće biti dopušteno zaustavljanje, ne budimo glupi. Nema on pojma da je jedan visoko rangirani dalmatinski političar, znate ga sigurno, moguće da ste za njega i glasali, na sastanku u Zagrebu, kad su se tek dogovarali svi detalji izgradnje mosta, mrtav ozbiljan predložio da se nasred tog velebnog zdanja predvidi i stajanka. Vidikovac. Pravi pravcati. Bilo bi, reče, šteta da se građanima i turistima ne omogući uživanje u veličanstvenom pogledu.

Ne zna inženjer Cvetko za tu anegdotu. Malo mu je i neugodno kakvog sve svijeta ima pa okreće temu. Na vjetar, koji u Omišu puše 360 dana godišnje. Nebitan je smjer. Omiš je hrvatski Chicago.

- Upravo je u tijeku projektiranje burobrana, tako da će taj problem biti riješen - uvjerava Cvetko.

Kako će točno burobrani izgledati još nije poznato, pretpostavka je tek kako bi mogli biti postavljeni samo sa sjeverne strane mosta. Koji će, posljednja je informacija, biti gotov početkom 2023. godine.

S obzirom na to da se most gradi postupkom takozvane slobodne konzolne gradnje, pri čemu se dijelovi čeličnog sklopa, načinjeni u Italiji, montiraju u tunelu te potom potiskuju vani, iznad ambisa, od Cvetka saznajemo kako su im ostala još četiri takva potiskivanja. Svako u dužini od 12 metara.

- U Hrvatskoj se još niti jedan most nije radio ovakvom tehnikom, ona je uistinu posebna, a ovdje je bila nužna jer govorimo o mostu koji izravno iz jednog tunela ulazi u drugi - objašnjava inženjer.

Ulazimo i mi u tunel. Prvi. Onaj koji je još davno, ima tome i cijelo desetljeće, postao poznat kao “tunel koji od nigdje vodi u ništa”. Svrha mu se napokon bliži, ime mu je “Omiš”, a nedavno je dobio i dvije poprečne sigurnosne cijevi, dva izlaza u slučaju nužde, jedan dug 314, a drugi 187 metara. U izvornome ih projektu nije bilo, a bez njih ni tunel, s obzirom da je dug 1470 metara, ni omiška obilaznica sa svojih 3700 metara ne bi mogli dobiti uporabnu dozvolu.

- Da, tako je - kratko će Cvetko.

TKO ĆE BOJATI TUNELE?
Temperatura u tunelu drastično pada. Mrak je. Svjetlo će tek doći. Kao i boja. Bojenje tunela važna je stavka. Ali ipak samo sitnica u investiciji koja se popela do pola milijarde kuna.

Prvih 350 milijuna potrošeno je još davno, na ulaz u obilaznicu i na dva tunela s istoče strane. A most i treći tunel, “Komorjak” na zapadu, dug 600 metara, te spoj na državnu cestu D70 kod Naklica stajat će još 196 milijuna kuna. Puno. A ništa naspram cijene cijelog poteza do Splita koja se procjenjuje na 2,7 milijardi kuna.

Više na
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s-mora-i-kraja/nasi-su-reporteri-obisli-impresivno-zdanje-broje-se-dani-do-spajanja-mosta-iznad-omisa-a-velik-dio-brze-ceste-prema-splitu-uskoro-ce-biti-zatvoren-da-dobro-ste-procitali-1240299

_________________
It's So Good To Be Bad
Noor
Noor

Posts : 25822
2017-10-06


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum