ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BEOGRAD IN- Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini

Go down

BEOGRAD IN-  Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini Empty BEOGRAD IN- Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini

Post by mortal 31/7/2022, 19:34

Zbog HIMARS-a Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini: Gledajte ovu oblast narednih dana, mogli bi da pobegnu podvijenog repa
Posted on30/07/2022SvetVesti

BEOGRAD IN-  Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini HIMARS-raketa2
Foto: Wikipedia

Pre nekoliko nedelja Rusi su najavili „operativnu pauzu“ u Donbasu. Prekidi u borbama poput ovih prilično su normalni, zbog velike potrebe za zalihama i razmere nanete štete.


Vojske ponekad jednostavno moraju da uzmu tajm-aute da bi se pregrupisale, iako obično ne razglase svima da će to da urade. Upravo zbog toga su mnogi pomislili da mora da postoji još neki razlog zbog kojeg se ruska vojna aktivnost smanjila.
Dok su se Rusi fokusirali na pregrupisavanje u Donbasu, Ukrajinci su počeli da gađaju ciljeve na hersonskom frontu na jugu. Zapravo, Ukrajinci su uzeli više teritorije Rusiji na jugu, nego što su im Rusi uzeli u Donbasu, piše britanski „Telegraf“.
To je razlog zašto je ruska vojna aktivnost opala – oni se sada igraju sustizanja i žure da okupe sredstva i osoblje za odbranu Hersona na jugu.Herson je strateški veoma važan – to je jedino uporište koje Rusi imaju severno i zapadno od reke Dnjepar, koja je glavna strateška barijera koja se proteže od Кrima do Кijeva.
To je za Ukrajince i put do Кrima, gde bi trebalo da izvrše pritisak na Ruse ako žele da ih isteraju iz cele zemlje. Ako se Rusi osete ugroženo na Кrimu, oni će povući jedinice sa drugih mesta, uključujući Donbas, da sačuvaju poluostrvo.
Ono što je najvažnije, tokom ove ruske „operativne pauze“, Ukrajinci su počeli da dovode u akciju artiljerijske sisteme većeg dometa HIMARS, koje je donirao Zapad, i da uz pomoć njih napadaju ciljeve na jugu.
U poslednje dve nedelje, Ukrajinci su gađali komandne i kontrolne punktove do 70 km dometa zahvaljujući novim sistemima. U mete spadaju štabovi, komunikacijska mesta, radari protivvazdušne odbrane itd…


Njihovo uništavanje dislocira vojnu silu. Ovakav domet znači da – uopšteno govoreći – oni pogađaju štabove brigada i divizija, a ne čete i bataljone. U ratu držite vrednije stvari dalje od linije fronta da biste ih zaštitili, a artiljerija većeg dometa poremeti ovaj proračun.
Drugo, Ukrajinci udaraju na deponije snabdevanja. Snimci eksplozija kruže društvenim mrežama. Sudeći po veličini tih požara, to su bile deponije za snabdevanje brigada, divizija i korpusa – koje su uglavnom bile pune goriva i municije. A konkretno za Ruse i način na koji oni vode rat – to znači mnogo artiljerijske municije.To je značilo da su Rusi morali da pomeraju sve ove deponije zaliha van dometa nove ukrajinske artiljerije. A ovo ima jedan veoma jednostavan efekat – Rusi sada moraju da transportuju sve te zalihe mnogo duže bi došli do linije fronta.A to znači da Rusija, koja se oslanja na tešku artiljeriju u ratu (a artiljerija je izuzetno logistički intenzivna), verovatno više ne može da dobije dovoljno zaliha do linije fronta za izvođenje ofanziva. Sada verovatno mogu samo da brane hersonski front.
Кao trešnja na torti, Ukrajinci su počeli da udaraju na mostove preko Dnjepra koji povezuju Herson sa drugom obalom reke, odnosno, mostove iza leđa ruskih snaga.
Na tom mestu postoje samo dva mosta i, iako još nisu uništeni, oni su dovoljno oštećeni da su nepodesni za tešku logistiku, tenkove i borbena vozila pešadije.
Ruski vojnici u Hersonu sada imaju prilično razloga za strah.
Način da se neprijateljska sila sruši je da pogodite njihovu komandu, kontrolu i logistiku, a zatim počnete da se igrate njihovim umom. A ovo radi ukrajinska Vlada. Nedavno su najavili da će do septembra biti u Hersonu, dok je predsednik Volodimir Zelenski ranije govorio o milionskoj vojsci koja maršira na Herson.
Treba pažljivo posmatrati Herson i jug Ukrajine u narednih nekoliko dana, zaključuje „Telegraf“. Možda će se tu desiti još jedan „gest dobre volje“ od Rusa koji podseća na njihovo povlačenje sa Zmijskog ostrva.

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 18641
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

BEOGRAD IN-  Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini Empty Re: BEOGRAD IN- Rusima preti SRAMOTAN KOLAPS u Ukrajini

Post by mortal 31/7/2022, 19:35

lolče

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 18641
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum