ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ministrica u Međimurju otvorila skladište krumpira, na otvorenju bio i svećenik

Go down

Ministrica u Međimurju otvorila skladište krumpira, na otvorenju bio i svećenik Empty Ministrica u Međimurju otvorila skladište krumpira, na otvorenju bio i svećenik

Post by debotoijusto 15/9/2022, 20:03

MINISTRICA poljoprivrede Marija Vučković je u Belici u Međimurskoj županiji otvorila specijalizirano skladište za hlađenje krumpira Agrobela, a riječ je o projektu vrijednom 15 milijuna kuna.
Skladište za hlađenje krumpira veličine je 2200 četvornih metara i kapaciteta 3600 tona, a realizacija projekta trajala je dvije godine, rečeno je na otvaranju. Investicija je vrijedna 15 milijuna kuna, od čega su 7.4 milijuna kuna bespovratna sredstva odobrena iz Programa ruralnog razvoja RH. Ministrica Vučković podsjetila je da je Ministarstvo poljoprivrede u srpnju 2020. godine objavilo natječaj vrijedan 115 milijuna kuna.

Naime, nakon što je Europska komisija ukinula korištenje klorprofama kao zaštite od klijanja krumpira u skladištu, stvorila se žurna potreba za brzim ulaganjima u izgradnju novih, tehnički naprednijih i bitno skupljih nepropusnih skladišta.
U dijalogu s proizvođačima krumpira, Ministarstvo poljoprivrede je putem Natječaja tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoja stavilo na raspolaganje 115 milijuna kuna, sredstva kojima je osiguran nastavak proizvodnje, ali i podizanje konkurentnosti domaćih proizvođača.
"Podržali smo 26 projekata vrijednih 102 milijuna kuna, što se tiče potpore, ali mnogo vrednijih što se tiče investicije, a ovo je jedan od najboljih primjera", kazala je ministrica. Izgradnju skladišta ministrica je nazvala 'hrvatskim zajedničkim odgovorom na činjenicu da je EU sukladno analizama i znanstvenim spoznajama zabranila uporabu klorprofama'."Proizvođači su imali vrlo kratko vrijeme da se prilagode i zajedno smo uspjeli, možda i u najkraćem vremenu ja bih rekla, u odnosu na mnoge druge europske zemlje, realizirati takav projekt", istaknula je Vučković zahvalivši svima koji su "imali vjere da se proizvođači mogu organizirati, udružiti, izgraditi skladišta i na kraju ponuditi još bolji i zdraviji proizvod hrvatskim i stranim potrošačima". Župan Matija Posavec naglasio je kako je otvaranje skladišta iskorak i novi standard kad je riječ o održivoj poljoprivredi, o zaštiti poljoprivrednih proizvoda i njihove kvalitete.
"Ako se ičim možemo pohvaliti, to je kvaliteta naših poljoprivrednih proizvoda. Krumpir i jabuke se najviše proizvode upravo u Međimurju i svaki takav objekt mora naići na podršku svih razina, od Općine, preko Županije, do države u cjelini", kazao je Posavec.
Dodao je da je želja Međimurske županije da ima i Regionalni distributivni centar za voće i povrće te da se u tome nada podršci svih struktura.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/ministrica-vuckovic-u-medjimurju-otvorila-skladiste-krumpira/2395537.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27674
2014-04-12


Back to top Go down

Ministrica u Međimurju otvorila skladište krumpira, na otvorenju bio i svećenik Empty Re: Ministrica u Međimurju otvorila skladište krumpira, na otvorenju bio i svećenik

Post by debotoijusto 15/9/2022, 20:09

2u1 mojih omiljenih tema , crkva u rvata i ministri sto otvaraju skladista u prime time

u nastavku teksta se spominje da gomoljem zadovoljavamo 90% potreba
dakle grijanje na 19 ima
brazilska piletina ima
krumpir ima... putko jebi se  :rasta
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27674
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum