ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade

Go down

Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade Empty Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade

Post by RayMabus Sat 16 Jul - 11:49

Mađarska može poslati vojnike na područje Podkarpatja kako bi zaštitili mađarsko stanovništvo, napisao je ukrajinski parlamentarac Maxim Buzsanszki na svom Telegram kanalu. 

 Ruski medij Moszkovskij  Komsomolets piše da je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó ranije rekao da Budimpešta ima scenarije za vojno izvanredno stanje kako bi zaštitila mađarsku manjinu u Zakarpatju.

Prema Buzhansky, ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova.

treba tražiti objašnjenje tko i kako planira "spasiti sto pedeset tisuća ukrajinskih Mađara na teritoriju Ukrajine".

Nadalje, predložio je Kijevu da skrene pozornost Budimpešte na nedosljednost Szijjártóvih riječi u pogledu poštivanja suvereniteta Ukrajine.

Političar vjeruje da je to izravna referenca na događaje od 17. rujna 1939., kada je Sovjetski Savez obavijestio mađarsku vladu da poštuje mađarske granice, a tog je dana sovjetska vojska prešla poljsku granicu.

Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade


Mislim da bi ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova trebalo odmah zatražiti objašnjenje od mađarskih kolega o tome od koga i kako će mađarske vlasti spasiti stotinu i pedeset tisuća ukrajinskih Mađara na teritoriju Ukrajine.

I kako se takve izjave šefa mađarskog MVP-a uklapaju u suverenitet naše zemlje.

Ovdje vidim izravnu aluziju na događaje od 17. rujna 1939. godine.
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade Empty Re: Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade

Post by RayMabus Sat 16 Jul - 12:08

08/07/2022

Zapovjednik mađarskih oružanih snaga tajno posjetio Ukrajinu
Ukrajinski predstavnik strahuje od mađarskog napada i traži objašnjenje od vlade Hungary-soldier-Ukraine

O posjetu Romulusza Ruszina-Szendija Ukrajini izvijestila je samo službena Facebook stranica mađarskog veleposlanstva u Kijevu. Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskiy pozvao je mađarske političare, uključujući premijera Viktora Orbána u Ukrajinu. Međutim, nitko od dužnosnika Vlade još nije prihvatio njegov poziv. Zapovjednik mađarskih oružanih snaga Romulusz Ruszin-Szendi jučer je boravio u službenom posjetu ratom pogođenom susjedu Mađarske. O događaju je jučer navečer pisala službena Facebook stranica Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine. Tu objavu je bez komentara podijelila Facebook stranica tamošnjeg mađarskog veleposlanstva. Stoga je index.hu napisao da je mađarska strana iz nekog razloga tajila posjet.

 U Ukrajinu je stigla mala delegacija na čelu s Ruszin-Szendijem. Susreo se s Valerijem Fedorovičem Zalužnim, vrhovnim zapovjednikom oružanih snaga Ukrajine. Zalužni je rekao da je posjet njegovog mađarskog kolege znak da Mađarska stoji uz Ukrajinu u ratu protiv Rusije. “Iznimno cijenim profesionalni odnos i druženje sa svojim mađarskim kolegom. Zadovoljan sam vojnom suradnjom između naših zemalja”, dodao je gospodin Zalužnyi. Također je dodao kako je vojni odnos dviju država izvrstan.

Na temelju ukrajinske objave na Facebooku, mađarsko izaslanstvo obišlo je Ukrajinu. Posjetili su Dnjipar, Krivi Rih, pa čak i Mikolajev, koji su Rusi nedavno bombardirali. Mađarska delegacija bila je u Harkivu i Černigovu. Nadalje, posjetili su najnoviji kijevski muzej u kojem su izloženi predmeti koje su ukrajinske snage uzele tijekom rata.

Dvojica zapovjednika razgovarala su o sadašnjosti i budućnosti vojnih odnosa dviju zemalja. Ruszin-Szendi je svog ukrajinskog kolegu upoznao s vojnim razvojem i izazovima koji stoje pred obrambenim snagama. Izrazio je zahvalnost ukrajinskim vojnicima koji hrabro štite svoju zemlju i građane Ukrajine.


https://dailynewshungary.com/commander-of-the-hungarian-armed-forces-paid-a-secret-visit-to-ukraine/
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum