ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Italija, Grčka, Malta i Cipar: Previše migranata ostaje kod nas

Go down

Italija, Grčka, Malta i Cipar: Previše migranata ostaje kod nas Empty Italija, Grčka, Malta i Cipar: Previše migranata ostaje kod nas

Post by RayMabus 12/11/2022, 20:41

A mi smo primili Ukrajince. Nama su kvote pune. A šta ću vam ja ? Pozdravite Komšića.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/italija-grcka-malta-i-cipar-previse-migranata-ostaje-kod-nas-sustav-nije-pravedan/2411410.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d

I Bakira isto čija je politička stranka u osnovi jedan ogranak muslimanskog brastva.

U prevodu : ODJEBITE.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Italija, Grčka, Malta i Cipar: Previše migranata ostaje kod nas Empty Re: Italija, Grčka, Malta i Cipar: Previše migranata ostaje kod nas

Post by RayMabus 12/11/2022, 20:58

Svađa susjeda: talijanska premijerka iznenađena „agresivnom“ reakcijom Francuske oko migranata s broda „Ocean Viking“

I dok se europska javnost medijski zabavlja vijestima o ulasku ukrajinske vojske u Herson bez borbe i sveopćem slavlju koje je zbog toga zahvatilo tu zemlju pa se eto prelijeva i u cijelu Europu, puno ozbiljnije stvari po Europsku uniju događaju se na svakodnevnoj razini. Nešto ispliva na medijsku površinu, nešto ne.

Ali ono što je danas uspjelo doći u medijski prostor jasno ukazuje na to koliko Europska unija ima vlastitih dubioza i unutarnjih problema s kojima se teško uspijeva nositi i koje nemaju baš nikakve veze s ratom u Ukrajini ili s omrznutim Rusima.

Tako Euronews danas objavljuje kako je humanitarni brod s oko 230 migranata spašenih na moru pristao u petak u francuskoj luci nakon što ga je Italija odbila primiti, zbog čega se rat riječima oko njihove sudbine intenzivirao između dva susjeda Europske unije.

Francuska je upozorila Italiju na “teške posljedice” prije nego što je „Ocean Viking“ stigao u južnu luku Toulon. Humanitarnom brodu Rim je zabranio ulazak nakon što je spasio migrante u Sredozemnom moru. (Ovdje bismo dodali da je ovaj norveški brod vlasništvo francuske nevladine organizacije SOS Mediterranee.)

To je izazvalo oštri odgovor talijanske premijerke Giorgie Meloni, šefice najdesnije orijentirane talijanske vlade u posljednjih nekoliko desetljeća, koja je sada, čini se, spremna gurnuti ovaj spor na vrh europskog dnevnog reda.

“Pogodila me agresivna reakcija francuske vlade koja je s moje točke gledišta neshvatljiva i neopravdana”, rekla je Meloni na konferenciji za novinare, dodavši kako Italija ne može biti jedina destinacija za migrante iz Afrike.

Brod Ocean Viking isprva je tražio pristup talijanskoj obali, koja je najbliža mjestu gdje su pokupljeni migranti, rekavši da se zdravstveni i sanitarni uvjeti na brodu brzo pogoršavaju.

Ovdje moramo dodati kako je francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin izjavio da su postupci Italije bili neljudski jer su talijanske vlasti odbile dopustiti brodu da pristane te da Pariz suspendira europski sporazum prema kojem se obvezao na godinu dana ugostiti 3500 tražitelja azila koji su stigli u Francusku iz Italije.

Na medijskoj konferenciji Meloni je izjavila da su ona i talijanska javnost “zaprepašteni” agresivnim odgovorom francuske vlade, za koji smatra da je “nerazumljiv i neopravdan”.

“Ovo je prvi brod nevladine organizacije koji je uplovio u Francusku s 230 putnika, pa mi je to teško suprotstaviti Italiji jer je 90.000 migranata ušlo na naš nacionalni teritorij od početka godine”, kazala je Meloni.

“Reci mi što želiš. Treba li Italija biti jedina luka na Mediteranu u koju stižu migranti? A gdje to piše? upitala se retorički Georgia Meloni.

https://www.geopolitika.news/vijesti/svada-susjeda-talijanska-premijerka-iznenadena-agresivnom-reakcijom-francuske-oko-migranata-s-broda-ocean-viking/


Ja da san na mistu Talijana sad bi im sve te brodove s imigrantima preusmjerija na Korziku pa neka se misle.


_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152241
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum