ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hindus na čelu Britanije

Go down

Hindus na čelu Britanije Empty Re: Hindus na čelu Britanije

Post by RayMabus 24/10/2022, 16:10

Kaže Džaferović tamo krajem petog mjeseca kad je ona meni stala na žulj jer je podržala Komšića kad je došla posjetit BiH da Lisa Truss nije naivna i da je iskusna diplomatkinja. Tada je bila ministrica vanjskih poslova. Iskenjalo se po njoj samo tako i dobila šup kartu i sad je nitko i ništa.

Sad mu ovoga hindusa uvalilo.Ministrica Truss ipak nije ni naivna ni neinformisana, te dobro vidi o čemu se radi. Odlučne poruke koje je uputila predstavljaju pravo sredstvo za odvraćanje i doprinose miru”, kazao je.

Ističe da popustljivost ohrabruje “siledžije poput Dodika”, dok ih rezolutan stav obeshrabruje.

“Ovo je potvrdio i sam Dodik, koji svaki put nakon što dobije odlučne poruke ublaži svoju poziciju, a svaki put kada osjeti slabost kod druge strane počinje da prijeti secesijom.

Britanska diplomatija je velika diplomatija i ministrica Truss, kao i cjelokupna Vlada, dobro prepoznaju ovo i ispravno reaguju.

Zato su jako važne sankcije koje je Velika Britanija uvela, kao i podrška Oružanim snagama BiH i NATO putu, jer to su mjere koje obeshrabruju sve one koji imaju opasne namjere i tjeraju ih da dobro razmisle o posljedicama”, kazao je Džaferović.

https://www.bhdijaspora.net/dzaferovic-jako-neumoljivo-jasna-poruka-siledzijama-poput-dodika-sefica-britanske-diplomatije-ipak-nije-naivna/vijesti/

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Back to top Go down

Hindus na čelu Britanije Empty Re: Hindus na čelu Britanije

Post by T. 24/10/2022, 16:31

Kao da je 'antialkoholičar' poželjna referenca za biti britanski premijer...
Dapače, najbolji njihov premijer je bio notorni pijanac...

_________________
Hindus na čelu Britanije 20220910
T.
T.

Posts : 15700
2014-04-14

Age : 81

Back to top Go down

Hindus na čelu Britanije Empty Re: Hindus na čelu Britanije

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum