ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine

Go down

Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine Empty Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine

Post by Hektorović 18/7/2022, 15:45

Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine: Državi predao kuću s bazenom, stanove, vozni park...
Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine O_115480_1024
Mate Jerković zvani Haš iz Metkovića i njegova supruga Sanja Jerković (56), a koji su bili optuženi za krijumčarenje najmanje 102 kg kokaina koji je iz Ekvadora završio u kontejnerima s bananama u Luci Ploče, u četvrtak su potpisali sporazum o priznanju krivnje s Dairom Barović, zamjenicom USKOK-a po kojem su ostali bez kuće s bazenom, stanova, nekretnina, automobila i gotovine u vrijednosti većoj od milijun eura.
Prema postignutom sporazumu Haš je zajedno s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem potpisao da je spreman "odguliti" iza rešetaka ukupno osam godina i deset mjeseci. Za zločinačko udruživanje izrečene su mu tri godine zatvora dok je za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama pristao na sedam godina zatvora, što je onda objedinjeno u jedinstvenih 8 godina i 10 mjeseci. Mora platiti i sporednu novčanu kaznu od milijun i pol kuna, što je dužan uplatiti u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti presude, piše Slobodna Dalmacija.
Jerković je priznao da je krijumčarenjem narkotika zaradio tri milijuna i 941 tisuću kuna te je pristao da se to vrati državi.
Također, oduzeta mu je ovom nagodbom i imovina koju je prenio na svoju kćer, a radi se o tri građevinske parcele u Zagrebu na predjelu Fučkov jarak u blizini Mirogoja vrijedne, po sporazumu, više od 26 tisuća eura.
Država mu uzima i kuću s dvorištem i bazenom u Metkoviću, površine 540 četvornih metara, vrijednosti veće od 308 tisuća eura. Što se tiče voznog parka, oduzima se automobil "Audi A5 2.0 TDI", vrijedan 282 tisuće kuna, koji je također prebacio na kćerino ime te "Audi A4 2.0 TDI", vrijedan nešto više od 240 tisuća kuna, koji je bio upisan na ime Haševe sestre, i automobil "BMW X5 3.0 TDI" koji je Jerković prebacio na svog nećaka.
Utvrđeno je da je vrijednost imovine koju je prenio na svoju rodbinu veća od tri milijuna kuna, a državi je već uplatio 815 tisuća kuna pa je tako država dobila svu protupravnu imovinsku korist koju je Haš zaradio krijumčarenjem droga.
Što se tiče njegove supruge Sanje, koju su zastupale odvjetnice Jadranka Sloković i bivša zagrebačka županijska državna odvjetnica Željka Pokupec, prihvaćena je kazna od tri i pol godine zatvora te mora platiti i sporednu novčanu kaznu od 750 tisuća kuna. Ona je priznala da je nedozvoljenom trgovinom narkoticima ostvarila protupravnu korist od tri milijuna i 433 tisuće kuna te je pristala da se to vrati u državni proračun. Njoj se, dakle, oduzima i stan u Zagrebu od 121 četvorni metar, koji je prebacila na ime svekrve svoje sestre, a čija je vrijednost veća od milijun i 730 tisuća kuna. Nije joj bilo lako, doznajemo, pred sudom potpisati odricanje od tolike imovine i novca pa je, poprilično potresena, morala čak držati i smirivati ruke dok je stavljala potpis na sporazum.
S obzirom na to da optužnica USKOK-a još uvijek nije potvrđena, šanse za sporazum i blaže kazne imaju i ostali okrivljeni u ovom slučaju, a radi se o Robertu Gabriću zvanom Bađo (45) iz Metkovića, cariniku Zoranu Erjaucu (52) iz Doljana te talijanskom državljaninu Andrei Merusiju (51), koji se nalazi u kaznionici u Glini na izdržavanju kazne od šest godina na koju je osuđen zbog krijumčarenja 25 kilograma kokaina, piše Slobodna Dalmacija.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 24937
2018-04-10


Back to top Go down

Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine Empty Re: Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine

Post by dijagram 18/7/2022, 18:48

Dobro, i kizo mora nabaviti negdje, ne moze to tako.
dijagram
dijagram

Male
Posts : 17047
2015-08-09


Back to top Go down

Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine Empty Re: Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine

Post by mentalitet 18/7/2022, 18:51

Taj gradic poshandrco od kokaina pa mi je sada ona vreca govana jasniija.

Kao u Srbiji "Celo selo shnrche belo".Kazem ja to pokatolicheni srbi,ne mogu bez shverca ii koke.

_________________
Krvati i rvatiici su najhrabriji narod na svijetu jer se ničega ne stide(.Freuud)
mentalitet
mentalitet

Posts : 2132
2020-07-05


Back to top Go down

Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine Empty Re: Nagodio se “Neretvanski kralj kokaina” i ostao bez milijun eura imovine

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum