ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

tako se to radi

Go down

tako se to radi Empty tako se to radi

Post by debotoijusto 4/11/2022, 12:40

SIDNEY UNITED 58 kažnjen je s 15 tisuća dolara zbog ustaševanja njegovih navijača na utakmici finala kupa protiv Macarthura odigranoj prošlog mjeseca. Australski savez osudio je ponašanje navijača kao "izrazito uvredljivo" te istaknuo da će u slučaju ponavljanja incidenta klub možda biti i izbačen iz natjecanja. Dva navijača uhićena su zbog nacističkog salutiranja i doživotno izbačena sa stadiona.
Podsjetimo, brojni navijači ovog drugoligaša, koji je senzacionalno izborio finale australskog kupa, u kojem je poražen 2:0 od Macarthura, na utakmici za trofej na Western Sydney Stadiumu vikali su "Za dom spremni" s visoko podignutim desnicama. Nakon što su tribine završile sa salutiranjem ustaškog pozdrava, pri čemu je jedna tribina vikala "za dom", a druga odgovarala "spremni", navijači su sami sebi aplaudirali.

Australski savez će novac koji Sidney United uplati na ime kazne iskoristiti da financira edukacije, radionice i materijale koji se bave suzbijanjem diskriminacije u australskom društvu. Klub će biti dodatno kažnjen, oduzimat će mu se bodovi, a bit će i izbačen iz australskog kupa na tri godine ako ne ispuni pet uvjeta koje je savez postavio.

Ti uvjeti podrazumijevaju organizaciju antirasističkih radionica za zaposlenike, volonterski rad u židovskim zajednicama, ali i propisivanje inicijative unutar kluba kojom se daju jasne smjernice za navijače koji žele podržavati klub.
Čelnik židovskog zastupničkog doma u Novom Južnom Walesu Darren Bark dao je izjavu kojom je podržao odluku saveza: "Ovo su bile neke od najružnijih scena koje smo imali prilike vidjeti u našem nogometu. Nadamo se da će sankcije biti poruka i drugim klubovima da se takvo ponašanje neće tolerirati."


https://www.index.hr/sport/clanak/hrvatski-klub-iz-australije-zestoko-kaznjen-zbog-ustasevanja-prijeti-mu-izbacivanje/2409093.aspx


debotoijusto
debotoijusto

Posts : 28046
2014-04-12


Back to top Go down

tako se to radi Empty Re: tako se to radi

Post by RayMabus 4/11/2022, 12:43

lol!

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum