ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Trebao sam ostati i biti kriminalac

Go down

Trebao sam ostati i biti kriminalac Empty Trebao sam ostati i biti kriminalac

Post by debotoijusto Thu 25 Aug - 18:50

U FRANCUSKOJ radim od 2016. godine, a sad sam dobio rješenje da za samo jednu godinu trebam platiti čak 48.797 kuna poreza na dohodak, požalio se za Index Hrvat koji je odlučio biti anoniman.

Hrvat koji živi u Francuskoj, a koji je svoj slučaj odlučio ispričati za Index, govori nam kako u Francuskoj provodi oko 10 mjeseci godišnje. Stalno je zaposlen.

"Kad je sve ovo počelo s prijavama, rekoh: idem prijaviti svoja primanja koja iznose neto 2200 eura. Raspitivao sam se na više mjesta i, po svim informacijama koje sam dobio, izgledalo je da je Francuska tu u nekom izuzeću, kako su naveli u Poreznoj upravi.

No, bez obzira postoji li izuzeće, prijava se mora podnijeti. Tako da sam je i ja napravio za zadnjih šest godina. Supruga i dvoje djece mi žive u Hrvatskoj", rekao je on.

Dodaje da s obzirom na to da je oženjen i otac dvoje djece ne plaća dodatni godišnji porez u Francuskoj.

"Službenici iz Porezne uprave su samo uzeli moj neto godišnji prihod iz porezne prijave i pošto su vidjeli da plaćam 0 eura dodatnog godišnjeg poreza, to uzeli valjda kao moju hrvatsku bruto plaću i naplatili sve moguće poreze i davanja te su priznali samo moj osobni odbitak, ali ne i odbitke za uzdržavane članove", kazao je.

Trebao sam ostati i biti kriminalac 4a610f94-b43a-45e4-9aef-4fd4722ba283

"Pitao sam je li moguće da na ostvarenih 2200 eura neto mjesečne plaće moram sad platiti dodatni porez u Hrvatskoj. Odgovor još čekam. Nemam to od kud platiti, a pogotovo jer je to samo jedna od šest prijavljenih godina. Plaća mi je manje-više ista pa bi izračun trebao biti sličan ovome u prilogu", rekao je on.

Ističe da se očito trebao praviti glup.

"Bolje bi bilo da nisam ništa prijavio, možda bi prošla godina pa bi palo u zastaru. Prema tome, kazna od 30.000 kn zvuči bolje od 48.000 kn poreza za samo jednu godinu od njih ukupno šest", dodaje.

"Što sad misliti o ovoj državi? Sve novce trošim u njoj, a ispada da sam deset mjeseci razdvojen od obitelji i za to moram platiti tri mjesečne plaće. Najbolje sjediti doma i baviti se kriminalom", rekao je.https://www.index.hr/vijesti/clanak/radi-u-francuskoj-porezna-ga-trazi-50000-kn-trebao-sam-ostati-i-biti-kriminalac/2389535.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27674
2014-04-12


Back to top Go down

Trebao sam ostati i biti kriminalac Empty Re: Trebao sam ostati i biti kriminalac

Post by debotoijusto Thu 25 Aug - 18:54

za popizdit

srecom ima argumente za pobit no tko moze platit gubitak vremena energije i cir na dvanaestercu
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27674
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum