ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vratite se u Afriku

Go down

Vratite se u Afriku Empty Vratite se u Afriku

Post by RayMabus 4/11/2022, 10:47

Prekinuta sjednica francuskog parlamenta nakon povika desničara "vratite se u Afriku"
Vratite se u Afriku B_221104027

Sjednica Francuskog parlamenta je zaustavljena nakon što je krajnje desničarski zastupnik uzviknuo "Vratite se u Afriku" dok je njegov tamnoputi kolega govorio o imigraciji.

Grégoire de Fournas, član Nacionalnog Saveza (RN), rekao je kasnije da njegova "primjedba" nije bila usmjerena protiv samog Carlosa Martensa Bilonga, već protiv migranata koji pokušavaju doći do Europe morem.

Bilongo je rekao da je rođen u Francuskoj i da je ta izjava "sramotna". Premijerka Elisabeth Borne rekla je da "nema mjesta za rasizam".


Narodna skupština sastat će se u petak i odlučiti o "potrebnoj sankciji", saopćeno je iz liberalnog bloka.
Bilongo je ispitivao vladu o zahtjevu nevladine organizacije SOS Méditerranée za pomoć u pronalaženju smještaja za 234 spašena migranta.

Kada je de Fournas dao svoju primjedbu, predsjedavajuća, Yael Braun-Pivet, zahtijevala je da se zna tko je govorio. Zatim je, dok su zastupnici skandirali "Van! Van! Van!", prekinula sjednicu, rekavši: "Ovo nije moguće."

G. de Fournas pokušao se braniti, rekavši da je mislio na "brod koji prevozi migrante u Europu", ali se kasnije izvinou Bilongu zbog "nesporazuma" koji su njegovi komentari izazvali i ako je bio povrijeđen njima.

Čelnik LFI-a Jean-Luc Mélenchon poručio je da su komentari zastupnika "neprihvatljivi" i da bi ga trebalo izbaciti iz Nacionalne skupštine.

Imigracija i ove godine ima istaknuto mjesto u predsjedničkim i parlamentarnim izbornim kampanjama RN-a, a čelnica stranke Marine Le Pen predložila je referendum o smanjenju imigracije ukoliko postane predsjednica.

Na parlamentarnim izborima u junu stranka je udeseterostručila svoju prisutnost u Narodnoj skupštini osvojivši 89 mjesta.

Prekinuta sjednica francuskog parlamenta nakon povika desničara "vratite se u Afriku"

lol!

Samo trpaj. Trpaj još.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum