ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 00:18

Od mnogih govornika čuli smo priče o agresiji i narušavanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, mnogi kažu da je to prvi sukob na tlu Evrope od Drugog svetskog rata. Istina je da je prvi put narušen integritet jedne zemlje u Evropi kada je Srbija napadnuta, a da nije izvršila napad na bilo koju drugu suverenu zemlj. To se uporno prećutkuje.

Predsednik dodaje da Balkan ne može da podnese još jedan rat, i nada se da ćemo u tom naporu imati doblju volju i razumevanje svih zemalja.

- Ovaj proces vodimo u veoma kompleksnim okolnostima u kojima je prisutan hibridni rat i prljava kampanja u delu međunarodne javnosti protiv naše zemlje na različitim poljima. Dovoljno je da vas samo podsetim na citate i navode svetskih medija da će Srbija napasti svoje susede i da predstavlja pretnju po regionalnu stabilnost. Naravno, to se nikada nije dogodilo, i to je bila samo jedna u nizu brojnih laži protiv Republike Srbije. Srbija je okarakterisana kao potencijalni faktor destabilizacije u regionu, samo zato da ne bi govorila istinu - da princip nepovredivosti granica mora podjednako da važi za sve. Srbija je bila i biće faktor stabilnosti u celom regionu - dodao je on.


https://www.novosti.rs/vesti/politika/1156145/najnovije-vesti-aleksandar-Suljo-uzivo-ujedinjene-nacije-Suljo


Sad ćeš ti dragi moj udarit sankcije Rusiji ili te neće biti.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 00:50

Zato šta vi nikad nikog niste napali i vi ste mirotvorci zato je NATO danas rasporedio dodatne snage na Kosovu.NATO je rasporedio rezervne vojnike u svoju misiju na Kosovu naziva KFOR, objavio je u srijedu jedan od zapovjednika misije, uoči isteka roka za uvođenje registarskih oznaka koje uvode kosovske vlasti, a kojima se protive lokalni Srbi, javlja Reuters.

Raniji pokušaji da se uvedu tablice na većinski srpskom sjeveru Kosova doveli su do sukoba između policije i Srba koji su ljetos postavili cestovne blokade. One su uklonjene kada su se u nadgledanje tog postupka uključili mirovne snage NATO-a, a kosovske vlasti produžile rok do 31. listopada. Približavanjem tog datuma raste bojazan od izbijanja sukoba između Kosova i Srbije, više od 20 godina otkad je NATO bombardirao Srbiju kako bi zaustavio nasilje nad albanskom većinom na Kosovu.

“U sklopu uobičajenog planiranja rasporeda snaga, postoje rezerve uvježbane za dolazak ovdje”, rekao je zapovjednik istočnog sektora KFOR-a, pukovnik Christopher Samulski novinarima u kampu Bondsteel. Oko 3700 NATO-ovih mirovnjaka trenutno je raspoređeno u bivšoj srbijanskoj pokrajini kako bi spriječili nasilje između etničkih Albanaca i Srba. Američki časnik nije precizirao koliko je dodatnih vojnika stiglo na Kosovo, no spomenuo je jedinicu “veličine bojne”. Bojna se obično sastoji od 500 do 1000 vojnika.

https://www.geopolitika.news/vijesti/nato-rasporeduje-rezerve-na-kosovu/
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 01:01

„Nemamo vremena za gubljenje. Proces reformi EU treba ići paralelno sa narednim koracima u procesu proširenja“, rekao je šef evropske diplomatije i istakao kako će EU nastaviti snažno podržavati svih šest država Zapadnog Balkana, politički, tehnički i finansijski, kako bi im pomogla da „unaprijede ključne političke, institucionalne, društvene i ekonomske reforme koje su neophodne za napredak na putu ka EU“.

Borrell je najavio da bi Unija, u cilju boljeg povezivanja sa Zapadnim Balkanom, mogla otvoriti Vijeće za vanjske poslove i druga savjetodavna tijela za redovno učešće predstavnika regije u tim tijelima u svojstvu gosta.

https://balkans.aljazeera.net/news/balkan/2022/7/13/borrell-o-balkanu-i-eu-nemamo-vremena-za-gubljenje


Znači ti bi meni ovo uvalija u EU jer si ti u svojoj bolesnoj glavi i uglavi kreatora zapadne vanjske politike osmislija da to sve bude pod vašom kontrolom tj jedno a vi ćete s time vladat.

JEBAT ĆU TI MAJKU.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 01:24

RUSKI šef diplomacije Sergej Lavrov rekao je u intervjuu za News week da Zapad sankcijama nije uspio uzdrmati gospodarstvo te da su sankcije Rusiji nanijele štetu stanovništvu zapadnih zemalja.

"Zapad je uvodio jednostrane restriktivne mjere pod krinkom sakaćenja Rusije. Međutim, one nisu uspjele slomiti rusko gospodarstvo. Štoviše, čini se da su sankcije oružje s dvije oštrice: povećanje cijena i smanjenje prihoda vidljivi su u mnogim europskim zemljama, kao i nestašice energije i prijetnje socijalnim potresima", kazao je Lavrov, prenosi ruska prorežimska novinska agencija TASS.

"Obični građani plaćaju za antirusku politiku vladajućih elita"

Lavrov je rekao da sada "blagodati civilizacije postaju privilegija bogatih".

"To je cijena koju obični građani plaćaju za antirusku politiku vladajućih elita. Čitavi sektori europskih gospodarstava, uključujući metalurški i kemijski, desetljećima napreduju zahvaljujući opskrbama ruskim energentima.

Ruski energenti su omogućili zemljama EU da uđu u konkurenciju i s američkim tvrtkama. Izgleda da to više neće biti slučaj, a to nije naš izbor. Ako Zapad želi djelovati na štetu vlastitih interesa, mi ih ne možemo u tome spriječiti", rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi TASS.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 01:26


Josep Borrell
Published On 19 Sep 2022
19 Sep 2022

Vrijeme i historija su na strani Ukrajinaca – dok god se držimo naše strategije, smatra autor (EPA)
Ruski rat protiv Ukrajine ušao je u novu fazu. Ukrajinska vojska bilježi spektakularan napredak, oslobađajući mnoge gradove i sela, te primorava ruske snage na povlačenje. Iako ostaje da se vidi dokle će ići ukrajinska kontraofanziva, već sada je jasno kako se strateški balans na terenu mijenja.

U međuvremenu, Europska unija je u potpunosti mobilizirana kako bi se suočila sa energentskom krizom. Ispunili smo svoje rezerve plina na iznad 80 posto – dosta prije 1. novembra, ciljanog datuma za to – i dogovorili smo jasne ciljeve smanjenja potrošnje plina tokom zime.

Kako bi pomogli ranjivim korisnicima i kompanijama pri borbi sa rastom cijena, napreduju prijedlozi kao što su povećani porezi za energentske kompanije koje su napravile prevelike zarade.

Nadalje, u koordinaciji sa G7 i drugim partnerima koji slično razmišljaju, razmatramo planove za zamrzavanje cijena ruskih izvoza nafte. I pomažemo našim partnerima na Globalnom Jugu da se nose sa problemima zbog ruske brutalne agresije i ciničnog korištenja energije i hrane kao oružja.

Ukratko: generalna strategija djeluje. Moramo nastaviti podržavati Ukrajinu, pritiskati Rusiju sankcijama i pomagati našim globalnim partnerima u duhu solidarnosti.

Signal i prinuda
Oni koji dovode u pitanje da li sankcije djeluju imaju sve slabije uporište. Općenito, sankcije imaju dvostruku funkciju: signal i prinuda. Signal predstavlja protivljenje ponašanju države – koje u ovom slučaju uključuje kršenje međunarodnog zakona i razuzdani napadi na civile i civilnu infrastrukturu.

A, iako nismo u ratu sa Rusijom, prinuda ima za cilj i da primora na promjenu i da ukloni ekonomska i tehnološka sredstva njene agresije.

Poslavši veoma jasan signal, EU je napravila historijsku odluku da okonča svoju ovisnost o ruskoj energiji. Kremlj je prekršio ugovore dramatičnim smanjenjem količine izvezenog plina, poremetivši tržišta tokom tog procesa. Sposobnost da vodi takvu iznudu možda izgleda kao ruska snaga, ali u konačnici je to gubitnička strategija.

Suprotno popularnom vjerovanju, Rusija ne može lako naći održive zamjene europskom tržištu jer je većina njene infrastrukture za izvoz plina (plinovodi i LNG terminali) orijentirana ka Europi. Preusmjeravanje protoka plina ka državama kao što je Kina trajalo bi godinama i koštalo milijarde dolara.

Istina, Rusija je imala koristi od nedavnih povećanja cijena plina. No, to ne znači da su sankcije podbacile. Moramo sačekati da vidimo potpune efekte europske odluke da ukine izvoz energenata iz Rusije. Do sada je Europa samo zabranila uvoz ruskog uglja i smanjila svoje narudžbe ruske nafte. Ipak, čak i ovdje je utjecaj bio vidljiv.

Međuovisnost kao oružje
Ruski izvoz uglja nedavno je pao na najniži nivo od početka invazije, što reflektira neuspjeh Kremlja da nađe nove kupce. Slična situacija se desila i sa cijenama nafte otkad je EU objavila da će smanjiti svoj uvoz ruske nafte za 90 posto do kraja 2022. godine. A prihodi Kremlja će još više pasti ako još smanji svoje isporuke plina Europi.

Kako je nedavno primijetila njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock, Europa je u prošlosti platila malu finansijsku cijenu za ruski plin u prošlosti, ali je to bilo jer je plaćala za njegovu sigurnost. Rusija je napala Ukrajinu jer je bila uvjerena da će EU biti previše podijeljena i ovisna o ruskoj energiji da djeluje. No, ruski predsjednik Vladimir Putin je pogriješio u računici.

Smanjenjem ovisnosti o ruskoj energiji, Europa se oslobađa od starog vjerovanja da ekonomska međuovisnost automatski umanjuje političke tenzije. To je možda imalo smisla prije 40 godina, ali sada je sasvim drugačija situacija kada se ekonomska međuovisnost koristi kao oružje.

No, pravi odgovor nije zatvaranje u sebe. I dalje nam treba otvorena ekonomija, ali ne smijemo dozvoliti međuovisnost bez otpornosti i diversifikacije. Moramo računati na političke identitete onih sa kojima trgujemo i sa kojima kontaktiramo. Inače ćemo pasti u istu zamku koju je Putin postavljao 20 godina.

Sankcije su prikazale i svoj prinudni efekat. Gubitak pristupa zapadnoj tehnologiji počeo je pogađati rusku vojsku čiji tenkovi, avioni, telekomunikacijski sistemi i precizno naoružanje ovise o uvoznim komponentama.

Ekonomska i vojna podrška
Nadalje, interni izvještaj ruske Vlade koji je procurio upozorava na dugotrajnu štetu ruskoj ekonomiji od izvoznih restrikcija.

U poljoprivredi, 99 posto peradarske proizvodnje ovisi o uvozu. U avijaciji, 95 posto putnika iz Rusije putuje na uvezenim avionima, a sada manjak rezervnih dijelova smanjuje flotu ruskih komercijalnih aviona. U farmaciji, 80 posto domaće proizvodnje ovisi o uvezenim materijalima. Konačno, u sferi komunikacijske i informatičke tehnologije, Rusiji bi do 2025. moglo ponestati SIM kartica, a drugi sektori telekomunikacijskog sektora vraćaju se unazad godinama. Imajte u vidu kako ove procjene dolaze iz zvaničnih ruskih internih izvora.

Da li će same sankcije biti dovoljne za pobjedu nad osvajačem? No, ali zbog toga pružamo i ogromnu ekonomsku i vojnu podršku Ukrajini i radimo na razmještanju misije za vojnu obuku EU-a kako bi se dodatno ojačale ukrajinske oružane snage.

Rat nije završen i Putinov režim još ima karti za odigrati. No, sa aktuelnom zapadnom strategijom, Kremlju će biti bukvalno nemoguće obuzdati plimu. Vrijeme i historija su na strani Ukrajinaca – dok god se držimo naše strategije.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 01:28

Znači vamo ćeš mi podržavat Komšića i Vučica a vamo gurat sankcije Rusiji jer si dobio takve instrukcije od nekoga.

Dobro ti je Lavrov rekao pa ti vidi di si.

Ruski energenti su omogućili zemljama EU da uđu u konkurenciju i s američkim tvrtkama. Izgleda da to više neće biti slučaj, a to nije naš izbor. Ako Zapad želi djelovati na štetu vlastitih interesa, mi ih ne možemo u tome spriječiti", rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi TASS.

--

Znači to ti je ono nećeš na Vučica itd nego neka četnik sere po svima nama ovdje itd.

Jel ?

Nema problema.

Sad ćeš dobit raskol unutar EU po pitanju sankcija Rusiji.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 01:47

Vama u Briselu su samo bitni interesi par država EU te Amerike.

Da vas boli kurac za išta drugo meni ste pokazali na slučaju Komšić.

Pa vam je odma dva dana nakon toga uslijedio ruski napad na Ukrajinu.

Sad ovi četnik sere po meni i šta bi vi njega nešto kad vam to nije interes jer nije vas on tj Srbija napala.

NIJE VAŠA GUZA UGROŽENA.

O TOME SE RADI.

SAD ĆE VAM BITI GUZICA UGROŽENA.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by RayMabus 22/9/2022, 02:12

RayMabus wrote:
Josep Borrell
Published On 19 Sep 2022
19 Sep 2022U međuvremenu, Europska unija je u potpunosti mobilizirana kako bi se suočila sa energentskom krizom. Ispunili smo svoje rezerve plina na iznad 80 posto – dosta prije 1. novembra, ciljanog datuma za to – i dogovorili smo jasne ciljeve smanjenja potrošnje plina tokom zime.

Kako bi pomogli ranjivim korisnicima i kompanijama pri borbi sa rastom cijena, napreduju prijedlozi kao što su povećani porezi za energentske kompanije koje su napravile prevelike zarade.

Suprotno popularnom vjerovanju, Rusija ne može lako naći održive zamjene europskom tržištu jer je većina njene infrastrukture za izvoz plina (plinovodi i LNG terminali) orijentirana ka Europi. Preusmjeravanje protoka plina ka državama kao što je Kina trajalo bi godinama i koštalo milijarde dolara.


Istina, Rusija je imala koristi od nedavnih povećanja cijena plina. No, to ne znači da su sankcije podbacile. Moramo sačekati da vidimo potpune efekte europske odluke da ukine izvoz energenata iz Rusije. Do sada je Europa samo zabranila uvoz ruskog uglja i smanjila svoje narudžbe ruske nafte. Ipak, čak i ovdje je utjecaj bio vidljiv.

Kako je nedavno primijetila njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock, Europa je u prošlosti platila malu finansijsku cijenu za ruski plin u prošlosti, ali je to bilo jer je plaćala za njegovu sigurnost. Rusija je napala Ukrajinu jer je bila uvjerena da će EU biti previše podijeljena i ovisna o ruskoj energiji da djeluje. No, ruski predsjednik Vladimir Putin je pogriješio u računici.

Smanjenjem ovisnosti o ruskoj energiji, Europa se oslobađa od starog vjerovanja da ekonomska međuovisnost automatski umanjuje političke tenzije. To je možda imalo smisla prije 40 godina, ali sada je sasvim drugačija situacija kada se ekonomska međuovisnost koristi kao oružje.

Da li će same sankcije biti dovoljne za pobjedu nad osvajačem? No, ali zbog toga pružamo i ogromnu ekonomsku i vojnu podršku Ukrajini i radimo na razmještanju misije za vojnu obuku EU-a kako bi se dodatno ojačale ukrajinske oružane snage.
.
KAKVE TO IMA VEZE KRETENČINO BOLESNA DA TI JEBEN MATER BOLESNU ?

NJEMU JE PLIN OKO 7 DO MOŽDA 10 POSTO SVIH PRIHODA

NIJE ON NEGO TI OVISAN O NJEGOVOM JEFTINOM PLINU

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala 1280px-Russia_Product_Exports_%282019%29.svg


UTOPIT ĆU TE ŠUGAVČE U ČAŠI VODE
RayMabus
RayMabus

Posts : 149392
2014-04-11


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by pizzon 22/9/2022, 04:47

a ko laze da je srbija izvrsila agresiju ?
siptari, hrvati i poturice.
ta odluka ne postoji
izvan ranije musolinijevsko-
hitlerovske grupacije.
nato jaca svoje snage
u eu i to je normalno
u trenutnoj vojno-politkckoj situaciji.
ali to  ne mozemo da 
kapitalizujemo jer je
poluticka volja nakon
2.s.r. drasticno izmenjena najezdom
iz " regije "
fakticki su stradalnici
sa prostora ndh onemogucili srbiju da im
pomovne. ubacili su
klipove u srpske mlinove.

_________________
ne znam ko ce da pobedi
ali znam ko nece da izgubi !
pizzon
pizzon

Posts : 4390
2020-04-21


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by vuksadinare 22/9/2022, 09:14

pizzon wrote:a ko laze da je srbija izvrsila agresiju ?
siptari, hrvati i poturice.
ta odluka ne postoji
izvan ranije musolinijevsko-
hitlerovske grupacije.
nato jaca svoje snage
u eu i to je normalno
u trenutnoj vojno-politkckoj situaciji.
ali to  ne mozemo da 
kapitalizujemo jer je
poluticka volja nakon
2.s.r. drasticno izmenjena najezdom
iz " regije "
fakticki su stradalnici
sa prostora ndh onemogucili srbiju da im
pomovne. ubacili su
klipove u srpske mlinove.
nitko ne laze...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 95876
2015-09-08


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Speare Shaker 22/9/2022, 09:37

RayMabus wrote:Zato šta vi nikad nikog niste napali i vi ste mirotvorci zato je NATO danas rasporedio dodatne snage na Kosovu.

Još gore, neka to objasni nacijama i državama članicama NATO saveza koji ih je bombardirao.
Lik je ne samo potpuni idiot nego doslovce i slučaj za posebno pomno psihijatrijsko vještačenje.

_________________
Obras póstumas, divinas y humanas
avatar
Speare Shaker

Posts : 27765
2016-11-04


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Šandor Winnetou 22/9/2022, 09:58

Dakle 1200 godina robije plus nekoliko doživotnih robija među srbima, plus suđenje predsjedniku srbije u hagu jasno ukazuje na to da se tu ne radi o pojedinačnim slučajevima nego se radi o dobro organiziranom napadu na RH i na BiH iza koje je morala i jeste stojala srbija s ciljem anektiranja osvojenog teritorija u svrhu stvaranja velike smrdije. Srbi se vade na to da je to bila lokalna pobuna što ne odgovara činjeničnom stanju jer je srbija dala svo oružje i opremu pobunjenicima i aktivno slala vojsku i dragovoljce na ratišta van srbije, svi njihovi oficiri i vojnici su bili na platnom spisku srbije i to sve ukazuje na direktnu umješanost i agresiju smrdije na susjedne države.

_________________
Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 17911
2017-12-31


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Eroo 22/9/2022, 10:32

Na Vidovdan prije točno 30 godina, 28.lipnja 1989. Srbijanski nacionalistički lider Slobodan Milošević održao je zlokobni skup na Gaizemstanu, obilježavajući 600. obljetnicu Kosovske bitke u kojem je simbolički i realno najavio krvave oružane sukobe

'Opet smo pred bitkama i u bitkama. One nisu oružane, mada ni takve još nisu isključene', poručio je tada okupljenom mnoštvu Slobodan Milošević.

I tako poveo 4 rata i na svu sreću sva 4 izgubio.

Veliko zlo je Srbija učinila u zadnjem ratu. Ne samo susjedima i komšijama nego i sebi.
Države, nastale u ex YU, je unazadila dodatnih 50 godina na 50 godina postojećeg zaostajanja u odnosu na EU.
Uvijek se pitam je li moguće da se i u Srbiji (slično kao u Njemačkoj) pojavi politička figura, koja će kleknuti 
pred žrtvama koje je prouzročila u zadnjem ratu? Teško. Barem to nije za očekivati za moga života.
Do tada nam ostane slušati (kome se da, meni i ne baš) srpske AV-e i njihovo lamentiranje o "miru i stabilnosti",
a istovremeno naglašavati kako su "vojno najjači u regionu".
Još mi je jedna stvar zanimljiva, kad je u pitanju srpska politika u oposljednjih 100 godina.
Uvijek su trčali u Moskvu tražiti pomoć za svoje male imperijalne želje i potrebe, a ostvarivali su  im ih Englezi
i Francuzi. Tako je bilo u prošla 2 WW, a tako je i danas. Tko zna malo šire razmišljati i analizirati, jasno će vidjeti
da AV nije ništa drugo do ruski megafon. Najavljivao je neke grozne događaje nekoliko mjeseci prije rata u Ukrajini.
Obilazio skladišta s hranom i prebrojavao šta sve tamo ima. Vojne vježbe , s pokazivanjem mišića, su česta pojava.
On je za "mir i stabilnost", a svako malo podiže vojnu spremnost skoro pa na predratno stanje. 
Sada to radi na granici s Kosovom. Nedugo nazad je imao zajedničke vježbe s ruskim specijalcima ni manje ni više
nego na lijevoj obali Dunava, uz hrvatsku granicu. Ne misli valjda da se to ne prati pozorno i sa druge strane granice?
S istoka se dovlači zastarjelo (sad to vidimo najbolje) rusko naoružanje, prave se nekakva kvazi-savezništva kao ispod 
stola, sve u cilju zastrašivanja susjeda i komšija.
Av u zadnje vrijeme često ponavlja "Nikad više nećemo dozvoliti Oluje i Bljeskove".  Opet se neprikriveno računa 
s Rusijom "koja nije više slaba kao za vrijeme pijanog Jeljcina".  I kad mu ovih dana eu zvaničnici u oči kažu da je
Srbija "faktor nestabilnosti", on se kao čudi. Orban (s kartom velike Mađarske) mu je oličenje demokracije, zato mu
podjeljuje odlikovanje... Kakve su to poruke susjedima i komšijama, a posebno EU i NATO?
Odnosi s Turskom su druga priča  i o tome ne bih ovom prilikom.
Na kraju, Srbija je za mir i stabilnost, pa neka tako i bude. U tom pogledu ima moju iskrenu  podršku. :)

_________________
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida" (Sigmund Freud)
Eroo
Eroo

Posts : 59840
2016-07-22


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Serbinho-3 22/9/2022, 10:38

HR zvanicna vojska, juri ih i Sarajevo a Banja Luka se nije desila.

Srbija je povela 4 rata, samo fale argumenti i dokazi.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 21465
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Šandor Winnetou 22/9/2022, 10:55

Serbinho-3 wrote:HR zvanicna vojska, juri ih i Sarajevo a Banja Luka se nije desila.

Srbija je povela 4 rata, samo fale argumenti i dokazi.
Dokazi postoje kako sam ih naveo no vi se svi pravite mutavi na direktnu umješanost srbije na sve ratove krajem prošlog stoljeća.

_________________
Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 17911
2017-12-31


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Šandor Winnetou 22/9/2022, 10:56

Serbinho-3 wrote:HR zvanicna vojska, juri ih i Sarajevo a Banja Luka se nije desila.

Srbija je povela 4 rata, samo fale argumenti i dokazi.
Hrvatska vojska je bila u sklopu međunarodnog dogovora sa tim istim sarajevom.

_________________
Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 17911
2017-12-31


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Eroo 22/9/2022, 11:14

Serbinho-3 wrote:HR zvanicna vojska, juri ih i Sarajevo a Banja Luka se nije desila.

Srbija je povela 4 rata, samo fale argumenti i dokazi.
130,000 mrtvih i 3x više ranjenih i osakaćenih.
Plus milijunski broj protjeranih već na početku srpskog divljanja po Balkanu.
Nije rat počeo krajem 1995.-e već 1991.-e.

PS:
Hrvatska vojska je tamo bila na poziv zvanične vlade BiH.
Prije početka rata u BiH se od tamo rušilo hrvatske pogranične krajeve i protjerivalo Hrvate
iz tada namišljene RS. Sve lijepo dokumentirano i zapisano za povijest.

_________________
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida" (Sigmund Freud)
Eroo
Eroo

Posts : 59840
2016-07-22


Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Serbinho-3 22/9/2022, 13:32

Šandor Winnetou wrote:
Serbinho-3 wrote:HR zvanicna vojska, juri ih i Sarajevo a Banja Luka se nije desila.

Srbija je povela 4 rata, samo fale argumenti i dokazi.
Hrvatska vojska je bila u sklopu međunarodnog dogovora sa tim istim sarajevom.


Fakticki dokaz sa kojim se RS moze otcepiti.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 21465
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Serbinho-3 22/9/2022, 13:33

Speare Shaker wrote:
RayMabus wrote:Zato šta vi nikad nikog niste napali i vi ste mirotvorci zato je NATO danas rasporedio dodatne snage na Kosovu.

Još gore, neka to objasni nacijama i državama članicama NATO saveza koji ih je bombardirao.
Lik je ne samo potpuni idiot nego doslovce i slučaj za posebno pomno psihijatrijsko vještačenje.Gotov si i strahom zracis okolo.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 21465
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Serbinho-3 22/9/2022, 13:38

Speare Shaker wrote:
RayMabus wrote:Zato šta vi nikad nikog niste napali i vi ste mirotvorci zato je NATO danas rasporedio dodatne snage na Kosovu.

Još gore, neka to objasni nacijama i državama članicama NATO saveza koji ih je bombardirao.
Lik je ne samo potpuni idiot nego doslovce i slučaj za posebno pomno psihijatrijsko vještačenje.


Kic, ajde mi skini ovog sa one stvari ili reci da ne postoje

pravila za sve, tako nije korwktno ostale da banujes

Pravila ista za sve ili bez odvajanja.

Ako neko ima mentalnih problema i ne kapira pravila, nisam

duzan ovde da gledam kako se neki banuju a drugi rade sta

hoce.

Mogu i preko MUP odraditi zvanicnim putem kao Wiena,

dobijem zvanicne podatke i podignem tuzbu.

Zakon je jasan i posledice.

Hvala na paznji i razumevanju.

Ocekujem do 16:00, konkretan odgovor, sacuvao sam sve u

slucaju brisanja.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 21465
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala Empty Re: Vucić u UN-u : Srbija nije nikad nikog napala

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum