ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska stranka prijavila Izetbegovića zbog govora mržnje i prijetnji

Go down

Hrvatska stranka prijavila Izetbegovića zbog govora mržnje i prijetnji Empty Hrvatska stranka prijavila Izetbegovića zbog govora mržnje i prijetnji

Post by RayMabus Fri 29 Jul - 20:09

HRVATSKA republikanska stranka (HRS) podnijela je kaznenu prijavu protiv predsjednika vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i dvojice bošnjačkih aktivista zbog govora mržnje prema Hrvatima te prijetnji sukobima i ratom.

Izetbegović je ranije ovoga tjedna izjavio da se naoružani Bošnjaci prebrojavaju, bivši ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović prijeti sukobima, nasiljem i ratom na Twitteru, a slične poruke upućuje i direktor memorijalnog centra u Srebrenici Emir Suljagić.

"Danas je u tužiteljstvo otišla kaznena prijava protiv odgovornih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Ako se već bore za BiH, onda moraju biti spremni i na pravnu odgovornost te iste BiH", rekao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž na Facebooku.

Čelnik stranke koja je članica Hrvatskog narodnog sabora, krovne političke organizacije Hrvata u BiH, objavio je presliku prijave uz koju je dostavljeno dvadeset stranica dokaza.

Prema njegovim riječima, istupi Izetbegovića, Bajrovića i Suljagića te ovotjedni prosvjedi u Sarajevu, gdje je jedan od prosvjednika rekao kako svi Hrvati u BiH mogu stati u dva željeznička vagona, govore o kulminiranju antihrvatske histerije. "Ako je BiH pravna država, kako kažu, red je da za to i odgovaraju", rekao je Raguž.

:tu
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum