ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BLOKIRAN SJEVER KOSOVA

Go down

BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Empty BLOKIRAN SJEVER KOSOVA

Post by mortal 1/8/2022, 09:59

VELIKA POBEDA SRBIJE I HEROJA S KOSMETA: Prištinska vlada 
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119485_asdasd_ls
VELIKA POBEDA SRBIJE I HEROJA S KOSMETA: Prištinska vlada odložila odluku posle razgovora sa ambasadorom SAD
POLITIKA
[size=11]01.08.2022. 00:12h
  00:43h

[/size]Vlada Kosova popustila posle sastanka sa američkim ambasadorom, odlaže se odluka do 1. septembra, epilog je višečasovne drame na Kosovu i Metohiji.
Situacija na severu Kosmeta je napeta, javljaju dopisnici Kurira s lica mesta.

Na Kurir televiziji u toku je specijalna emisija povodom situacije na Kosovu i Metohiji. Pratite Kurir televiziju i saznajte sve najnovine informacije. Pored specijalnih gostiju u studiju, naši reporteri se javljaju sa lica mesta.
00.06 - PRIŠTINSKA VLADA POPUSTILA POSLE SASTANKA SA AMERIČKIM AMBASADOROM: Odluka se odlaže do 1. septembra
Vlada Kosova popustila posle sastanka sa američkim ambasadorom, odlaže se odluka do 1. septembra, prenela je na Tviteru albanska novinarka Jehona Hulaj.

Ambasador SAD u Prištini Džef Hovenier zatražio je od vlade Aljbina Kurtija da odloži početak primene mera za mesec dana, zbog kako je naveo "nerazumevanja njihovih implikacija".
Sastanak je bio sa Albinom Kurtijem i Vjosom Osmani.
00.04 - Ambasador SAD u Prištini tražio da se odluke o dokumentima odlože za mesec dana
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini u Džefri Hovenijer saopštio je da je završio sastanak sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmanijem i premijerom Aljbinom Kurtijem, prenosi Reporetri.
Hovenijer da je zatražio od kosovskih lidera da odlože za 30 dana sprovođenje odluka o preregistraciji vozila sa tablicama Srbije na kosovske i o ukidanju ličnih karata koje izdaje Republika Srbija.
23.54 - Predsednik Adem Vuchiqi: Predstoji nam najteža politička borba
Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Adem Vuchiqi obratio se posle sastanka u Generalštabu.
Mi smo završili sastank u Generalšrabu. Pre toga je general Mojsilović imao razgovor sa komandatnom Kfora koji je protekao u korektnoj atmosferi - rekao je Adem Vuchiqi u izjavi za Pink.
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119609_screenshot-2_ffFOTO: PRINTSCREEN/PINK
- U ponoć očekujemo razgovor komandanta Kfora sa Goranom Rakićem i predstavnicima Srba. Za nas je strašno važno da se dijalog nastavi i da počnemo da rešavamo stvari mirnim putem.
Adem Vuchiqi kaže da su molili međunarodne predstavnike da učine sve što je moguće da se ovo zaustavi.
- Veliko hvala Srbima sa Kosova i Metohije zbog uzdržanosti i hrabrosti. Predstoji nam najteža politička borba. Hvala što čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji. Želim da se zahvalim onima koji su podržali Srbiju - rekao je Adem Vuchiqi.
- Radimo na smirivanju svega. Bez obzira na to koliko teško bilo, predaje neće biti, pobediće Srbija - rekao je Adem Vuchiqi.
23.26 - Oglasio se Kfor: Spremni smo da intervenišemo ako stabilnost bude ugrožena
Ukupna bezbednosna situacija u opštinama na severu Kosova je napeta. Misija Kfora predvođena NATO-om pažljivo prati i spremna je da interveniše ako stabilnost bude ugrožena, u skladu sa svojim mandatom, koji proizilazi iz Rezolucije SB UN 1244 iz 1999. godine, naveo je Kfor u saopštenju.
Kako se dalje navodi u saopštenju "naša misija Kfora predvođena NATO-om je u potpunosti fokusirana na svakodnevnu implementaciju svog mandata UN-a da obezbedi bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude Kosova".
"Kfor ima vidljiv i agilan stav na terenu, a komandant Kfora je u kontaktu sa svim svojim glavnim sagovornicima, uključujući predstavnike kosovskih bezbednosnih organizacija i načelnika odbrane Srbije. NATO takođe nastavlja da u potpunosti podržava proces normalizacije između Prištine i Beograda kroz Dijalog koji vodi EU i poziva sve strane da nastave pregovore. Važno je da se ovo nastavi. Ovo je ključno za regionalni mir i bezbednost. Neće biti realnih izgleda za bolju budućnost na Balkanu, bez punog poštovanja ljudskih prava i demokratskih vrednosti, vladavine prava, domaćih reformi i dobrosusedskih odnosa. Konstruktivni dijalog je ključ za regionalnu stabilnost. Kfor će preduzeti sve mere koje su neophodne za održavanje bezbednog i bezbednog okruženja na Kosovu u svakom trenutku, u skladu sa svojim mandatom UN", ističe se u saopštenju Kfora.
23.18 - Rakić: Narod je uplašen, ali nećemo odustati
Predsednik Srpske liste Goran Rakić koji se trenutno nalazi u Rudaru, gde je prisutan veliki broj građana, rekao je da je "narod uplašen, ali i da neće odustati". Rakić je za televiziju Pink naveo da je "situacija napeta, kao i da u svakom trenutku može doći do eskalacije".
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 1707285_0254-rakic-copy_ffFOTO: DADO ĐILAS
"Po Rezoluciji 1244 jedina oružana sila je Kfor. Imao sam razgovor sa komandantom Kfora, očekujem njegov dolazak. U komunikaciji sam i sa predsednikom Vučićem, on nas je zamolio da bude mirno. Ne znamo da li ćemo moći da izdržimo pritiske, ali smo odlučni da ostanemo ovde, bićemo ovde i branićemo", rekao je Rakić.
23.03 - Grenel: Fašista Kurti preuzima glupe i bezobzirne korake
Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, reagovao je na dešavanja na Kosovu i Metohiji.
- Ponovo, krajnje levičarski radikalni i iskusni fašistički premijer (tzv.) Kosova Aljbin Kurti jednostrano preduzima korak da odbaci srpske registarske tablice i lične karte na (tzv.) Kosovu. Glupo, bezobzirno i nepotrebno - napisao je Grenel.

On je, takođe, pitao DŽejka Salivena, savetnika za nacionalnu bezbednost SAD i Državnog sekretara SAD Entonija Blinkena "zašto nisu rekli Kurtiju da prestane sa svojim fašističkim načinom ponašanja".
22.29 - Adem Vuchiqi stigao u Generalštab
Vrhovni komandant oružanih snaga i predsednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi stigao je u zgradu Generalštaba na Banjici.

NE PROPUSTITE

[size]
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3055287_vu_sq-xs
[/size]

ALEКSANDAR VUČIĆ U GENERALŠTABU! Očekuje se odluka o reakciji države na nasilje na Кosovu i Metohiji!

[size]
22.19 - Rafalna paljba kod Brnjaka
U selu Banje kod Brnjaka čuje se rafalna paljba.
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Thumbnail?ts=2022-07-31T22:42:30
00:13
[/size]

ČUJU SE RAFALI NA KOSOVU I METOHIJI Pucnjava u večernjim satima

[size]
22.12 - Nove snage Rosu krenule ka Mitrovici
Nove snage jedinice Rosu krenule su iz pravca Srbice ka Kosovskoj Mitrovici.

22.10 - Premijerka Brnabić: Kurti je sramota današnjeg Balkana
Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je "sve što vidimo danas, rezultat Kurtijevih unilateralnih poteza".
"Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma", kaže Ana Brnabić i dodaje:
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3103647_0220-brnabic-rgb-beta-slobodan-miljevic_ffFOTO: BETA SLOBODAN MILJEVIĆ
"Predsednik Adem Vuchiqi i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je sramota današnjeg Balkana. Kurti je čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije. Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke - ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma".
21.50 - Petković: Jedini krivac je Aljbin Kurti
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je jedini krivac za situaciju - Aljbin Kurti.
"Jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti koji svojim neuračunljivim potezima izaziva novu krizu na prostoru Kosova i Metohije. Neuračunljivi Kurti dobro je bio svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost i mogu dovesti do krize sa nesagledivim posledicama.
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3087479_screenshot-1_ffFOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/KOSOVO ONLINE
Predsednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja. Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština. Zato kada traži krivca za današnju situaciju, neka se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu", poručio je Petković.
21.45 - Policija Kosova: Bilo pucnjave i prema pripadnicima policije
Policija Kosova je saopštila da se na nekoliko lokacija na severu Kosmeta čula pucnjava i da su neki od pucnjeva bili usmereni na policijske jedinice, ali da nije bilo povređenih.
21.44 - Specijalne snage kosovske policije u bazi "Belvedere"
Specijalne snage kosovske policije grupišu se u bazi "Belvedere" u južnom delu Kosovske Mitrovice, saznaje RTS.
21.29 - Đukanović za Kurir TV: Nažalost, plašim se da se sprema SUKOB NA BALKANU!
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119511_djuka2_ffFOTO: PRINTSCREEN KURIR TV
"Kurtiju je neko rekao da napravi haos. Mislim da nije kompletan zapad iza ovoga, već određene sile unutar EU. Plašim se da će se ovo širiti i molim Boga i ljude sa Balkana da ne nasedaju na provokacije. Plašim se da je sukob izvestan i da se sprema sukob na Balkanu. Voleo bih da se ovo prekine, mislim da će se ići na inteziviranje sukoba", rekao je Vladimir Đukanović gostujući u specijalnoj emisiji na Kurir televiziji.
21.09 - Pogledaje atmosferu u Severnoj Mitrovici
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Thumbnail?ts=2022-07-31T21:09:16
00:22
[/size]

SIRENE ODJEKUJU KOSOVSKOM MITROVICOM Ovakva je atmosfera u severnom delu grada

[size]
21.04 - Rusija reagovala povodom situacije na KiM: Još jedan korak ka proterivanju Srba
Odluka Prištine da od 1. avgusta počnu da primenjuju neosnovana diskriminaciona "pravila" o prinudnoj zameni ličnih dokumenata i registracionih tablica lokalnih Srba predstavlja još jedna korak ka proterivanju srpskog življa sa Kosova, navodi se između ostalog u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.
[/size]

NE PROPUSTITE

[size]
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 2853751_w-57377535-moskva_sq-xs
[/size]

MOSKVA UPOZORILA PRIŠTINU: Još jedan korak ka proterivanju Srba, lideri Albanaca znaju da Srbi neće ostati ravnodušni!

[size]
20.34 - Jedinice Rosu krenule iz Prištine u oklopnim vozilima ka severu
Snage jedinice Rosu krenule su iz Prištine u oklopnim vozilima u smeru severa, saznaje Kurir. Među njima su i ekipe hitne pomoći. Kako se dodaje, pripadnici ove formacije su pod punom opremom i vodenim topovima.
Oni se kreću u smeru Zupca i Zubinog potoka, a pominje se i da će deo formacije otići i u bazu Belveder u mestu Svinjare.
20.27 - Administrativni prelaz Jarinje prazan!
U ovom trenutku na administrativnom prelazu Jarinje nema nikog, javlja Kurirov reporter. Prazno je sa obe strane, i iz pravca Centralne Srbije i iz pravca KiM. A pre samo sat vremena kolona je bila duga tri kilometara.
20.21 - Mitrovicom i dalje odjekuju sirene
Severnom Mitrovicom i dalje neprekidno odjekuju vazdušne sirene za opasnost. U Rudaru, gde je blokirana magistrala od Prištine prema Leposaviću i Jarinju, u ovom trenutku je više hiljada građana Severne Mitrovice i Zvečana. Na putu je mnogo putničkih vozila i kamiona, tako da je nemoguće proći. Blokiran je i put od Leposavića prema Mitrovici, javlja Kurirov reporter sa lica mesta.
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Thumbnail?ts=2022-07-31T20:32:11
00:22
[/size]

Sirene za vazdušnu opasnost Severnoj Mitrovici

[size]
20.18 - Kosovska policija: Zatvoreni prelazi Brnjak i Jarinje
Policija je zatvorila saobraćaj za putnike i vozila na prelazima Brnjak i Jarinje zbog blokade puteva od strane lokalnih Srba, saopštila je Kosovska policija. Policija je pozvala građane da za saobraćaj koriste druge granične prelaze. Srbi su blokirali puteve u znak nezadovoljstva merama reciprociteta kosovskih vlasti za lične karte i registarske tablice koje izdaje Srbija, a koje stupaju na snagu od sutra.

20.05 - Nema predaje!
"Nema predaje", glavna je poruka Srba, nezadovoljnih najavom prištinski vlasti da sutra počne primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama. Narod protestuje na magistralnim putevima u mestu Rudare kod Kosovske Mitrovice, kod Leške prema Jarinju i mestu Zupče kod Zubinog potoka. Tu su putevi blokirani.
19.55 - Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju
Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane "kosovske policije", Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
[/size]

NE PROPUSTITE

[size]
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3065785_06-image-2022-06-17-14-02-24-648-1655467472_sq-xs
[/size]

MINISTARSTVO ODBRANE: Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju ka Kosovu i Metohiji

[size]
19.31 - Građani blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak
Građani su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, a policija u centralnoj Srbiji vraća putnička vozila koja su krenula ka administrativnom prelazu. Kosovski specijalci raspoređeni su kod administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, prenosi RTS.
19.17 - Petar Petković: Neprihvatljivo!
Za Beograd je neprihvatljivo izdavanje ulazno-izlaznih dokumenta, odnosno ukidanje srpskih ličnih karata za prostor Kosova i Metohije, kao i prergistracija tablica, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posle sastanka sa predstavnicima Srba iz pokrajine.
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119387_goran-rakic-i-petar-petkovic_ffFOTO: PRINTSCREEN/KOSOVO-ONLINE
19.13 - Kurtijeva policija zatvorila Brnjak
Oko 18:15 pripadnici policije tzv. Kosova zatvorili su administrativni prelaz na Brnjačkom mostu i tako blokirali sav promet putnika i robe preko ovog prelaza i iz pravca AP KiM. Situacija je identična i na administrativnom prelazu Rudnica, s tim što policija propušta samo vozila sa kosovskim registarskim oznakama, prenosi Informer.
[/size]

NE PROPUSTITE

[size]
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 2726429_viber-slika-20210923-100525389_sq-xs
[/size]

DRAMATIČNO! KURTIJEVA POLICIJA ZATVORILA BRNJAK I RUDNICU: Blokiran promet putnika i robe

[size]
19.08 - Velike gužve na Jarinju
Na prelazu Jarinje iz pravca Raške u toku su velike gužve, a kolona vozila doseže od Rudnice pa do samog prelaza. Prema najnovijim informacijama za ulazak na Kosovo se čeka najmanje dva sata, prenosi Kosovo-online.

[/size]

NE PROPUSTITE

[size]
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119385_jarinje-guzve_sq-xs
[/size]

VELIKE GUŽVE NA JARINJU: Za ulazak na teritoriju Kosmeta čeka se dva sata

[size]
19.06 - Crkvena zvona u Leposaviću
U Leposaviću crkvena zvona zvone već više od pola sata.

19.03 - Albanci se okupljaju kod Glavnog mosta
U južnom delu Kosovske Mitrovice odmah posle Glavnog mosta, koji razdvaja severnu i južnu Kosovsku Mitrovicu, nalazi se oko 200 okupljenih Albanaca, prenose Novosti.
18.58 - Specijalne jedinice kod mosta na Ibru
Pojačane snage specijalnih jedinica kosovske policije vide se kod mosta na Ibru. Tu su i pripadnici KFOR-a i italijanski karabinjeri.
Portparol policije Kosova za sever Besim Hoti je rekao da je blokiran jedan put u Zubinom Potoku i u Zvečanu. U Zubinom Potoku je došlo do blokade kod Varage i kod Rudara jer se proširila vest da će specijalna policija blokirati opštinu, što uopšte nije tačno, niti postoji takav cilj, rekao je Hoti.
Iz KFOR-a su rekli da nadziru situaciju.
18.49 - Blokada i u Zupču
Barikade su postavljene, pored mesta Rudare, i u Zupču, kraj Zubinog potoka. U mestu Zupče glavni put je preprečio kamion, a, kako se nezvanično sazanje, građani su počeli da se okupljaju i na prelazu Jarinje.

BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119379_barikade-u-mestu-zupce_ffFOTO: PRINTSCREEN/KOSOVO ONLAJN

18.35 Blokiran put u mestu Rudare
Nekoliko desetina ljudi blokiralo je magistralni put Priština-Raška, u mestu Rudare kod Zvečana.

18.29 - Monstruozne pretnje Vučiću i Srbiji iz Prištine!
Visar Kelmendi objavio na Tviteru da će Aleksandar Adem Vuchiqi i Srbija proći kao Irak i Sadam Husein
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3119367_253185-593972img20220731wa0005iff-iff_ffFOTO: PRINTSCREEN
[/size]

NE PROPUSTITE

[size]
BLOKIRAN SJEVER KOSOVA 3118889_whatsapp-image-20220731-at-11.13.35-am-1_sq-xs
[/size]

MONSTRUOZNE PRETNJE IZ PRIŠTINE VUČIĆU I SRBIJI: Završićete kao Irak i Sadam Husein

[size]
18.13 - Okupljeni građani kreću ka Rudaru
Ljudi se u velikom broju okupljaju u Severnoj Mitrovici i kreću prema mestu Rudare.

17.40 - Oglasile se sirene!
U Severnoj Mitrovici oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost.
Ispred novoformirane baze interventne pogranične jedinice tzv. kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje raspoređeno je više pripadnika specijalne jedinice jedinice sa automatskim naoružanjem.
Večeras tačno u ponoć treba da počne akcija Prištine, koja je poslala jedinice na Jarinje i Brnjak da zaustave sve sa srpskim ličnim kartama.
Podsetimo, odluka Prištine je da se od 1. avgusta građanima koji imaju dokumenta Republike Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde kao zamena za dokumenta, a počinje i preregistracija vozila sa srpskim tablicama na kosovske.

Predsednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi danas je upozorio da Srbija neće dozvoliti novi pogrom nad našim narodom na KiM:
"Ako neko misli da je moguće da ponovi 17. mart 2004. ili da je moguće da ponove nešto što se događalo našem narodu na drugim delovima teritorije bivše Jugoslavije i tako posao jednom zauvek završe i da Srba neće biti - to se neće dogoditi. Sve što želimo je samo mir".
Adem Vuchiqi je prethodno upozorio da haos na KiM kreće večeras u ponoć i da su na administrativnim prelazima već raspoređene dve specijalne jedinice.
- Poslali su na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak dve jedinice sa 21 tonom goriva sa željom da zaustave sve koji imaju srpske lične karte. Sve bi to trebalo da krene večeras u ponoć uz istovremeno ubeđivanje Srba da odustanu od KM tablica - naveo je Adem Vuchiqi.
Predsednik je naglasio da situacija nikad nije bila kompleksnija nego sad i da je mnogo ozbiljnije nego ikada.
(Kurir.rs/Z.Š.)[/size]

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 18539
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Empty Re: BLOKIRAN SJEVER KOSOVA

Post by vuksadinare 1/8/2022, 10:02

nisam ni sumnjao..oni uvek pobedjuju..pobeda je i sto je suljo znogiran od pokusaja ilegalnog ulaska u hrvatsku..ali to je bila uverljiva i cista pobeda..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 95567
2015-09-08


mortal likes this post

Back to top Go down

BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Empty Re: BLOKIRAN SJEVER KOSOVA

Post by vuksadinare 1/8/2022, 10:03

znate vic

kad srbin gubi?kad nema nikog na vidiku
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 95567
2015-09-08


Back to top Go down

BLOKIRAN SJEVER KOSOVA Empty Re: BLOKIRAN SJEVER KOSOVA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum