ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

odjeb je

Go down

odjeb je  Empty odjeb je

Post by debotoijusto Fri 29 Jul - 6:53

AMJENICA gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec predstavila je prijedlog izmjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje.
"Na snazi je još uvijek Bandićeva mjera sa svim problemima. Najveći dio javnosti se slaže da su izmjene nužne. Sud je u najvećem dijelu podržao naše očitovanje o promjenama mjere roditelj odgojitelj. Utvrđeno je da nema retroaktivnosti. Sud je utvrdio da nema zakona prema kojem moramo tu novčanu pomoć isplaćivati, nego se radi o nekoj vrsti povlastice prema korisnicima. Ono što nam daje osnove za novi prijedlog je cilj. Sud se složio s našim ciljem, a to je brza izgradnja i povećanje kapaciteta gradskih vrtića. Dakle, da izmjenom mjere roditelj odgojitelj preusmjerimo proračunska sredstva prema izgradnji vrtića."

"Cilj je legitiman, ali smo pogriješili u razmjernosti, ocijenio je sud. U pripremi nove odluke moramo uvažiti taj stav suda"

Predstavlja glavne elemente novog prijedloga. "Smatramo neustavnim priječiti ikome da upiše dijete u vrtić. Prvih šest mjeseci od donošenja ove odluke, koju očekujemo u rujnu, ništa se neće mijenjati za korisnike", rekla je Dolenec.
"S 31. ožujka iduće godine naknada se smanjuje na minimalnu plaću. Tri mjeseca kasnije naknada će biti iznos od 50 posto od minimalne plaće dok korisnici ne izađu iz mjere. S 30. rujna prvi korisnici izlaze iz ove mjere. Svaki sljedeći mjesec korisnik kojem dijete napuni sedam godina izlazi iz mjere. Prihvata novih korisnika nema."
"Pazili smo u novom prijedlogu na postupne izmjene", rekla je. Na mjeru je do sada, od odluke bivšeg gradonačelnika Bandića 2016. godine, potrošena 2.1 milijarda kuna, rekla je zamjenica gradonačelnika. "21 projekt izgradnje i prenamjene vrtića je prijavljen", rekla je Dolenec i naglasila proširenje kapaciteta gradskih vrtića. Cilj je Grada većinu ostvariti u 2023. i 2024. godini. 
Boji li se novih tužbi udruga, političkih stranki i slično, upitana je. "Vjerujemo da opet mogu odlučiti sudskim putem osporavati ovu odluku. Mi ćemo, kao i prvi put, pripremiti kvalitetno očitovanje. Kod drugog prijedloga je drugačije što je sud u najvećoj mjeri potvrdio i ocijenio naše stavove kao legitimne. Ostaju procjene razmjernosti."https://www.index.hr/vijesti/clanak/zagreb-nakon-odluke-suda-planira-smanjiti-naknade-roditeljima-odgojiteljima/2383684.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27454
2014-04-12


Back to top Go down

odjeb je  Empty Re: odjeb je

Post by debotoijusto Fri 29 Jul - 6:55

IVICA Lovrić, Tomaševićev savjetnik i žestoki kritičar ukidanja mjere roditelj odgojitelj, dao je izjavu nakon što je gradonačelnikova zamjenica Danijela Dolenec predstavila novi plan o ukidanju te mjere. Kritizirao je novi prijedlog i najavio tužbe ako Skupština, koju je nazvao diktatorskom, usvoji prijedlog o izmjenama odluke. "Čini mi se da smo na tragu da će Gradska uprava Grada Zagreba opet prekršiti hrvatske zakone, pa ćemo se opet morati obratiti institucijama kao što sam to osobno učinio u prosincu prošle godine", rekao je. 
"Čini mi se da je ova pompozno najavljena nova odluka danas na tragu toga opet da krši i hrvatske zakone, Ustav i Europsku konvenciju o ljudskim pravima. Sud je jasno rekao da vrijeme prilagodbe nije ključno, nego da su to kompenzacijske mjere. Dolenec se danas bavila isključivo vremenom prilagodbe, nije spomenula kompenzacijske mjere.
Zašto? Jer ih ova Gradska uprava ne može i ne zna kvalitetno izraditi. I neće ih izraditi u narednih mjesec dana. Apsurdno je i krajnje neozbiljno da kompenzacijske mjere nisu dosad prezentirane. Možda ćemo ih i dobiti, ali u stilu ove Gradske uprave - nekvalitetne."


https://www.index.hr/vijesti/clanak/lovric-o-novoj-mjeri-roditelj-odgojitelj-utuziva-je-i-opet-ce-pasti/2383710.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27454
2014-04-12


Back to top Go down

odjeb je  Empty Re: odjeb je

Post by debotoijusto Fri 29 Jul - 6:57

NAKON što smo objavili fotografije nepismenih plakata koji su osvanuli ispred zagrebačke Gradske uprave uoči press konferencije udruge roditelja odgojitelja, stigao je demanti Udruge "U djeci je budućnost". Iz Udruge tvrde da su im plakati - podmetnuti.


Danas 29.07.2022. u 10:10 je GI 'U djeci je budućnost' zajedno s Gospodinom Ivicom Lovrićem održala konferenciju za medije. Novinari su ispred Gradske uprave pronašli transparente koji su netočno napisani i u javnosti prikazuju korisnike mjere nepismenima i time štete samim korisnicima. Ovim putem moramo obavijestiti javnost da su nam ti transparenti podmetnuti. I kao takvi nisu u vlasništvu roditelja odgojitelja koje okuplja udruga HURO i GI 'U djeci je budućnost'", napisali su nam.

Zanimljivo, u arhivi fotografske agencije Pixsell mogu se pronaći identični transparenti od 4. srpnja na performansu roditelja odgojitelja ispred zgrade Gradskog poglavarstva pod nazivom "Posjetimo Pinokija". Među okupljenima je bio i zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel.odjeb je  18af3109-6815-4fc6-9605-e8955140b2a2
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27454
2014-04-12


Back to top Go down

odjeb je  Empty Re: odjeb je

Post by debotoijusto Fri 29 Jul - 6:57

lansiran
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27454
2014-04-12


Back to top Go down

odjeb je  Empty Re: odjeb je

Post by marcellus Fri 29 Jul - 10:58

Žena živi u paralelnom svemiru.

Prvo, 95% tih žena je nezapošljivo. Nemaju kvalifikacije, radno iskustvo, imaju 4 banke, a i bez toga, NITKO neće zaposliti ženu s petero ili sedmero djece, i to s razlogom.

Mi imamo dvoje, nemamo baka servis. Kad ti dijete zakuri, zovu iz vrtića da odmah dođeš po njega. Isti čas, i nikog nije briga oš dobit otkaz na poslu jer imaš nešto važno za obavit što ne možeš ostavit. Prosječan trogodišnjak ako je zdrav ko konj, ko ove naše dvije, zakuri bar jednom u dva mjeseca. Ali kad zakuri, pravila su takva da moraš doktoru i TJEDAN DANA moraš ostat s njim doma. Ženi i meni je otišao svaki godišnji na to plus bolovanja. A imamo, ponavljam, DVIJE i to zdrave i otporne, nikad ozbiljno bolesne. Ali dete zakuri, ak ima 37,3 i da joj se to spusti nakon dva sata, OSTAJE TJEDAN DANA DOMA.

Drugo, jasno meni da bi oni da djecu odgaja država a ne roditelji, i da bi oni da sva djeca idu u vrtiće od dana kad se rode. Ali U VRTIĆIMA NEMA MJESTA. A da nisu od 150 milijuna dobiti dogurali do pola milijarde gubitka plinare u pol godine, možda bi mogli i sagradit koji vrtić.

Dakle moš bit za mjeru ili protiv, ali to ništa ne mijenja na činjenici da te žene mogu u najboljem slučaju bit ropska radna snaga u tvornici za minimalac, a u najgorem doživotni socijalni slučajevi, ali oni to rade iz "ljubavi prema ženama".

_________________
odjeb je  1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 42098
2014-04-16


Back to top Go down

odjeb je  Empty Re: odjeb je

Post by marcellus Fri 29 Jul - 11:01

Ukratko, oni nemaju djece, ili imaju jedno iz hobija koje im čuva baka, ali misle da imaju pojma o problemima roditelja. Nemaju oni pojma ko im glavu nosi, zato su upropastili grad u godinu dana.

_________________
odjeb je  1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 42098
2014-04-16


Back to top Go down

odjeb je  Empty Re: odjeb je

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum