ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Džaferović: Preglasavanje Hrvata od strane Bošnjaka je unutarnje pitanje BiH

Go down

Džaferović: Preglasavanje Hrvata od strane Bošnjaka je unutarnje pitanje BiH Empty Džaferović: Preglasavanje Hrvata od strane Bošnjaka je unutarnje pitanje BiH

Post by RayMabus Mon 12 Sep - 16:36

Džaferović: Građani BiH će birati Bošnjaka, birat će Hrvata i birat će Srbina

"Naravno da mi je to bilo sporno i zbog toga nije bilo prihvaćeno, zato što je to unutarnje pitanje BiH i nitko se neće baviti unutarnjim pitanjima u BiH osim nas", rekao je Džaferović u izjavi nakon skupa kazavši i kako smatra da se taj format ne treba baviti takvim pitanjima. Umjesto zajedničke deklaracije usvojeni su zaključci.

Članice Procesa njima su, između ostalog, poručile Europskoj uniji da je njezino proširenje bitno te da je ključno da se ono ubrza. Europski savez pozvan je da pomogne Zapadnom Balkanu u nošenju s energetskom i ekonomskom krizom te da se ukine vizni režim. Europska unija je pozvana i da Bosni i Hercegovini da status kandidata do kraja ove godine.

Na pitanje slovenske novinarke o tome hoće li doći vrijeme da će Hrvati uspjeti izabrati svog člana Predsjedništva, Džaferović je odgovorio da će njih birati građani BiH.

"Građani BiH će birati Bošnjaka, birat će Hrvata i birat će Srbina. To je ono što je sada propisano Ustavom", rekao je bošnjački član Predsjedništva manje od mjesec dana uoči parlamentarnih izbora u BiH.

Džaferović: Ja sam protiv konstitutivnosti u deklaraciji, to je unutarnje pitanje BiH
RayMabus
RayMabus

Posts : 149645
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum