ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija

Go down

Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija Empty Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija

Post by RayMabus 6/8/2022, 03:28

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je u petak da je grupa američkih senatora nepotrebno podigla tenzije inicijativom o zakonu koji bi omogućio raspoređivanje misije NATO-a u BiH ukoliko Rusija blokira nastavak mandata EUFOR-a u novembru ove godine.

Dodik je upitan da prokomentariše inicijativu senatora da SAD iskoristi svoj uticaj u NATO-u da ohrabri planiranje i podršku međunarodnih vojnih snaga za održavanje i sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira nastavak misije EUFOR-a na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, te da se ojača štab NATO-a u Sarajevu.

‘BiH je stabilna i mirna’

Član Predsjedništva BiH rekao je za Srnu da niko nije osporio mandat EUFOR-a zbog čega tu inicijativu smatra klasičnim primjerom okupacije suverene zemlje.

Dodik je ponovio da je BiH stabilna i mirna, prenio je Tanjug.

“Što se tiče unutrašnjih nemira i ugrožavanja bezbjednosti, BiH je u tom pogledu stabilna. Politika Republike Srpske je jasna – mir i vojna neutralnost”, poručio je Dodik.
RayMabus
RayMabus

Posts : 148069
2014-04-11


Back to top Go down

Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija Empty Re: Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija

Post by RayMabus 6/8/2022, 03:31

NATO je u osnovi svoj mandat dao EUFOR-u pa stoga ako Rusija neće EUFOR onda se automatski vraća mandat NATO-u.

Prosto ko pasulj.
RayMabus
RayMabus

Posts : 148069
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum