ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Talijanska vlada zabranjuje rodnu propagandu

Go down

Talijanska vlada zabranjuje rodnu propagandu Empty Talijanska vlada zabranjuje rodnu propagandu

Post by RayMabus Sat 29 Oct - 12:40

Talijanska vlada zabranjuje rodnu propagandu Ana-B-rnabic

Dolaskom desne koalicije na vlast pitanje LGBTQ prava najvjerojatnije će biti gurnuto u drugi plan, a rodna propaganda će dobiti manje prostora u politici. Posljednjih godina velik je promašaj pripisivan ljevičarskom zastupniku Alessandru Zanu, čija je primarna svrha bila kažnjavanje homofobije i transfobije, ali koji bi, primjerice, natjerao održavanje obrazovnog dana o homofobiji u talijanskim školama. oluja. Zbog prijedloga zakona organizirane su velike prosvjede, a osim talijanske desnice zabrinutost su izrazile i organizacije za zaštitu obitelji te papa Franjo. U studenom 2020. donji dom rimskog parlamenta ga je prihvatio, no u listopadu 2021. gornji dom odbacio je zakon.

Nova talijanska premijerka Giorgia Meloni, koja je prošli tjedan preuzela dužnost, u uvodnom govoru u kojem je iznijela program svoje vlade nije se osvrnula na to kako se njezina vlada u budućnosti namjerava nositi s navedenim problemom, već identitet predsjednika parlamenta i sastav vlade sugerira da će desna vlada na neko vrijeme izbaciti pitanje spola iz političkog života.

Znakovito je da je prilikom izbora novog predsjednika Zastupničkog doma Alessandro Zan umarširao u dvoranu Zastupničkog doma s transparentom na kojem je novog predsjednika nazvao homofobom. Doista, Lorenzo Fontana nedavno je nekoliko puta govorio u korist tradicionalnog obiteljskog modela. Rekao je to ovako: obitelj nije ništa drugo nego majka i otac i njihova djeca. Nema mjesta drugim čudnim tumačenjima.

U tijeku je križarski rat protiv kojeg se ne moramo boriti mačem, već oruđem kulture i autentičnih informacija

- Rekao je.

Fontana je također u prošlosti tvrdio da su europski narodi napadnuti. U svojoj knjizi The Empty Cradle of Civilization on piše: "Demografska kriza uzrokuje razaranja usporediva s ratnim gubicima u Italiji, svake godine s demografske karte Italije nestane osoba jednaka broju stanovnika grada veličine Padove." No, nije nam svejedno, mi štitimo svoj identitet od jednoumlja globalizacije, čiji je cilj porobljavanje svih."

Zanimljivo je i da je Giorgia Meloni za izravnu suradnicu izabrala Alfredu Mantovano, ključnu osobu otpora protiv rodne ideologije, te ju imenovala državnom tajnicom Vijeća ministara. U članku objavljenom u veljači 2021. ustvrdio je da su Zakon Zan i optužba za homofobiju zapravo vrlo učinkovito oružje političke borbe.

Homofobniji postaju svi oni koji javno istupaju protivno novoj vrsti prava ili ne priznaju legalnost istospolnih brakova i duginih parova.

On je rekao. Prema njegovim riječima, rodna borba daleko nadilazi zakonsku zaštitu rodnih manjina.

Imenovanje Eugenije Roccelle, odgovorne za politiku obitelji i rađanja te jednakih mogućnosti, također daje naslutiti smjer vlade Melonijeve. 2017. je kao senator pokrenuo Facebook stranicu No Gender Day.

Inicijative usmjerene na brisanje spolnih razlika sada prožimaju naš svakodnevni život. Legalizacija istospolnih brakova nije ništa drugo nego progresivno uništavanje tradicionalnog obiteljskog modela i rodnog identiteta, stvaranje nove vrste antropološkog modela

rekao je Roccella. Prema izjavama koje je objavila LGBTQ zajednica, imenovanje Roccelle na čelo Ministarstva obitelji ravno je objavi rata.

Istaknuta osoba u borbi protiv roda je i Giuseppe Valditara, kojemu je Giorgia Meloni povjerila vođenje ministarstva obrazovanja, a koji je u više navrata izrazio zabrinutost zbog prijedloga zakona Zan. Kako je navedeno, zakon ne bi kažnjavao samo one koji potiču na nasilje ili one koji čine nasilje, već i one koji formiraju jednostavno mišljenje.

https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/10/az-olasz-kormany-szamuzi-a-genderpropagandat
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum